Lunch: Meergranen Wrap

Klaar

We zijn in Nederland heel erg gewend om brood te eten bij de lunch. Vaak krijg ik de vraag wat andere producten zijn die je gemakkelijk kunt meenemen naar school of werk. Deze tortilla wraps zijn daar een goed voorbeeld van! Ik laat je vandaag zien hoe ik ze heb gecombineerd.

In veel supermarkten zijn tegenwoordig volkorenwraps verkrijgbaar. Mijn supermarkt had deze niet, dus ik ging voor meergranen. Als je een extra vullende lunch wilt, raad ik je aan om de volkorenvariant te pakken. De meergranenwraps zijn een middenweg-keuze. Normale wraps zijn gemaakt van wit meel met nauwelijks voedingsvezels. Hierdoor krijg je snel weer trek.

Collage2

Ik maakte twee verschillende wraps. De ene besmeerde ik dun met creme fraiche. Daarna deed ik er zalm, tomaat en rucola op en ik rolde hem om. Eventueel kun je nog extra kruiden toevoegen, ik vind dit niet nodig door de zoute zalm en de peperachtige rucola.

Collage3

De andere belegde ik met kaas, daarop legde ik avocado, tomaat en tenslotte ook een beetje rucola. Ook deze rolde ik op.

Collage1

Als je jouw wraps stevig in een stuk aluminiumfolie verpakt, kun je ze heel gemakkelijk meenemen. Natuurlijk kun je met belegsoorten variëren. Denk ook eens aan hüttenkäse, filet americain, ham, ei, tonijn, rosbief, komkommer, paprika, mais etc. Met kruiden en specerijen geef je jouw wrap nog net een beetje iets extra’s.

Ik vind dit een heerlijke variant op mijn normale boterham!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens wraps als lunch? Hoe beleg jij ze het liefst?

10 reacties

  1. Ik had nog brood in de vriezer en niet echt tijd om te pakken vanochtend.. en ik had haaaaast…

    Ik heb een broodbakje gepakt, een halve komkommer in gedaan, tomaat, sla, een klein bakje met wat mosterd en honing (straks wat water toevoegen) en wat zachte geitenkaas.. Ik heb ook nog een appel bij me. Ik ga straks een salade maken. Wel jammer dat ik wat walnoten vergeten ben..

    Ik heb ook nog wraps thuis en een advocado.. Ik heb voor morgen een een lunch! 😀

  2. Klinkt super lekker! Ik ga ze maandag meteen maken en meenemen naar mijn werk. Heb er nu al zin in :). Lekker wat anders dan brood. Ik probeer steeds vaker af te wisselen tussen brood en andere lunchgerechten.

  3. Zelf wraps maken is nog gezonder. Pas zelf volkorenspelt wraps gemaakt, is heel makkelijk! Heb je ze wel eens zelfgemaakt Marloes? Scheelt heel veel onnodige toevoegingen, suikers en E-nummers..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram