Bewegen Challenge Challenge Voeding

Gezond Leven/ Afvallen in Januari Challenge!! De start

Door

Challenge-time!! Jongens wat heb ik hier naar uitgekeken. Zoals ik al meerdere keren heb aangekondigd, gaan we de hele maand januari extra aandacht geven aan gezond leven. Wil je een paar kilo afvallen, strakker worden, lekkerder in je vel zitten of wil je gewoon weer wat meer aandacht aan je leefstijl geven? Doe dan lekker mee! Geen verplichtingen, geen kosten…gewoon lekker knallen met z’n allen op optimavita.nl! Ik geef je vandaag de eerste opdrachten en vertel je hoe de komende tijd eruit gaat zien.

Hoe ziet de komende maand eruit?
Een maand is mega kort, daarom vind ik het belangrijk dat jullie precies weten waar jullie aan toe zijn. Ik probeer het hieronder zo goed mogelijk uit te leggen. Vanaf vandaag gaan we telkens korte periodes bezig met opdrachten. Elke opdracht focust zich op een ander onderdeel van gezond leven. Vandaag krijg je de eerste opdrachten, waarmee je de komende dagen aan de slag kunt. Komende woensdag geef ik je nieuwe opdrachten. Je kunt dan zelf bepalen of je de oude opdrachten erbij houdt, of alleen de aandacht legt op de nieuwe.

Ik geef je natuurlijk ideeën voor hoe je de opdrachten goed kunt uitvoeren. Ook vind je hier in de komende maand voorbeelden van gezonde dagmenu’s, workouts, gezonde recepten en andere tips en trucs die je kunt gebruiken in jouw gezonde leefstijl. Wat ik heel belangrijk vind, is dat je niet precies gaat nadoen wat ik je aanraad, maar dat je zelf een gezonde leefstijl kunt creëren die bij jou past! Alleen dan is het ook op langere termijn vol te houden namelijk.

Oefening2

Algemene opdracht
Allereerst heb ik een algemene opdracht voor je, die je helpt tijdens de hele maand:

Schrijf zo duidelijk mogelijk op wat jouw doel is. Ik vind het daarbij heel belangrijk dat het écht haalbaar is. Schrijf niet een bepaald gewicht op, maar noteer WAAROM je een bepaald gewicht zou willen halen! Naar mijn idee is het gewicht op zicht namelijk geen doel, maar de reden erachter. Stel je voor dat jij je helemaal super voelt, maar nog 2kg van je streefgewicht af zit!? Is je doel dan niet gehaald!? In mijn ogen wel. Noteer dus waarom jij aan deze challenge mee doet! Ik vind het super leuk als je dat ook hieronder vertelt, dan kunnen we elkaar steunen en weten we van elkaar waar we mee bezig zijn.

Mijn persoonlijke doel
Ik vertel je natuurlijk ook mijn doel: Ik geef eerlijk toe dat ik voorheen niet altijd even fanatiek mee deed met de challenges. Ik vind mijn lichaam en fitheid ook gewoon prima. Dit jaar wil ik toch echt serieus gaan meedoen! Ik voel me namelijk super goed bij een fitte leefstijl. Ik merk dat ik me sterk voel, veel energie heb en lekker in mijn vel zit als ik gezonder leef. Dat is dan ook direct mijn doel! Daarnaast vind ik het heel leuk om te zien hoe fit mijn lichaam kan worden, terwijl ik niet mezelf verlies. Ik zal altijd de lekkere eter blijven die ik ben, dat wil ik niet kwijt. 

Opdrachten voor de komende dagen
Daarnaast geef ik je hier de opdrachten voor de komende dagen. Ga daar dus vanaf NU mee aan de slag 🙂

1. Plan minimaal 3x per week een beweegmoment in 
Deze geldt de hele maand januari, zonder uitzonderingen! Ik weet dat dit voor sommige van jullie een uitdaging gaat zijn, maar het is maar een maand! Probeer het in te plannen! Je zult merken dat hierdoor het sporten langzaam bij je wekelijkse routine gaat horen. Ook merk je dat je ondanks je drukke leven, best een beweegmoment kunt inplannen. Ik zeg ‘minimaal’, omdat ik weet dat sommigen van jullie meer bewegen. Dat kun je natuurlijk gewoon blijven doen.
Kies een vorm van beweging die bij jou past. Als je al lid bent van een sportschool of -vereniging, dan kun je dat gewoon aanhouden. Daarnaast kun je hardlopen, fietsen, zwemmen, thuisworkouts doen of zelfs gewoon wandelen. Stevig doorstappen is in mijn ogen ook zeker een beweegmoment! Als jij al wat getrainder bent, probeer dan te joggen in plaats van te wandelen.

Collage tussendoortjes

2. Als je een tussendoortje neemt, maak dan een gezonde keuze 
Aiiii, we beginnen direct met de moeilijkste! Ik zie het namelijk het vaakst ‘fout’ gaan bij de tussendoortjes. Neem de komende dagen geen koekjes, snoepjes of andere ongezonde snack, maar kies voor gezonde tussendoortjes. Ik zet een paar voorbeelden hieronder neer.

 • Vers fruit
 • Tomaat, komkommer, wortel, paprika of andere groenten naar keuze.
 • Een volkoren cracker met mager beleg naar keuze
 • Rijstwafel
 • Een klein schaaltje magere yoghurt of kwark (naturel) met fruit naar keuze erin.
 • Een gekookt ei, je kunt deze ook in de magnetron maken!
 • 1/2 mugcake, je vind een aantal recepten op optimavita.nl! Typ gewoon ‘mugcake’ in het zoekbalkje.
 • Breaker high proteïn zonder toegevoegd suiker.
 • Augurk met een plakje ham eromheen
 • Een halve avocado met een beetje peper en zout
 • Een kopje cup a soup (niet elke dag, soep bevat veel zout)
 • Een boterham met mager beleg naar keuze

Heb je veel trek? Neem dan gerust een dubbele portie van de producten hierboven. In het menu hierboven vind je nog veel meer ideeën voor gezonde tussendoortjes. Kijk bijvoorbeeld eens onder ‘recepten’, daar vind je tussendoortjes! Ook onder ‘voeding’ staat een kopje tussendoortjes.

Groenten

3. Eet elke dag minimaal 200g groenten
Opdracht nummer 3 is heel duidelijk, eet minimaal 200g groenten per dag, elke dag! Als jij dit niet haalt bij je warme maaltijd, eet dan ook groenten bij de lunch of als snack. In het begin kun je jouw groenten afwegen, maar op een gegeven moment zul je weten hoe veel 200g is, je kunt dan gewoon op het oog opscheppen.

Jouw 2 genietmomentjes!
Moet het dan allemaal helemaal perfect zijn de komende tijd? Nee natuurlijk niet! Ik zou Marloes niet zijn als ik je niet een paar uitzonderingen zou geven. Elke week kun je twee genietmomentjes inplannen! Probeer aan het begin van de week goed te bedenken wanneer je dat wilt gaat doen, zodat je ze kunt bewaren. Wat jouw genietmomentjes zijn, dat mag je helemaal zelf bepalen! De enige regel die ik heb, is dat je er écht van geniet. Ga je niet schuldig voelen achteraf, want je hebt dit moment dik verdiend en het zorgt er juist voor dat jij jouw gezonde leefpatroon kunt blijven volhouden. Een leven zonder ongezonde dingen houdt namelijk niemand vol!

Ik wens jullie allemaal super veel succes! Als je dingen wilt delen, kan dat bij de reacties. Ik vind het mega leuk om te lezen hoe het met jullie gaat, Bovendien kunnen we dan elkaar steunen!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw doel? Je mag het natuurlijk anoniem delen!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (62)
 1. Milou 7 jaargeleden

  Leuke challenge! Heb er zin in!
  Mijn doel:
  De kleding aankunnen van voordat ik zwanger werd (4 mnd geleden bevallen).
  Dat zal ongeveer 10 kilo zijn want toen zat het allemaal lekker. Ik merk dat ik nu weer allemaal wijdvallende dingen aantrek en constant op een bepaalde manier zit of mijn buik inhoud zodat m’n “vetjes” niet zo opvallen. Dat gevoel wil ik kwijt.
  Ik ga gezonder eten en meer bewegen om dit doel te bereiken ??

  Reageer
  • Lisa 7 jaargeleden

   jeeej, ik heb er zin in!
   mijn doel is om me zelfverzekerder te voelen en om er fitter en slanker uit te zien! Het moeilijkste vind ik toch de gezonde tussendoortjes eten. Ik neem vaak een koekje mee naar school en daar wil ik verandering in gaan brengen! Ook eet ik niet zoveel groenten en fruit en ga ik proberen dat meer te eten. Ik hoop dat het me lukt om 5 kg te verliezen en zo lekkerder in mijn vel te komen zitten! succes iedereen!

   Reageer
 2. Vera 7 jaargeleden

  Jjiiiihhhh…..daar gaan we!
  Dadelijk eerst lekker alle kerstversiering opruimen, dan kan ik helemaal fris aan de challenge beginnen. Ik ga meedoen omdat:
  – ik mijn sportritme beter op orde wil hebben. Daarbij wil ik tijdens de 3 sportmomenten in elk geval oefeningen doen voor buik, onderrug en core, ivm rugklachten….of beter gezegd: om die te voorkomen;
  – gezond leven me energie geeft. Het geeft me een lekker en fit gevoel.
  – ik een gezond lichaam belangrijk vind. Stel dat ik oud wordt….bijvoorbeeld 132 jaar….dan liever in goede gezondheid 😉 Je weet maar nooit!

  Reageer
 3. L 7 jaargeleden

  Leuk, ik heb er zin in!
  Mijn doel is dat ik me straks strakker en fitter wil gaan voelen! Ik weet dat de basis goed is, gezond eten en voldoende beweging is geen probleem. Het zit er bij mij echt inhet snoepen en snaaien! En dat is zo vaak dat ik toch weer aantal kilo ben aangekomen. Als ik bijv op mn werk ben; eet ik het eten wat ik bij me heb. Komt er iets lekkers langs, vind ik het zo moeilijk om er vanaf te blijven! Ik hoop vooral me hier echt op te gaan concentreren. Dan hoop ik die 5kg te gaan verliezen! Het enige lastige is dat ik volgende week ga wintersporten. Genoeg beweging, maar het eten?? Ik heb geen idee hoe ik hier goed mee om kan gaan, behalve tussendoortjes meenemen van thuis. Hebben jullie daar misschien tips voor? Succes allemaal!

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Wintersport is inderdaad lastig! Tussendoortjes meenemen is inderdaad een goed idee. Je kunt ook boterhammen meenemen. En anders gewoon goed op je portie letten, niet teveel eten. En vooral thee en water drinken ;).

   Reageer
 4. Tamara Roeygens 7 jaargeleden

  Ik ben eigenlijk al heel bly van wat ik nu al allemaal bereikt heb. Ik ben 20 kg verlagderd. Sport veel en eet gezond. Met af en toe een ‘verwen moment’ zo een Januarichallenge maand zal me eens deugd doen, om eens stil te staan bij alles. Want om den duur wordt het een routine.
  En ergens zou ik mss wel nog ongeveer 5 kg willen afvallen, maar lukt dit niet is het niet zo erg. Want ik ben nu al heel bly

  Reageer
 5. Tamara 7 jaargeleden

  Yerperdepep, ik heb er zin in!
  Fijn dat je pas 2 januari begint, gisteren had ik al grandioos verknoeid! Al die verplichte hapjes bij mijn oude opa’s en oma’s…..
  Maar ik ben s’ avonds al wel een workout gaan doen. En dat viel niet mee voor mij….ik…die nooit sport….
  Daar moet ik mezelf dus nog even een weg in vinden, want zelfs de beginners workouts zijn voor mij al pittig.
  Bovendien weet ik niet zo goed hoe ik ze moet volgen; uitprinten of via filmpje.
  Ik was ook net begonnen met wekelijks baantjes zwemmen, en dat beviel zo goed dat we dit zeker blijven doen. Ik stond verbaasd van mezelf hoe lang ik dit (rustig) kon doen, zonder moe te worden! 45 minuten..
  Ik ga ook proberen om niet meer te snoepen. Alleen twijfel ik over het volgende; ik vind het heerlijk om bij mijn koffie een half plakje Zero Ontbijtkoek te nemen, zonder suiker dus. Valt dit onder koek/snoep of kan ik dit gerust blijven nemen? Zelf denk ik/ wil ik dit eigenlijk wel blijven doen. Koffie zonder iets vind ik niet zo lekker, of is dit een aanwensel?

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Ik vind ontbijtkoek zero nog wel kunnen hoor 🙂

   Reageer
 6. Marjon 7 jaargeleden

  Gelukkig Nieuwjaar allemaal!
  Ik doe mee omdat ik een paar hele leuke zomerjurkjes in de kast heb hangen die ik nu niet aan kan, maar met de zomer wèl wil passen. De 3 maaltijden per dag zijn het probleem niet, wel de tussendoortjes. En ik wil meer bewegen, dus ik pak vanaf vandaag ook de 10 minuten HIIT training mee. Ik wens iedereen succes!

  Reageer
 7. Tamara 7 jaargeleden

  Ik vergeet nog te vermelden wat mijn doel is: Ik wil me vooral fitter en strakker voelen. Ik eet al jaren best gezond, met af en toe een uitglijder, maar doe zeer weinig/niet aan sport.
  Daar wil ik nu dus verandering in brengen.
  Mijn gewicht is best oke, maar nog iets eraf is prima, al is dit niet mijn hoogste doel.
  Ik ben het zat om ‘s avonds uitgeteld op de bank te hangen, ik wil er tegenaan!!!

  Reageer
 8. Tessa 7 jaargeleden

  Leuk dat je gelijk tips aan tussendoortjes geeft. Dat kost mij altijd de meeste moeite. De maaltijden gaan altijd wel goed maar snack teveel. Mijn doel is om mij weer wat beter in mijn vel te voelen. Dat betekent dat ik na een half jaar oververmoeid te zijn geweest langzaam weer sporten wil gaan oppakken. Vooral wil ik werken aan conditie opbouwen zodat ik ook uit ziektewet kan en weer een dag werken aan kan. Ik doe taekwondo maar wil daarnaast proberen te hardlopen 1x in de week en een workout te doen thuis.
  Meest ideale doel is 10 kilo eraf, maar dat mag zolang duren als nodig. Belangrijkste is mij weer gezond voelen en geen lichamelijke klachten meer hebben (knieën en rug) en weer conditie hebben zodat ik Dingenomen weer vol hou.

  Reageer
 9. Annette 7 jaargeleden

  De beste wensen allemaal voor 2016!
  Voor mij is het doel: fit blijven, gezond en bewust leven
  De drie beweegmomenten per week is er de laatste tijd bij ingeschoten en wil dat echt weer oppakken. Omdat ik heb ervaren dat dat echt fijn is en voelt. Ik heb zin in de challenge: kom maar op!

  Succes allemaal!

  Reageer
 10. Chantal 7 jaargeleden

  Leuk deze challenge!
  Ik doe vooral mee om fitter te worden. Ik ben de hele dag door moe en lusteloos. Ik hoop door hieraan mee te doen meer energie te krijgen!
  Ik volg weight watchers en dat is er de laatste dagen een beetje bij ingeschoten, dus dat wil ik weer goed oppakken. Met als uiteindelijk doel een gezond gewicht en een goed voorbeeld zijn voor de kinderen die ik les geef.
  Mijn klik moment kwam namelijk op een van mijn stages toen ik een kind in de klas had. Die in verhouding nog zwaarder/dikker was dan ik zelf. En ik woog toen 111,8 kilo! Dit schudde mij echt wakker! Ik realiseerde me dat ik zelf nu niet echt het geschikte voorbeeld was(en nog steeds niet ben) en er echt iets moest gebeuren. Nu ander half jaar later weeg ik 94,6 kilo. Het gaat niet zo snel als ik zou willen, maar ik ben op de goede weg. Ik hoop dat deze challenge me weer even goed gemotiveerd maakt.

  Groetjes Chantal

  Reageer
 11. Liesbeth 7 jaargeleden

  Hallo allemaal ten eerste wil ik iedereen een gezond 2016 toe wensen.
  Ik wil ook graag meedoen aan deze challengs omdat ik 10 kilo kwijt wil,ik ben namelijk 2 jaar geleden gestopt met roken en ben er zeker 15 kilo van aangekomen en daar wil ik vanaf en ook wil ik graag meer bewegen want dat doe ik veel te weinig. Veel succes allemaal we gaan er voor.

  Reageer
 12. Sanne 7 jaargeleden

  Gezonde tussendoortjes met 2 genietmomenten in de week moet lukken. Maar 200 gram groente per dag… ik vind 100 gram al een opgave. Leuke uitdaging!

  Reageer
 13. Barbara 7 jaargeleden

  Leuk! Ik doe mee!! Ik was het al van plan, maar samen is altijd leuker!!

  Reageer
 14. Nicole 7 jaargeleden

  Superleuk deze challenge!
  Een mooie stok achter de deur voor mij.
  Mijn doel rustig 5kg afvallen, een strakker lichaam en het belangrijkst: me energiek voelen!
  Mijn valkuil zal zijn dat ik alles top inplan maar vervolgens het snel loslaat.
  We gaan ervoor, heb er zin in !??

  Reageer
 15. Theodoortje 7 jaargeleden

  Joehoe!
  Ik ben nu zeven maanden zwanger, dus kan niet een afval-doel hebben. Wel zou ik tot het eind van mijn zwangerschap eigenlijk nog maar maximaal 4 kilo willen aankomen (met uitloop naar max 7).
  Mbt de opdrachten:
  1) In januari sport ik nog bij de sportschool, dat doe ik vier keer per week. Voor de laatste maand van de zwangerschap moet ik nog kijken hoe ik dat ga aanpakken, ik mag dan niet meer bij de sportschool en dat vind ik erg jammer!
  2) Ik probeer wel te doen aan gezonde tussendoortjes en eet zeker wel fruit en rauwkost tussendoor. Maar ook wel mueslirepen of bijvoorbeeld zelfgebakken bananenbrood, omdat ik ook echt iets van koolhydraten nodig heb. Dan toch maar beter een cracker of is dat wat ik doe ook okey?
  3) Die groentes haal ik makkelijk. Bij het avondeten eet ik altijd al wel wat meer dan 200gram, en overdag ook nog veel groente-snacks (tomaatjes, paprika, komkommer, worteltjes). Dus daar maak ik me geen zorgen over!
  Ik ga wel mijn best doen om dit allemaal vol te houden.
  Succes iedereen!

  Reageer
  • Theodoortje 7 jaargeleden

   Het moeilijkste vind ik trouwens de geniet-momenten.
   Ik vind twee nog best weinig, en zelfs als ik dat plan, vind ik het super moeilijk wat je doet met de spontane momenten. Wat als je uit eten gaat met de bon voor een gratis tweede 3-gangen-menu en je dus een toetje krijgt? Wat als anderen speciaal als jij langs komt cake hebben gebakken? Wat als anderen speciaal als ze bij jou langs komen iets lekkers hebben meegenomen voor bij de koffie? Alles moeten afwijzen kost mij veel energie merk ik. Maar ik zal proberen er voor te gaan.

   Reageer
   • Marloes 7 jaargeleden

    Inderdaad gewoon proberen! Zulke momenten zullen meestal niet vaker dan 2x per week voorkomen. Als je ECHT wilt, kun je weigeren. Wil je dat niet…dan is dat natuurlijk ook helemaal prima! Het blijft jouw keuze.

    Reageer
    • Theodoortje 7 jaargeleden

     Dank je wel voor je reactie, ik ga er voor!

     Reageer
   • Tamara 7 jaargeleden

    Heel herkenbaar! Als je dan die teleurgestelde gezichten ziet! En sommigen vragen niet eens of je iets wilt, die zetten gewoon een gebakje naast je koffie!
    Wij hebben veel verjaardagen in januari, dus dat wordt moeilijk! Ik heb voor mezelf wel besloten dat ik alleen iets neem als ik er echt heel veel zin in heb!
    Jij ook succes!

    Reageer
 16. barbara 7 jaargeleden

  Lekker een nieuwe start in januari. Ik ben in 17 mnd 16 kg afgevallen, puur door gezonder te leven en zo min mogelijk zoetigheid te eten. Nog 5 kg eraf voor een gezonde bmi. Ik ben in juni jarig dit moet lukken voor die dag. Broeken maat 40. En ook in nl een bikini aandurven, niet alleen op vakantie. Mijn kasten en koelkasten liggen nog vol met kaasjes, chocolade en koekjes. Ook is het kerstbrood nog niet op en liggen er nog 4 zelfgebakken oliebollen. De eerste week wordt dus heel moeilijk. Ook s avonds niet meer ongezond snaaien en alleen thuis kunnen zijn zonder koek en snoep ongemerkt weg te eten hoop ik beter onder controle te krijgen.

  Reageer
 17. Judith 7 jaargeleden

  Gelukkig nieuw jaar, daar gaan we! Ik heb moeite met het doel, het voelt zo ‘alles of niets’. Meteen geneigd om te zeggen dat ik 10 kg eraf wil, wil joggen, geen suiker meer in mijn koffie etc etc etc.
  Realistisch is misschien…weer meer energie willen! Lastige uitdaging met een nieuwe baan. Misschien beter snoepen en maaltijden plannen. Eerste maand nieuwe baan slecht gekookt. Nu langzaam ik ritme komen. Dus recepten van snelle maaltijden blijven welkom 🙂

  Reageer
  • Marjolein 7 jaargeleden

   Ik weet niet of het mag posten, maar chickslovefood.nl.
   Mijn uitkomst toen ik bezig was met afvallen…. Vaak supersnel gemaakt, niet alleen maar quinoa en chiazaad, niet duur en gezond! Met name de Skinny Six recepten zijn zeker afvalproof, maar de Five or Less zijn ook goed te doen en is altijd beter dan uit pakje koken met toegevoegde e-nummers e.d.. En daarnaast de recepten hier bij Marloes op de website, maar die had je vast al ontdekt!

   Reageer
  • Sabine79 7 jaargeleden

   Probeer het in kleine stapjes te zien… denk aan 5 kg in 3,4 maanden. De druk is dan niet zo hoog. Je hoeft niet meteen het roer om te gooien. Langzaamaan verander je je levensstijl, qua meer bewegen, sporten, gezondere snacks. En na die paar maanden, hup, je volgende doel, weer 5kg.
   Ik wilde ook zo nodig 7 kg in korte tijd, weet je, het moet wel leuk blijven.
   En voor de januari challenge, dan toch blij zijn met 2 kg eraf ? Begin moet er wezen 🙂

   Reageer
 18. Brenda 7 jaargeleden

  Tadaaaaa, daar gaan we dan! Ten eerste wil ik meer energie en uithoudingsvermogen (waarvan ik weet dat ik dat krijg hiermee, want ik heb het eerder zelf ook voor elkaar gekregen). Stoeien met mijn 11 jarige zoon vergt behoorlijk wat energie (we zijn nogal fel en beweeglijk bezig dan), en ik wil dat langer volhouden.
  Aangezien ik weet dat ik het kan, weet ik dat ik me na deze maand lekker trots over mezelf voel. En wie wil dat nu niet? Mooi begin van een nieuw jaar.
  Afvallen is een neven-doel. Ik ga me niet wegen. Ik merk het vanzelf wel aan mijn kleren. En daarnaast zou het voor mijn extreme platvoeten (zelfs met speciale zolen kan ik geen lange afstanden lopen zonder behoorlijke pijn) ook fijn zijn om er wat af te hebben.
  En het belangrijkste punt is, dat ik vind dat ik het waard ben om me lichamelijk beter te voelen. Na een lange depressie heb ik er genoeg van om mezelf niet op de eerste plaats te zetten. Dat ben ik zeker waard en dat ga ik op deze manier dan ook zeker doen 🙂

  Reageer
 19. Ise 7 jaargeleden

  Goed bezig! Ik denk dat je met zo’n challenge wel een hoop mensen het juiste duwtje in de rug kunt geven. Ik ben van plan gewoon lekker door te gaan zoals ik dat al deed, maar voor de rest; succes!

  Reageer
 20. Annemarie Voets 7 jaargeleden

  jeehhh daar gaat ie dan. Mijn doel, mij niet meer verliezen in eetbuien en verkeerd eten. Ik voel mij dan moe en mijn lichaam voelt anders. Ondanks dat kan ik dan toch moeilijk stoppen. Niet erg als het een keer gebeurd maar de afgelopen maand kon ik niet meer in mijn ritme komen. Nu al weer twee dagen bezig.
  Voelt zo goed. En nu de 30 min cardio workout super.

  Reageer
 21. Minoes 7 jaargeleden

  Ik doe mee! Mijn doel binnen de challenge: bewust worden van hoe gezond ik nu leef. Oftewel, hoeveel aanpassingen vraagt deze challenge van me? Uiteindelijke doel: een gezond BMI, voor een gezonder en fitter lichaam.

  Reageer
 22. Lucienne 7 jaargeleden

  Ik doe mee!!! Mijn “doel” is gewoon weer back on track komen na de decembermaand waarin ik toch weer echt teveel heb gegeten, haha! Ik heb er heerlijk van genoten, maar ben nu ook wel weer toe aan het normale ritme. Ik lees je blog altijd al dagelijks, dus meedoen met de challenge is goed te doen! Ik heb er zin in:-)

  Reageer
 23. Monique 7 jaargeleden

  Ik doe ook mee!! Al zie ik er om eerlijk ook wel een beetje tegenop.. Ik als broodeter (vooral met zoetigheid), zoetekauw (lees snoeper.. 😉 en tussendoortjes eter moet best nu wel een hele omschakeling maken. Het is er in de loop van de tijd ingeslopen om steeds meer ongezonde dingen te eten en ook op regelmatige basis.. Met mijn pds is dit niet het meest verstandige te doen.. dit is dus mijn eerste doel, gezonder eten zodat ik misschien weer wat minder last heb van mijn darmen.. Ook wil ik mijzelf weer prettiger voelen en weer met een goed gevoel naar mijzelf kunnen kijken. Als ik mij zelf nu wel eens op foto’s zie ben ik echt niet blij met wat zie.. na mijn 2 zwangerschappen echt wat kilootjes aangekomen en hier wil ik eigenlijk wel vanaf.. Een maatje minder zou dus welkom zijn.. Genoeg doelen dus!! 🙂

  Reageer
  • Monique 7 jaargeleden

   kun je trouwens geen evenement aanmaken op Facebook van de Challenge, dat ‘praat’ wat makkelijker als hier op de site.. zie ook niet wanneer je reactie hebt gehad bijvoorbeeld.. maar een ideetje..

   Reageer
   • Marloes 7 jaargeleden

    Zo’n evenement moet je je speciaal voor aanmelden. Ik weet dat veel mensen anoniem willen meedoen. Dus ik doe het om die reden liever zo :).

    Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Hahah, inderdaad! Succes meid!

   Reageer
  • Monique 7 jaargeleden

   hoe graag wil ik mijn doel halen; hier geef ik een cijfer 9 voor.

   hoe groot de kans is dat ik mijn doel daadwerkelijk behaal.. hier geef ik een cijfer 7 voor..

   Reageer
 24. Josina 7 jaargeleden

  Leuk! Goede motivatie is weer nodig 🙂
  Mijn doel is in oktober 55 of 75 km mountainbiken bij de Bart Brentjens Challenge. Afgelopen jaar heb ik 45km gereden, met dank aan het mooie weer was het bijna met 2 vingers in m’n neus.
  Dit jaar dus een nieuwe uitdaging!
  Geen kilo’s maar kilometers 🙂

  Reageer
 25. Bea Stegeman 7 jaargeleden

  Ik doe graag mee aan deze challenge.
  Ik ben door privé omstandigheden noodgedwongen gestopt met joggen. Dat is nu anderhalf jaar geleden. Mede door deze omstandigheden ben ik gaan emotie-eten. Het. Gevolg is 16 kilo zwaarder!
  Ik ben mijn hele leven al aan het worstelen met mijn gewicht.
  Toen ik in 2011 het joggen ontdekte ben ik ca. 25 kilo afgevallen.
  Ik voelde me perfect.
  Nadat mijn man plotseling ernstig ziek werd stond mijn wereld compleet op zijn kop.
  Inmiddels is mijn leven weer in een rustiger vaarwater gekomen en wil ik heel graag weer mijn overtollige kilo’s kwijt en het hardlopen weer oppakken.
  Ik hoop dat deze challenge mij de zet in de goede richting kan geven.
  Met vertrouwen ga ik deze challenge aan.

  Reageer
 26. Marla 7 jaargeleden

  Hoi,

  mijn doel voor januari wordt: Ik wil graag weer in mijn hardloopkleding passen!
  En dat doel stel ik zodat ik in februari weer een start kan maken met hardlopen. Ik houd van hardlopen, want het geeft mij een heerlijk gevoel en het lijkt mij super om weer gewoon te kunnen hardlopen.
  Ik heb hier helemaal zin in!

  Reageer
 27. Lilian 7 jaargeleden

  Mijn doel is om me lekkerder in mijn vel te gaan voelen en de nieuwe spijkerbroeken te passen die al sinds de zomer in de kast hangen.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Wat een mooie doelen allemaal! Ik heb ze allemaal gelezen. Heel veel succes iedereen! Super leuk dat jullie meedoen.

   Reageer
 28. Miranda 7 jaargeleden

  Ja ik ga mee doen, ook al zal mijn lichaam niet altijd aan 3 keer aan de week vol bewegen kunnen komen maar dan beweeg ik wel op een manier dat het mij lukt. Mijn doel om af te vallen is om zwanger te worden en om mijn lichaam minder pijn te laten doen. Ik ga de steun hard nodig hebben maar ik ga het doen.

  Reageer
  • Marjolein 7 jaargeleden

   Succes you can do it!! Het is in ieder geval een heel mooi doel.
   Moest het toch even zeggen tegen je… !!

   Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Wow, wat een mooi doel!! <3

   Reageer
 29. Marjolein 7 jaargeleden

  Hello allemaal,

  Wat een leuke challenge Marloes. Wel veel opdrachten, hoop dat het me gaat lukken haha!!
  Mijn doel is:
  – Meer zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid over mijn kunnen en over mijn lichaam.
  – Fitter worden, ben al 12 kg afgevallen maar heb nog steeds erg last van moeheid.
  – 3 x per week sporten meer in mijn ritme krijgen, vind het nu som lastige te combineren met alle andere activiteiten er omheen
  – Minstens 5 km uitlopen met een hardloopwedstrijd of iets dergelijks.

  Ik vind het niet snoepen van ongezonde dingen het allermoeilijkste! Daarnaast zijn die 200 gram groente ook echt een uitdaging voor mij.

  Is het misschien een idee om een artikel te schrijven voor lunch die je makkelijk mee naar je werk neemt en niet té veel bereidingstijd in beslag neemt? Of tips voor wanneer je op je werk eet maar geen mogelijkheid hebt om zelf je eten mee te nemen. Ik werk namelijk 5 dagen in de week en vind dit soms nog wel een uitdaging.

  Nogmaals, superleuke challenge. Ik ga er mee aan de slag.
  Succes iedereen!!

  Reageer
 30. Nelleke 7 jaargeleden

  Ik doe ook mee, eigenlijk probeer ik deze stijl al wel aan te houden maar deze challenge helpt me weer even wat bewuster te zijn!
  Mijn doel is; me zelfverzekerder voelen en dat ook uitstralen. Fit zijn en fitter voelen(makkelijker sochtends men bed uit komen) en wat cm’s kwijt raken met sporten.
  Morgen start ik!!??

  Reageer
 31. Alia 7 jaargeleden

  Mijn doel is om gezonder te worden door in bewegen regelmaat aan te brengen en minder alcohol te drinken en dit vervangen door thee. Ik heb licht overgewicht waar ik vanaf wil en door te bewegen is een ander doel het verbeteren van mijn conditie, zodat ik in 10 ipv 13 minuten naar het station kan fietsen

  Reageer
 32. Y 7 jaargeleden

  Ik ben pas vandaag begonnen , had niet eerder over de challenge gelezen en mijn doel is vooral gezonder leven. In mijn geval betekent dat voldoende slaap/rust, Matigen met alcohol ( ik drink te veel), gezondere tussendoortjes en sinds mijn vakantie in september sport ik te weinig terwijl ik daarvoor 4 keer in de sportschool te vinden was en daarnaast minimaal een keer in de week 20 kilometer liep en eigenlijk altijd drie a 4 keer naar mijn werk liep Dat is een wandelingetje van een half uurtje. Nu kan dat na ontslag en inmiddels nieuwe baan niet meer dus ik moet mijn beweging ergens anders uit gaan halen. En ik merk dat ik het vele regelmatige bewegen mis. Ik word passiever terwijl ik veel meer energie had en veel minder last van stress.
  O ja en ik wil er 4 a 5 kilo bij hebben. Ik heb een BMI van 18.4 en dat is te weinig en denk dat het beter is om wat meer te wegen ondanks dat ik me niet ongezond voel.

  Reageer
 33. Renske 7 jaargeleden

  Mijn doel: In ieder geval een stuk gezonder leven, meer sporten en vooral tevreden zijn met mijn lichaam. Ik wil 10 tot 15 kilo afvallen, ik ben niet zo lang en ik denk dat dit ook het gewicht is dat ik aan ben gekomen. De afgelopen 2 jaar waren geen fijne jaren voor mij en al dat overtollige vet wat ik in die tijd ben aangekomen wil ik heel graag weer kwijt, zodat ik zonder moeite weer naar de toekomst kan kijken.

  Ik ben stiekem eind november al begonnen: minstens 3x in de week hardlopen en de boodschappen en dergelijke allemaal op de fiets of lopend doen. Tot nu toe gaat het redelijk en lukt het me om 22 minuten achter elkaar te joggen, maar af en toe kan ik iets ongezonds niet laten liggen en (natuurlijk) voel ik me er na die tijd schuldig over. Ook lukt het me niet elke dag om 200 gram groente te eten, maar we gaan ons best doen in januari!
  Leuk initiatief, het is fijn om te weten dat je niet de enige bent!

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Top! Niet schuldig voelen hoor…we zijn allemaal alleen maar mens 😉

   Reageer
 34. Sabine79 7 jaargeleden

  Ik schommel de laatste 2.5 maand rond de 74.1 kg. Kom van de 78/79 kg.
  Ik heb het idee dat ik blijf hangen op dit gewicht.
  Ook al is een bepaald gewicht stellen niet echt ideaal als doel… toch wil ik nu een tandje erbij..en is mijn doel voor de challenge, op 5 februari mijn verjaardag, eindelijk mijn streefgewicht de 72 kg te bereiken en het daarna vast te houden.

  April ’15 fitheidsniveau 5 van 7, dus zeer goed maar vetpercentage was schrikbarend 33%. Zou mooi zijn als die ook inmiddels naar beneden is gegaan. Weet alleen niet wat haalbaar is..
  Ben al sindsdien aanpassingen aan het doen, eerst kracht, dan pas cardiotraining, nu interval training, meer eiwitten eten en nog meer gezondere snacks.

  Helaas ben ik al sinds de 3e kerstdag geveld door een heftige verkoudheid met alles er op en eraan en ’s nachts zelf eruit moeten omdat het hoesten maar niet ophoudt. Voel me totaal niet fit en mis mijn energieke leven & het sporten onwijs! Vandaag wat lichte medicijnen van huisarts gekregen, maar het blijft uitzieken.
  Voorlopig dus niet tot weinig beweging maar 200 gr groenten moet lukken en ben zeker benieuwd naar de recepten (de tonijnburger viel gisteren zeker in de smaak).
  De 2 echte snack-geniet momenten per week…pfff.. dat is pittig. Maar we gaan het aan!
  Go go Januari !!!!

  Reageer
 35. Desiree 7 jaargeleden

  Ik ben vandaag begonnen, een paar dagen later, omdat ik een crematie had gisteren en dan lukt het me niet. Dan ga ik emo eten, maar dat was even niet zo erg. Ik heb er zin in om gezonder te gaan eten. En meer te bewegen voor zover dat gaat. Heb soms wat lichamelijke probleempjes. Ik ben voor mijn stofwisseling afhankelijk van medicijnen, dus ik ben benieuwd hoe het gaat. Ik ben wel goed ingesteld dus het zou moeten lukken. Ben al een keer 11 kilo afgevallen, toen ging het prima, maar te veel mensen in mijn directe omgeving werden ziek en zijn overleden en dan heb ik niet meer de energie om op mijn eten te letten. Door mijn trage stofwisseling zit het er dan ook heel snel weer aan. Dus ik ga voor 20 kilo en hoop dat mijn kleding dan weer past en dat ik dan in mijn op de krimp gekochte jurkjes kan 🙂 Ik vind je blog en de youtube filmpjes leuk, erg informatief en het motiveert me uitstekend. Dank je wel en ik ga er voor!

  Reageer
 36. Sharon 7 jaargeleden

  Goedemorgen Marloes,
  van de week per toeval op jou website gestuit. En dus ook jou challenge. Ik ben er gister mee begonnen, nadat ik eerst nog een schriftje heb aangeschaft. Loop dus iets achter, maar hey, beter nu dan nooit. De reden dat ik mee doe, is omdat ten eerste jij heel positief en haalbaar brengt. It is do-able en dat voelt zo goed. Ik werk in de zorg, maar met mijn onregelmatige uren kan ik dit gewoon doen. Ben vanmorgen met knikkende knieën op de weegschaal gaan staan en het valt mee, ik heb nu al een gezond BMI. Mijn doel om 5 kg af te vallen om lekkerder in mijn kleding en vooral in mijn vel te zitten. Ik wil me fitter voelen in mijn lijf en in mijn hoofd. En die twee genietmomentjes…..daar word ik heeel blij van. Ik hou je op de hoogte.
  Groetjes, Sharon

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Wat leuk dat je mee doet!! Heel goed bezig. Veel succes!

   Reageer
 37. Marjolein 7 jaargeleden

  Leuk, ik ga er de “op naar een fitte lente challenge” van maken gezien dat het al bijna half februari is nu :).
  Die 200 gram bij de groente is denk ik het gewicht na bereiding…? (de niet rauwe versies) Dus wat je daadwerkelijk gaat opeten? Andijvie, spinazie e.d. raakt nog heel wat gewicht kwijt in de pan. En tellen zelfgemaakte soepen ook mee? (pompoen, wortel, tomaat, courgette, dat soort soepen) of dan een “deel” ervan meetellen ivm ook vaak andere ingrediënten (bonen/linzen/pasta in ons geval))?

  Groet,
  Marjolein

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Ik reken het gewicht voor bereiding, maar inderdaad…ze verliezen een hoop gewicht. Liever nog iets meer daarom! Soep mag je ook meetellen, maar door de (meestal) langere bereiding verliezen de groenten meer vitamines.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.