Gezonde producten Ontbijt Ontbijtgranen Recepten Trends Voeding

Leuk product! Granola van Tante Luus

Door

Granola1

Ik wil jullie vandaag laten kennis maken met een super leuk product. Namelijk met de granola van ‘Tante Luus’! Zoals jullie weten ben ik helemaal gek van gezonde ontbijtjes, maar dan natuurlijk wel alleen als ze ook erg lekker zijn. Krokante muesli is zo’n product, maar het bevat helaas vrijwel altijd veel suiker en slechte vetten. Bovendien zit het vol onnodige toevoegingen. De granola van Tante Luus is hier zeker een uitzondering op! Waarom? Dat vertel ik je hieronder.

Allereerst wil ik je laten weten dat ik absoluut niet betaald krijg voor dit artikel. Ik schrijf het puur en alleen omdat ik gewoon ontzettend enthousiast ben over dit product.

Een tijdje geleden vertelde Hans, de eigenaar van de sportschool waar ik werk, dat hij van plan was om een gezonde granola te gaan verkopen. Hij was benieuwd naar mijn mening. Ik moet toegeven dat ik een beetje sceptisch was. Er zijn namelijk ontzettend veel fabrikanten die beweren dat hun product ‘gezond’ is, wat na beoordeling vaak nogal tegen valt. Mijn nieuwsgierigheid won het echter, want hoe gaaf zou het zijn als deze granola écht gezond was!?

Om het helemaal eerlijk te maken, gebruik ik mijn normale manier van reviewen voor dit product. Gewoon zoals jullie gewend zijn dus :).

Granola5

Het product 
Ongeveer week later ontmoette ik Elsbeth, een hele enthousiaste dame en het brein en de kok achter ‘Tante Luus’. Toen we aan de praat raakten, bleek onze visie op gezond leven al snel heel erg overeen te komen! We houden beide van pure producten, zonder onnodige toevoegingen. Daarnaast houden we niet van alle rages op het gebied van voeding. Doe maar normaal, dan komt het allemaal goed. Tenslotte willen we mensen laten zien dat gezond eten ook heel erg lekker kan zijn! Met deze visie in het achterhoofd, ontwikkelde Elsbeth de Tante Luus granola. Het is te verkrijgen in zakken van 375 gram, die je kunt bestellen op de website, of kunt kopen bij een van de verkooppunten. Deze zijn vooralsnog vooral in Friesland en Groningen, maar Elsbeth is hard bezig om ook de rest van Nederland te veroveren.

Je kunt de granola eten met kwark, yoghurt of eventueel met melk of zelfs met vruchtensap. Gewoon hoe jij jouw granola het liefst eet :).

Wat belooft de fabrikant?
Op de verpakking staat: ‘Pas op! Verslavend lekkere granola’. Verder staat achterop het etiket: ‘Begin de dag met een beetje “oemff”‘. Verder helemaal geen beloftes wat betreft gezondheidseffecten. Er staat zelfs niet vermeld dat het product alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat! Ik vind dat ontzettend sterk. De fabrikant schept daarmee geen verwachtingen bij de consument. Hij geeft alleen aan dat het product gewoon heel lekker is. Echt mijn stijl!

Voedingswaarde granola
De ingrediënten

Hierboven zie je de lijst met ingrediënten. Zoals je kunt zien is deze vrij kort en er staat geen enkel product tussen waarvan je geen idee hebt wat het is. De granola bevat geen geraffineerd suiker, wat bij vrijwel iedere variant in de winkel wel het geval is. Er zit wel kokosbloesemsuiker in, wat een natuurlijke suiker is die iets langzamer in je lichaam wordt opgenomen dan normale suiker. In grote hoeveelheden raad ik dit ook absoluut niet aan, naar mijn idee is suiker gewoon suiker. Dit ingrediënt staat echter als één na laatste in de lijst, wat betekent dat er maar een relatief kleine hoeveelheid is toegevoegd. Bij vrijwel alle krokante muesli’s in de winkel is een suikervariant een van de eerste ingrediënten in de lijst.

De voedingswaarde
In de tabel hieronder zie je de voedingswaarde van deze granola. Als ik het vergelijk met normale cruesli, zie je dat er duidelijk minder suiker en vet in zit en meer voedingsvezels. Zelfs als ik het vergelijk met normale muesli, komt de granola er vrij goed uit! Het bevat minder koolhydraten en meer vet, maar dit zijn vrijwel allemaal goede onverzadigde vetten. Deze komen uit de noten en de zaden die in de granola verwerkt zijn. De hoeveelheid slechte verzadigde vetten is zelfs iets lager dan in gemiddelde muesli! Ook de vergelijking met All bran is in mijn ogen gunstig, want de granola bevat ongeveer 10g minder suiker per 100g product! De hoeveelheid voedingsvezels is overigens wel iets lager dan die in All bran.

VoedingswaardeVoedingswaarde per 100g product, VV = Verzadigd Vet = ‘slecht’ vet.

De prijs
Tjah, dit is in mijn ogen het enige ‘nadeel’ aan dit product, het is namelijk iets duurder dan de gemiddelde krokante muesli in de winkel. Voor een zak van 375g betaal je €5,25. In de winkel zou je ongeveer €3,50 tot €4,- betalen voor een ‘gezondere’ variant op krokante muesli. Hier zitten dan echter wel veel meer toevoegingen in. De granola van Tante Luus is echt een ‘puur’ product, met aandacht en liefde bereid door Elsbeth.

Ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, dus ik kan je hier ook geen advies over geven. Je kunt dus zelf bepalen of jij dit product deze prijs waard vindt.

Granola2 Ik combineer mijn granola het liefst met magere kwark en vers fruit!

De smaak
Hier kan ik vrij kort over zijn, ik vind de granola echt heerlijk! Er zitten hele noten in, daar word ik echt heel gelukkig van. Verder is het licht zoet, maar niet té en het heeft een heerlijke crunchy bite. Ik ben trouwens niet de enige. Elsbeth liet in de sportschool een heel aantal mensen proeven van deze granola en iedereen was enthousiast! Zelfs mijn baas en een collega, die normaal gesproken mijn ‘gezonde’ producten liever overslaan :).

Mijn conclusie
Moet ik deze nog invullen :)?? Volgens mij is het wel duidelijk dat ik echt enthousiast ben over dit product. Naar mijn idee is het heel uniek dat het alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat en dat de voedingswaarde daarbij ook nog ontzettend goed is. Een goede balans van koolhydraten en vetten met relatief veel voedingsvezels en weinig suiker. Ik zou het zelf combineren met magere kwark, waardoor je ook een grote hoeveelheid eiwit binnen krijgt. Daarnaast natuurlijk het aller belangrijkst: het is nog super lekker ook!

Kortom, mijn diëtistenvlinders gaan sneller vliegen van dit leuke product! Dat wilde ik even met jullie delen :).

Een leuke bijkomstigheid voor mensen die trainen bij Sportrade: je kunt de granola van Tante Luus vanaf nu eten voor of na je sportmoment! Je krijgt een schattig weckpotje, gevuld met yoghurt of kwark en granola. Als het je bevalt, kun je zelfs een zak kopen om mee naar huis te nemen!

Groetjes, Marloes

Zou jij dit product kopen? Waarom wel/niet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. Demi 5 jaargeleden

  Leuk eindelijk een gezonde granola! ik kijk tegenwoordig ook steeds vaker op de ingrediëntenlijst van producten alleen ik vind het lastig te bepalen wanneer iets nog ‘gezond’ is en wanneer niet.. bijvoorbeeld als er staat koolhydraten (waarvan suikers…g) of (verzadigde) vetten. Meestal gaan de ingrediënten per 100 g, hoeveel gram suikers en vv is dan, naar jouw mening, ‘goed’ en wat is te veel?

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Dat vind ik moeilijk om te zeggen, omdat het verschilt per product. Ontbijtgranen hebben bijvoorbeeld een hele andere samenstelling dan melkproducten. Ik vergelijk daarom altijd met producten uit dezelfde categorie, zoals ik hier ook doe met de ontbijtgranen :).

   Reageer
   • Demi 5 jaargeleden

    Ja kan me voorstellen dat dat zo moeilijk te zeggen is. Bedankt voor de reactie iig 🙂

    Reageer
 2. Theodoortje 5 jaargeleden

  Klinkt heel goed, maar ik vind het inderdaad wel erg prijzig!

  Reageer
 3. saskia 5 jaargeleden

  Gister heb ik een zak gekocht en net geprobeerd……………………
  HEERLIJK!!!
  Alleen de vraag hoeveel mag je er van nemen door de yoghurt?

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   🙂 Leuk! Ik raad zo’n 40g aan.

   Reageer
   • saskia 5 jaargeleden

    Top, echt een super aanrader!

    Reageer
   • Talita 3 jaargeleden

    @marloes: hoeveel lepels zijn dat ongeveer?

    Reageer
 4. Nynke 5 jaargeleden

  Wat een leuk product spreekt me enorm aan net even gekeken en wordt ook nog eens vlakbij mijn werk verkocht. Ik ga een zakje halen zo lekker voor de kerst, wat een cadeautje 🙂

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Super leuk! Ik weet zeker dat je het heerlijk gaat vinden.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: