Ik liet een paar maanden terug mijn avondmaaltijden van een week zien. Dat vonden jullie erg leuk, dus ik besloot er ook eens eentje te maken van mijn lunchgerechten. Tussen de middag eet ik hele verschillende dingen. Net waar ik zin in heb of wat we in huis hebben. Ook heb ik fases waarin ik ineens veel brood eet, of juist veel gezonde pannenkoeken, of veel salades. Het is dus bijna nooit hetzelfde!
Disclaimer
Ook nu weer even een disclaimer. Niet alles wat ik eet is 100% gezond. Veel mensen denken dat ik als diëtist altijd gezonde keuzes maak. Niets is minder waar. Wel heb ik een balans tussen gezond en minder gezond gevonden waar ik me heel prettig bij voel. Ik wil anderen stimuleren ook zo’n balans te vinden. Vandaar zulke artikelen met inspiratie :).
Mijn gezonde lunchgerechten van een week
Daar gaan we! Ik ga je heel eerlijk en open vertellen wat ik als lunch at gedurende zeven dagen. De ene dag is gezonder dan de andere, maar zoals ik al zei: het gaat mij om de balans.
Maandag
Dit is altijd de dag waarop we boodschappen doen. We hebben dan dus vaak niet zo veel meer in huis. Ik vind het dan leuk om creatief aan de slag te gaan met producten die we nog wel hebben. Deze keer maakte ik twee zachte volkoren bolletjes met gebakken kipdijfilet met kipkruiden dat nog over was van de avondmaaltijd van de vorige dag. Daarbij nam ik wat plakjes komkommer.
Dinsdag
Ook hadden we nog pitabroodjes over (waar we de kipdijfilet in deden als avondmaaltijd. Op dinsdag lunchte ik met een pitabroodje met een gekookt ei, maïs en kidneybonen erin. Daarbij nam ik komkommer en snoeptomaatjes.
Woensdag
Woensdags maakte ik de witlofsalade, waarvan ik laatst het recept deelde. Ik heb deze in de afgelopen tijd een paar keer gemaakt en ik vind hem heerlijk! Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik dan later op de middag wel weer trek krijg, maar dan neem ik met alle liefde een wat grotere snack :).
Donderdag
Ik roosterde twee volkoren boterhammen en belegde ze met een gekookt ei en een halve avocado. Ohja en fun fact: ik eet mijn lunch altijd met mes en vork! Ook mijn boterhammen. Zelfs op werk doe ik dit. Ik eet dan veel langzamer en houd langer een vol gevoel :).
Vrijdag
Ik maakte havermoutpap van 300ml halfvolle melk met 50g havermout en 1 banaan erdoor. Ik deed er ook wat kaneel bij. Ik had een flinke bak, die me heel lang verzadigd hield :).
Zaterdag
Wederom at ik boterhammen. Zoals ik al aangaf, verschilt het enorm per week waar ik zin in heb. Kennelijk waren dat deze week boterhammen. Ik belegde er eentje met avocado en olijven en de ander met oude kaas. Erbij at ik een grote tomaat.
Zondag
Vandaag was mijn lunch eigenlijk een brunch. Voor het sporten at ik niets, erna nam ik +-250g magere kwark met +-150g bosbessen en 50g Cruesli Volvezel. Later op de middag at ik overigens nog 4 crackers met beleg.
Ik hoop dat je het leuk vond om mijn gezonde lunchgerechten van een week te zien! Dit is dus echt niet mijn standaard patroon, het verschilt onwijs per week.
Groetjes, Marloes
Wat is jouw favoriete gezonde lunchgerecht?
Altijd leuk om te lezen, zeker qua inspiratie. Mijn lunches zijn altijd eigenlijk hetzelfde. Vandaag heb ik mee; 1 pompoenpitboterham met pikante hummus en 2 pompoenpitbotterhammen met kaas en appelstroop!
Nu al zin in, is het al 12 uur ;)?
Hahaha, heel herkenbaar, zo vroeg al uitkijken naar je lunch 🙂
De laatste tijd gek op yoghurt met banaan, ovengebakken krokante ontbijtgranen van bolletje met cacao nibs en een beetje kaneel😄
Mmmm…dat maak ik morgenvroeg ! Bedankt voor het idee
Hoi Marloes ja zeker herkenbaar dat niet kunnen wachten ben gek op ontbijt maar de lunch kan ook zooo lekker en verrassend zijn vandaag was het een zelfgemaakte tomatensoepje heeerlijk en een tosti met gebakken kastanje champignons en dan ín de tosti wel teverstaan 😋 eerst de champignons lekker bruin bakken met zout peper en kruiden die je lekker vind dan op de boterham met kaas scheppen en bakken je tosti heeeerlijk 🥰 en zo kan ik nóg wel honderd dingen opnoemen die ik heerlijk vind 😁
Je doet me watertanden…dit eet ik vanavond al 😋