Lekkere frisse Smoothie!

20140316_124054

Door Daniella – Omdat de vorige een succes was, heb ik een nieuw recept bedacht voor een lekkere frisse smoothie. Mango, sharonfruit, banaan, aardbeien en melk zijn de geheime ingrediënten! Sharonfruit of ‘Kaki’ is een stuk fruit wat erg weinig gebruikt wordt of men kent het niet, zonde want het is super lekker. Daarom een heerlijk recept voor jullie. Al benieuwd? Maak hem gauw na!
Een smoothie is ideaal om alle gezonde vitamines binnen te krijgen, je kunt lekker variëren door verschillende fruitsoorten eraan toe te voegen. Ook kun je bepaalde ingrediënten vervangen of kun je de smoothie qua voedingswaarde een boost geven door er bijvoorbeeld Brinta, havermout, zaden of muesli erbij in te gooien.

Marloes heeft eerder een artikel geschreven over het gebruik van sharonfruit, dat kun je hier terug lezen

Uiteraard is het belangrijk om eerst de ingrediënten klaar te leggen. Daarna zet je een keukenmachine/blender of staafmixer klaar om de ingrediënten te kunnen mixen.

Ingrediënten (voor 2 glazen)

  • 1 Mango
  • 2 Bananen
  • 2 Sharonfruit
  • 4 Aardbeien
  • 100 ml halfvolle melk

smoothie

Hoe maak je het klaar?
Schil eerst de mango, daarna snijd je al het gele vruchtvlees om de pit heen weg en gooi het in de blender. Snijd de twee bananen in kleine stukjes en voeg erbij. Schil de twee stukken sharonfruit en voeg het toe. Haal bij de aardbeien even het kroontje weg en voeg er aan toe. Als laatste voeg je de melk toe en mix het voor ongeveer 30 sec. Super simpel een super snel!

Wil je graag een verantwoord ontbijtdrank? Voeg er dan drie lepels Brinta en drie lepels havermout aan toe.

Wat vinden jullie van de frisse smoothie? Hebben jullie hem ook uitgeprobeerd?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram