Gezonde producten Voeding

Ken jij dit drankje!?: Ramlösa

Door

Ramlosa2

Vorige week kwam een van mijn cliënten met een fles ‘Ramlösa’ bij me op consult. Ze vertelde dat ze het altijd dronk ik Zweden en dat ze er erg enthousiast over was. Na haar vakantie neemt ze altijd een aantal flessen mee naar Nederland en deze keer bracht ze er ook een voor mij mee, super lief! Zonder veel verwachtingen proefde ik het drankje nadat het een paar dagen in mijn koelkast had gestaan. En wow, ik ben enthousiast!

Ik heb getwijfeld of ik dit artikel zou schrijven, ik weet namelijk niet zeker of dit product in Nederland te verkrijgen is. Ik ben er zo enthousiast over, dat ik het toch doe. Ik wil jullie namelijk meer over dit drankje vertellen…..EN ik ben benieuwd of iemand van jullie weet of dit ook in Nederland verkrijgbaar is!

Het product
Ik kende dit drankje helemaal niet, maar mijn cliënt vertelde dat het een mineraalwater met een licht smaakje was. Dat klinkt op zich niet heel spannend, dus ik was niet direct razend enthousiast. Ik was natuurlijk wel heel nieuwsgierig geworden, Wikipedia gaf me iets meer informatie. Ramlösa blijkt een merknaam voor koolzuurhoudend mineraalwater, dat gewonnen wordt in de buurt van Helsingborg in Zweden. Het staat bekend als een mineraalwater van goede kwaliteit en wordt naar veel verschillende landen geëxporteerd. Klinkt interessant….

Ramlosa1

De smaak
Ik heb de variant met een smaak van wilde aardbei. Het ziet eruit als gewoon water, maar het ruikt heel zoet. De smaak is echter lang zo zoet niet als de geur. Ik houd ontzettend van water met een klein beetje smaak, doordat er bijvoorbeeld munt, citroen of iets anders fris aan is toegevoegd. Daar vind ik dit een beetje op lijken!
Vooral de nasmaak van het drankje is licht zoet. Het heeft een klein beetje koolzuur, maar lang niet zo veel als normale soorten frisdrank. Ik vind het echt heerlijk! Super verfrissend, een klein beetje smaak, maar lang niet zo zoet als andere dranken. Helemaal enthousiast geworden, ging ik op zoek naar de website van dit drankje. Het blijkt dat er ontzettend veel verschillende smaken zijn! Onder andere granaatappel, appel, ananas, citrus, kiwi en mango. De hele lijst vind je hier.

De ingrediënten
Ook niet onbelangrijk, wat zit er in!? Ik moet eerlijk bekennen dat mijn Zweeds niet helemaal top is (lees: totaal niet aanwezig is). Maar mijn cliënt heeft me geholpen met het uitvogelen van de ingrediëntenlijst: Natuurlijk mineraalwater, koolzuur en natuurlijk aroma. Kijk….daar wordt in enthousiast van! Niets geen suiker, kunstmatige zoetstoffen of andere toevoegingen! Wat voor aroma wordt toegevoegd is mij niet helemaal duidelijk, maar dat zal waarschijnlijk een extract van de wilde aardbei zijn.

Etiket ramlosa

Conclusie
Volgens mij is het wel duidelijk, LOVE IT!! Ik hoop ZO dat dit drankje ook in Nederland verkrijgbaar is. Ik zou het ideaal vinden als afwisseling op koffie, thee en water. Dus wie van jullie kan me helpen? Ik vrees echter het ergste, want via google werd ik niet veel wijzer. Ik heb geen idee wat je betaald voor een fles, maar dat kan denk ik nooit super veel zijn.

Ik ben dus fan van dit voor mij onbekende drankje!

Groetjes, Marloes

Ken jij Ramlösa? Weet je of het in Nederland verkrijgbaar is? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Sandra Stieding 8 jarengeleden

  Je zou het bij een Jumbo filiaal kunnen proberen, zij kunnen heel veel producten bestellen ook al zijn ze niet in de winkel te koop.
  Succes
  Sandra

  Reageer
 2. Roeline 8 jarengeleden

  Ken het niet ook nooit gezien in Nederland. Wel positief wat ingrediënten betreft, kunnen we hier in Nederland nog wat van leren. Denk dat hier de Crystal Clear het dichtst in de buurt komt maar of daar ook zo weinig ingrediënten in zitten?

  Reageer
  • Jenn 8 jarengeleden

   In crystal clear zitten wel zoetstoffen. Je hebt wel barleduc met citroen en spa bruisend met citroen of munt, die hebben echt geen andere toevoegingen. Ik vermoed dat dit niet in NL verkrijgbaar is.

   Reageer
 3. roos 8 jarengeleden

  Hiet in nederland hebben we bar le duc, met een vleugje citroen of frambozen. Qua ingrediënten hetzelfde! Ik drink er liters van weg!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Oeh, die ken ik nog niet. Ga ik zeker eens proberen!

   Reageer
  • hans 6 jarengeleden

   is absoluut niet waar, als gebruiker van Ramlosa sinds vele jaren is dit het favoriete water.
   Het is helaas slecht verkrijgbaar in Nederland!

   Mocht u hoofdpijn of een “kater” hebben drink achter elkaar 2 glazen Ramlosa mineraalwater en u zult merken dat het dan na enige tijd beter met u gaat! (dit is een gratis tip)

   Reageer
 4. Jantine 8 jarengeleden

  Heb een zweedse collega en zij weet ook niet waar je het zou kunnen krijgen in nederland. Helaas…

  Reageer
 5. Annette 8 jarengeleden

  Misschien IKEA (de supermarkt)?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: