Lunchtip: Geroosterd brood met pindakaas en banaan

Klaar

Jullie weten ondertussen dat ik van pindakaas houd….en van banaan. Een van mijn favoriete lunchgerechten is dan ook geroosterd brood met pindakaas en banaan! Ik laat je zien hoe ik deze heerlijke lunch het liefst maak.

Dit lunchgerecht is niet alleen super lekker, maar bevat ook veel goede voedingstoffen. Het brood bevat onder andere voedingsvezels, ijzer en B-vitamines. De banaan kalium, magnesium en een andere soort voedingsvezels. De pindakaas (of notenspread) bevat goede vetten, eiwitten en vitamine E.

Pindakaas is niet het broodbeleg met de minste calorieën. Ik vind dit echter niet altijd even belangrijk. Wat meer calorieën zijn naar mijn mening helemaal niet erg, als ze maar voedzaam zijn!

Ingrediënten (1 sandwich)

  • 2 volkorenboterhammen (of speltbrood! ook erg lekker)
  • Pindakaas of andere notenspread naar keuze
  • 1 banaan

Bereiding
Besmeer een boterham met pindakaas. Snijd de banaan in stukjes en leg deze op de pindakaas.

P1030905

Leg vervolgens de andere boterham erop. Verwarm een koekenpan op middel hoog vuur en leg de boterham in de pan. Laat hem +- 2 minuten liggen tot de onderkant krokant en lichtbruin is. Draai hem vervolgens om en bak de andere kant op dezelfde manier.

P1030907

Je kunt de boterhammen natuurlijk ook in de broodrooster doen, maar dan wordt de pindakaas en de banaan niet warm, dat vind ik jammer. Ook zou je het in een tostiapparaat kunnen maken, maar dan worden je boterham altijd zo platgedrukt. Ik merk dat ik langer een verzadigd gevoel houd, als de boterhammen lekker dik blijven.

Klaar

Eet je sandwich met mes en vork en kauw goed, dan zal je minder snel weer trek krijgen. Voor wat extra vulling at ik er een kom rauwkost bij, ik mengde tomaat, komkommer, rucola, paprika en avocado en deed er een beetje balsamicoazijn over als dressing.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Wat at jij vandaag als lunch?

11 reacties

  1. Mijn lunch van vandaag was . Kippenblokjes en appel gebakken in de pan daarbij één snede zelf gebakken bruin brood ( ook in dezelfde pan gebakken ) En dan nog sla mengeling ( sla uit de tuin ) met een halve tomaat , en daar een klein beetje honing dressing over . En als afsluiter een kopje groene thee . Ik heb echt met volle teugen genoten van mijn lunch en had een voldaan gevoel . Ik kreeg zelfs mijn 1 snede brood niet volledig op ( die hebben de kippen opgeeten )

  2. Oja en nog bedankt voor de volgende lunchtip die ga ik zekers gebruiken maar zonder pindakaas want ja sorry maar da lust ik ni ( Het zal wel echt iets zijn voor de nederlanders denk ik ).
    En ja bananen heb ik nu altijd in huis , ik had een verkeerd oordeel over de banaan dus kocht ik deze zelden terwijl ik ze heel graag lust . Ik dacht dat een banaan een dikmakertje was maar nu eet ik er enkele per week en mijn weegschaal wijst toch naar beneden . ZALIG !!! Lekker eten en toch een positive weegschaal dankzij jou advies.Bedankt Marloes

  3. Oeh klinkt heerlijk! Helaas had ik vandaag niet echt een lunch, om 10 uur nam ik uitgebreid ontbijt en om kwart over 11 zat ik al op de fiets om vervolgens te werken tot 3 uur. Geen tijd gehad dus om een lunch te nemen 😮

  4. Klinkt erg lekker! Maar ik vind het voor mij teveel calorieën voor de lunch. Dan neem ik liever de banaan als tussendoortje, mocht ik tussen de maaltijden honger krijgen. Als ik op mijn streefgewicht ben ga ik het zeker proberen. Ik heb vandaag als lunch een kop zelfgemaakte kippensoep op (met vermicelli), twee sneeën volkorenbrood met filet americain (lekker soppen) en een kop thee.

  5. Hoi Marloes,

    Deze ga ik zeker een keer proberen!
    Ik heb ook nog een lekker en leuk lunchrecept met pindakaas en banaan:
    Besmeer twee boterhammen, een broodje of net wat je wilt met pindakaas en een klein beetje sambal.
    Leg er daarna banaan en sla op.
    En dan….

    Smullen maar!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram