Lunch-idee: Roerei met champignon en ham

klaar

Zoals jullie weten, maak ik de lunch graag wat specialer dan alleen een normale boterham. Ik probeer te variëren met verschillende lunchgerechten. Vandaag laat ik jullie een lunch zien die ik regelmatig eet als ik flinke trek heb; roerei op brood! Door wat gezonde extra’s toe te voegen bevat dit recept veel verschillende goede voedingsstoffen als vitamines, mineralen, eiwit en voedingsvezels.

Gisterochtend trainde ik samen met vriendinnen Ati en Rasheeda vroeg, om 9:00 uur stapten we op de cardioapparaten op de sportschool! We deden een heftige workout van iets langer dan een uur. Na een kopje thee aan de bar op de sportschool, reed ik naar Groningen om cadeautjes te kopen voor een verjaardag en een kraamvisite. Toen ik rond 13:00 uur thuis kwam, rammelde ik van de honger. Tijd voor een gezonde, maar ook goed vullende lunch!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 boterhammen
  • 2 eieren
  • 1/2 bakje champignons
  • 2 plakjes gerookte ham
  • 1 tomaat
  • Een handje rucola
  • Een klein scheutje olijfolie
  • Eventueel halvarine of boter naar jouw keuze

Bereiding

1

Snijd de champignons in plakjes, doe wat olie in de pan en bak ze hierin. Ondertussen pak je twee boterhammen en scheur je twee plakjes gerookte ham in kleine stukjes.

2

Als de champignons half gaar zijn, breek je de twee eieren in de pan. Pak een houten spatel en begin direct te roeren. Blijf regelmatig roeren zodat het ei niet teveel aan elkaar gaat zitten. Als het ei harder begint te worden, dan kunnen de stukjes gerookte ham erbij. Blijf regelmatig roeren!

3

Besmeer de boterhammen met boter als je dat wilt. Snijd een tomaat in plakjes en leg ze op de boterham. Als het ei compleet is gestold, verdeel je het roerei-mengsel over de boterhammen.

klaar

Leg er tenslotte wat rucola op en klaar is je lunch! Geloof mij, je zult de hele middag geen honger hebben :-).

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Wat eet jij graag als je grote trek hebt tussen de middag?

15 reacties

  1. Ziet er idd vullend uit! 🙂 Mijn lunch vandaag was ook heerlijk, 3 volkoren knackebrod belegd met plakjes van een halve avocado en 1 banaan in plakjes! Jum!

  2. Wat maak je toch lekkere (en niet al te lastige) dingen! En de foto’s erbij zijn ook top. Weten we meteen hoe het moet! Ik ga deze zeker maken (zelfs al ben ik niet dol op champignons, hopelijk leer ik ze zo goed eten!)

  3. Oeh dat lijkt me echt héérlijk! Meestal zit ik tijdens lunchtijd op school of werk dus heb meestal geen tijd om een uitgebreide lunch te maken helaas 🙁

  4. Lijkt me een heerlijk recept, ga ik binnenkort uitproberen! Heb je nog een voorkeur voor een bepaalde boter die je gebruikt op brood?

      1. Hee welke halvarina gebruik jij zelf dan? En gebruik je dit elke dag?
        Roomboter is voor mij geen optie en kokosolie is vrij duur…

        Thx voor je snelle reactie

  5. Ik vraag me af halvarine en margarine zijn ongezond?
    En roomboter bevat veel verzadigvet maar is natuurlijker!!
    Ik zelf krijg puistjes van roomboter

    Kan ik ook gewoon geen roomboter of halvarine op mijn brood doen en waar moet ik dan op letten dat ik geen tekorten heb. Ik slik al een vitamine d tablet en over rauwkost doe ik vaak lijnzaadolie.
    Zelf denk ik dat ik misschien te weinig vitamine A binnen krijg?

    Is het mogelijk zonder boter gezond te leven?

    hopend op een antwoord terug Gr Sandra!

    leuk blog trouwens!

    1. Hallo Sandra, je kunt zeker zonder boter leven. Maar naar mijn idee is halvarine niet ongezond. Sommige mensen vermijden dit, omdat het niet natuurlijk is. Ik smeer altijd gewoon halvarine. Als je voldoende vis en andere producten met goede vetten neemt, krijg je geen tekorten als je besluit geen halvarine te gebruiken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram