De meeste van jullie zullen French Toast of Wentelteefjes kennen als een zoete en vette lekkernij. In deze video laat ik je zien hoe dit gerecht ook heel goed kan passen in een gezonde leefstijl. Het volkorenbrood bevat veel voedingsvezels en het ei veel eiwitten, daarnaast is dit gerecht rijk aan B-vitamines, ijzer en vitamine A.
Ingrediënten (per boterham)
- 1 volkoren boterham
- 1 ei
- Een halve theelepel kaneel
- Een scheutje vloeibaar bak- en braadproduct naar keuze
Klop het ei met de kaneel in een diep bord door elkaar. Leg de boterham in het mengsel en zorg dat het aan beide kant doordrenkt is met ei. Brood van een paar dagen oud is hiervoor ideaal, dit neemt het ei namelijk beter op.
Zet een koekenpan op het vuur en laat de olie of de boter warm worden. Leg de met ei doordrenkte boterham in de pan en laat hem goudbruin worden. Draai hem om en bak ook de andere kant bruin. Haal de boterham uit de pan. Je kunt hem eventueel beleggen met bijvoorbeeld kaas, ham of banaan. Wij vinden dit gerecht echter ook heerlijk zonder beleg!
Dit gerecht is heerlijk bij het ontbijt of bij de lunch. Het geeft je een langdurig verzadigd gevoel.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Hmm, lijkt me lekker! Ik ben altijd dol op dingen waar kaneel in zit 😀
Lijkt me lekker, ga ik zeker proberen! Zo kun je nog eens varieren met de lunch. Leuk. Thanks girl!
Lijkt me heel lekker, ook lekker simpel! Ik vind je lunch en ontbijt receptjes super, keep them going! (:
Dank je wel Myrthe 🙂
Wat een makkelijk recept en de ingredienten heb ik al in huis dit ga ik zeker uitproberen!
Na Julia Kang en de Voedselzandloper te hebben gelezen is jullie website een welkome aanvulling voor ideetjes en recepten.
Wat een prachtig compliment om ons in dat rijtje te zetten Simone!! 😀
Net jullie site ontdekt, echt super fijne filmpjes. Dit lijkt me heerlijk, ga het morgen proberen!
Dank je wel!
Yaay! Altijd op zoek naar blogs à la deze! Fijn om er weer eentje gevonden te hebben 🙂 Ik maak dit zelf ook vaak van oud brood, doe dan alleen nog een scheutje halfvolle melk door het ei-mengsel.