Lovely healthy lunch: eiwrap!

4

Op zondag maken Albert en ik (als we thuis zijn) altijd een ‘speciale’ lunch. We vinden het heerlijk om op zo’n moment iets anders te eten dan een normale boterham met beleg. Gister gingen we ‘s ochtends sporten en kwamen we rond lunchtijd thuis. In de auto zat ik al te brainstormen over een andere lunch dan normaal. Ik bedacht deze heerlijke wrap van ei!

Omdat ik geen producten met gluten gebruik, is dit ook een perfect recept voor mensen met een glutenintolerantie. Daarnaast bevat het gerecht relatief weinig koolhydraten en veel eiwitten, dus het is ook een prima idee voor mensen die willen minderen met koolhydraten.

Ingrediënten (1 grote wrap)

  • 3 eieren (2 voor een kleinere wrap)
  • Kaas (of andere vulling naar keuze, bijvoorbeeld ham, kipfilet of kidneybonen)
  • 1/4 avocado in plakjes
  • 1 kleine tomaat in plakjes
  • +- 5 plakjes komkommer
  • Een klein handje sla

Natuurlijk kun je de ook wrap vullen met andere producten die jij lekker vindt! Denk bijvoorbeeld ook eens aan gebakken champignons, gebakken ui, fetakaas, maïskorrels, paprika, sperziebonen of gerookte zalm.

Bereiding
Breek 3 eieren in een kom (of 2 voor een kleine wrap) en kluts ze door elkaar met een vork.

1

Giet een klein beetje olie in de pan en laat dit even warm worden. Doe dan de eieren in de pan en zet de deksel erop. Als het ei bijna gestold is, kun je wat peper en zout naar smaak toevoegen. Dan draai je de wrap om en bak hem nog ongeveer 1 minuut aan de andere kant. Eigenlijk maar je dus een gewone simpele omelet!

2

Leg de omeletwrap op een bord en leg beleg naar keuze erop. Ik koos voor kaas, deed hierop wat tomaat en komkommer en daarop avocado en sla. Wees creatief met jouw topping! Ideeën vind je hierboven.

3

Tenslotte rol je de eiwrap op. Je kunt hem met je handen eten, maar dat wordt een hele uitdaging. Ik pakte mes en vork erbij, omdat ik dat sowieso fijner vindt eten.

4

Omdat we een flink intensieve workout hadden gedaan (deze), nam ik er een boterham met pindakaas bij. Als je graag licht luncht, kan alleen de omelet al voldoende zijn voor je! Zeker als je hem extra vult met bijvoorbeeld ham, kipfilet of bonen vult het flink.

Het voelde goed om na het sporten mijn lichaam door deze lunch weer wat energie en andere belangrijke voedingsstoffen te geven.

Groetjes, Marloes

Ga jij dit recept proberen? Laat me weten wat je ervan vond! 🙂

13 reacties

  1. Hoi Marloes,

    Deze heb ik van de week gemaakt! Erg leuk, een wrap op deze manier. Het was lekker en staat op mn lijstje om vaker te maken!

    Gr Michelle

  2. Ik heb deze ook voor het eerst gemaakt deze week als lunch .
    Ik had hem belegd met kleine porties sla , rucola , tomaat ,feta ,gerookte zalm en gebakken bacon.
    En het was smullen geblazen . Ik had hierover nog een vraagske . Is de eiwrap ( gezonder ) dan een gewone wrap ?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram