Mijn Favoriete Healthy Snacks van het Moment

Collage tussendoortjes gezond

De artikelen met gezonde tussendoortjes blijven ontzettend populair bij jullie. Zoals je misschien wel weet, heb ik lang niet altijd behoefte aan een tussendoortje. Vooral ‘s ochtends sla ik hem vaak over. ‘s Middags heb ik vaak wel wat meer trek en ‘s avonds eet ik vaak nog iets nadat ik gesport heb. Mijn favorieten verschillen ontzettend per moment, het leek me daarom leuk om jullie te laten zien wat ik momenteel het liefst als tussendoortje eet!

Hieronder in willekeurige volgorde mijn favoriete gezonde tussendoortjes van dit moment. Dit kan dus gerust over twee weken totaal anders zijn. Ik houd nou eenmaal ontzettend van afwisselen.

Voor de kleine trek
Je kent het vast wel, écht honger heb je niet, maar je hebt wel ontzettend veel zin om iets te eten. Gewoon even voor de smaak, of om lekker op te kunnen knabbelen. Dit zijn momenteel mijn favorieten:

1. Fruit – Fruit is natuurlijk altijd goed. Mijn favorieten als tussendoortje zijn momenteel druiven en sinaasappels. Bij de Jumbo hebben ze de laatste tijd mega grote sinaasappels, super lekker!

portiedruif

2. Rauwkost – Snoeptomaatjes, stukjes komkommer, wortel en paprika zijn ook favoriet bij mij. Vooral omdat je er zo heerlijk veel van kunt eten zonder veel calorieën binnen te krijgen. Bovendien is het nog lekker fris ook! Je zult mij regelmatig met een bak snoeptomaatjes zien, die ik dan ook helemaal leeg eet. Nu ik dit aan het typen ben, knabbel ik op een gele paprika. Ook die gaat gerust helemaal op.

Paprika

3. Rijstwafels – Een paar weken terug liep ik in de Lidl en mijn oog viel op een pak rijstwafels. Ik nam hem mee, omdat dat voorheen een van mijn favoriete tussendoortjes was. Ik vergat ze alleen gewoon al een hele tijd in huis te halen. Sinds toen staat er weer braaf een verpakking in mijn kast. Bij lichte trek pak ik 2 droge rijstwafels en bij grotere trek beleg ik ze. Vaak met pindakaas (en banaan!), kaas, kipfilet of avocado.

Rijstwafel pindakaas

4. Gedroogd fruit – Meestal ligt er wel iets van gedroogd fruit in mijn kast. Soms zijn dat abrikozen, soms pruimen, soms rozijnen en momenteel zijn het vijgen! Bij zoete trek pak ik twee gedroogde vijgen uit de verpakking om ze heerlijk op te eten.

Vijgen

5. Klein handje kokoschips – Dit is echt iets van de laatste tijd. Je kon deze chips namelijk nooit ze makkelijk krijgen. Nu ze in het vaste assortiment van de Albert Heijn bij mij in de buurt zitten (in het dieetschap), heb ik altijd een zak in huis. Ik pak er soms een handje uit als snack, want het knabbelt zo lekker weg :).

Kokoschips

Voor de grote trek
De snacks hieronder gebruik ik als ik meer trek heb. Bijvoorbeeld rond een uur of vier ‘s middags of als ik net gesport heb.

1. Kwark met fruit – Dit kan haast geen verrassing voor jullie zijn, magere kwark blijf waarschijnlijk altijd een van mijn favorieten! Het bevat veel eiwit, wat perfect is voor de spieropbouw na een workout. Om ook wat koolhydraten binnen te krijgen om mijn herstel te bevorderen, voeg ik fruit toe. Als ik echt grote trek heb, ook nog wat noten, zaden of kokoschips.

Kwark met fruit

2. Smoothie – De laatste tijd maak ik ook heel graag smoothies. Mijn favoriet is momenteel diepvriesfruit gemengd met melk. Na mijn workout doe ik er een schepje eiwitpoeder in. Vinden jullie het leuk om eens een artikel te lezen over het hoe en waarom van eiwitpoeder?

Smoothie bosbes kwark

3. Breaker High Proteïn – Deze ligt nog niet zo lang in de schappen, maar direct nadat Anneloes een review had geschreven, was ik groot fan! Ik ga voor de variant met veel eiwit, zonder toegevoegd suiker. Die met kokos vind ik het lekkerst, je ziet hem hieronder rechts op de foto.

Breaker

Mijn tussendoortjes voor de grote trek variëren eigenlijk nauwelijks. Ik ben nu eenmaal niet zo van van boterhammen, gewoon omdat ik dat minder lekker vind. Daarnaast vind ik bijvoorbeeld noten heerlijk, maar ik weet dat ik hier al snel veel te veel van eet *bloos*. Daarnaast vind ik het belangrijk om voldoende eiwit binnen te krijgen, omdat ik veel sport. Vandaar dat ik het vrijwel altijd houd bij deze keuzes!

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat mijn favorieten zijn. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de jouwe! Laat me ook even weten of jij het leuk zou vinden om een artikel te lezen over het eiwitpoeder dat ik aan mijn smoothies toe voeg.

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw favoriete gezonde snacks van het moment?

11 reacties

 1. Leuk en inspirerend artikel. Ik zou graag een artikel lezen over eiwitpoeder. Tegenwoordig zie je op diverse blogs recepten met eiwitpoeder, dus ik zou graag meer willen weten over de voedingswaarde en min- en pluspunten.

 2. Altijd lastig idd snacks
  Mijn favo zijn amazeballs naar recept van de womens health. Heeft me tot nu toe paar PR’s opgeleverd 😉
  30g pecans, 20g dates, chopped, 70g hazelnut / or almondbutter, 40g tahini, 30g brown rice protein, 7g raw cacao powder, 25g raw honey, 1 tsp cinnamon, 20g coconut oil
  Mixen in blender of foodprocessor
  Echt yum!

 3. Hey Marloes! In minder dan 2 weken krijg ik een beugel en begin ik aan een jaar van 2 operaties om mijn bovenkaak te verbreden en mijn kaken terug op elkaar te zetten. Natuurlijk zal dit allemaal ook invloed hebben op mijn eetgedrag want wat kan en wat kan niet? Heb je tips en leuke ideeen bv ipv van boterhammen voor lunch? Ik zou echt graag gezond blijven eten en niet aan de ijsjes/vla gaan.

 4. Ik kwam laatst groosterde sojaboontjes tegen bij de stationssupermarkt in Hengelo. In Enschede hebben ze deze niet, dus ze zijn niet overal te krijgen. Ze kosten een euro en ik eet het in 3 a 4 keer leeg. Ideaal wanneer ik nog 20 min. in de bus zit en daarna nog boodschappen moet halen. Het enige nadeel is dat ze nogal zout zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram