| 24 juni 2013

Lunch: Geroosterd brood met Avocado en Warme ham

Avocado is naast ontzettend lekker, ook nog eens super gezond. Ik gebruik dit product daarom vaak in verschillende gerechten. Vandaag laat ik je een gezonde lunchvariant zien, namelijk geroosterd volkorenbrood met avocado en warme ham. Het leek me leuk om dat in videovorm te doen.



Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1/2 avocado (ik gebruikte iets minder)
  • 2 plakjes gerookte ham
  • 1 tomaat (of 2 kleine trostomaatjes)
  • Een handje sla
  • Halvarine voor op brood (of andere boter naar keuze)

Bereiding
Snijd de avocado en de tomaat in plakjes. Rooster de boterhammen en besmeer ze met halvarine. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Leg de plakjes ham in de pan en draai ze na 30-60 seconden om. Bak de andere kant ook nog even en haal ze uit de pan. Leg de sla op een van de boterhammen en leg hier de ham, tomaat en de avocado op. Eventueel kun je wat kruiden erover strooien, ik vind dit echter niet nodig. Zout is ook niet nodig, omdat de ham al erg zout is.

Boterham avocado ham

Als je de boterhammen schuin door midden snijd, staat het extra feestelijk! Ben je vegetarisch? Vervang dan de ham door een roergebakken ei!

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Gebruik jij weleens avocado bij de lunch? Hoe?

6 reacties

  1. Deze heb ik zaterdag gemaakt als lunch .
    Mijn man vroeg me waar ik dit heerlijk recept vandaan haalde .
    Zelf heb ik nog nooit avocado gekocht maar nu zal hij steeds om mijn winkelbriefje staan .
    Echt genoten van deze heerlijke lunch .
    Bedankt Marloes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram