Thee uit een zakje gezond
Gezonde producten Voeding

Is thee uit een zakje gezond? Mijn favorieten!

Door

Ik ben een echte theeleut! Dat wil zeggen, vooral in de winter. In de zomer drink ik eigenlijk alleen bij mijn ontbijt een grote kop thee. Vrijwel altijd is dit verse gemberthee. Ik merk dat veel van de vlog-kijkers zich daardoor afvragen of thee uit een zakje gezond is. Heel regelmatig krijg ik die vraag. Vandaag beantwoord ik hem en ik vertel je wat mijn favoriete soorten thee uit een zakje zijn.

Is thee uit een zakje gezond?

Ik kan hier heel kort over zijn, ja! Thee (ook uit een zakje) is gewoon gezond om te drinken. Je komt door het drinken van thee onder andere makkelijker aan je vochtbehoefte. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat het drinken van 3 tot 5 koppen thee per dag een de kans op beroertes, een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte zou kunnen verlagen. Zelfs zou het een lager risico op diabetes type 2 geven.

Wist je trouwens dat kruidenthee officieel geen thee is? Over ‘thee’ spreken we alleen als de blaadjes echt van een theeplant komt. Bijvoorbeeld zwarte thee (zoals earl grey en vrijwel alle vruchtenthee), groene thee en witte thee.

Let op!

Thee met zoethout erin (Bijv. zouthoutthee, sterrenmunt thee en Minty Morocco thee) werkt juist bloeddrukverhogend. Drink dit dus niet te vaak, zeker niet als je een hoge bloeddruk hebt.

Bepaalde kruidentheesoorten zoals bijvoorbeeld venkelthee en anijsthee kun je beter ook niet te vaak nemen. Hierin kunnen namelijk gifstoffen zitten van de plant. Als je gewoon lekker afwisselt met je theesmaakjes, dan zal dit echter totaal geen gevaar zijn.

Mijn favorieten

Allright, thee is dus gewoon gezond! Laten we overgaan naar mijn favorieten. Allereerst drink ik dus HEEL graag verse gemberthee, al weet je nu dat dit officieel niet eens onder thee valt. Ook rooibosthee vind ik heerlijk. Omdat dit vrij bekende soorten zijn, laat ik je hieronder mijn niet-zo-bekende-favorieten zien.

Ik houd van kruidige smaken. Het zal je dus denk ik niet verrassen dat ik GEK ben op Chai thee. Ik ben niet zo dol op zwarte thee, dus het liefst heb ik Chai kruidenthee of Chai groene thee. De Chai Organic Green tea van Clipper vind ik echt mega lekker. Hij is te krijgen bij onder andere Jumbo en Albert Heijn, maar ik denk ook bij veel andere supermarkten. Ook de Spices Chai thee van Jumbo vind ik heerlijk. Deze is op basis van kruidenthee.

Ook groene thee met een smaakje vind ik heerlijk. Ik heb heel lang groene thee met munt gedronken, waardoor ik inmiddels een beetje zat ben van de muntsmaak in thee :). Momenteel zijn mijn favorieten daarom groene thee met citroengras en groene thee met kokos. Je hebt beide soorten van verschillende merken.

Af en toe wil ik ineens totaal iets anders. Dan vind ik venkelthee super lekker! Eigenlijk vind ik zoethoutthee nog lekkerder, maar ik heb het idee dat ik daar niet heel goed tegen kan. Als ik zwarte thee neem, dan vind ik de caramel vanille smaak van Pickwick heel lekker.

Het grappige is dat ik bij een ander ook heel snel zou kiezen voor standaard aardbeienthee, maar die zelf nooit in huis haal.

Fases

Qua thee heb ik heel erg fases. Dit zijn momenteel mijn favorieten, maar dat kan zomaar ineens veranderen. Losse thee vind ik trouwens ook super lekker. Ik kan uren rondstruinen in theezaakjes, om vervolgens geen keuze te kunnen maken ;).

Inmiddels komt het koudere weer er weer aan, dus ik ben mega blij dat ik dankzij dit artikel al mijn favorieten weer in huis heb. Ik verklaar het thee-seizoen officieel voor geopend :D.

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw favoriete theesoorten uit een zakje?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (19)
 1. Bianca W 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Ik lust eigenlijk alle soorten thee wel, ik drink ook graag gemberthee.
  Mijn favoriete thee op dit moment is, de intense mix van Piramide, citroengras & peper. (Er zit ook gember en kaneel in). En een absolute verwenthee is: vanille chai van Pukka. (Wel duur, maar zóó lekker!).
  Fijne dag!

  Groetjes Bianca

  Reageer
 2. Michel 3 jaargeleden

  In sommige theesoorten zicht echter toch nog suiker, zoals die van zonnatura?
  Leuke ideetjes voor theesoorten trouwens 🙂

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Thanks! Zonnatura heeft korrels kruidenthee waar inderdaad suiker in zit. In zakjes thee zit (tegenwoordig) voor zo ver ik weet nooit suiker.

   Reageer
   • Iris 3 jaargeleden

    Hoi Marloes,

    ik zie steeds vaker weer thee met suiker of zoetstoffen erin! Ik check daarom weer de pakjes thee, heb al paar keer gehad dat ik smaakjes groene thee kocht met suiker. In de groene thee met citroen en citroengras op de foto in het artikel zit ook maltodextrine….

    Groetjes,

    Iris

    Reageer
 3. Chantal 3 jaargeleden

  De groene thee met citroen met clipper is favoriet! Smaakt echt naar citroen en niet chemisch. Daarnaast ben ik fan van munt thee uit een zakje alleen drink ik dat al zo lang dat ik het een beetje zat ben.. net zoals sleepy time thee wat ik vroeger ook altijd al kreeg. Zwarte thee hou ik niet van

  Reageer
 4. MarionHak 3 jaargeleden

  Hey Marloes,

  Leuk artikel weer om te lezen! Ben zo vroeg op de ochtend alweer wat wijzer. Mijn favoriete thee is momenteel groene thee met citroen smaak. En ook die vanille caramel, die is wel van Lipton.

  Ik weet niet hoe het weer in regio Groningen is, hier erg nat, maar maak er (vooral binnen) een gezellige dag van.

  Liefs, Marion

  Reageer
  • Lydia 3 jaargeleden

   Ik ben was altijd met thee merk gebonden dus ik had altijd pickwick, mango, bosvruchten, tropische vruchten en zuidvruchten, alleen die laatste 2 zijn niet meer los alleen gemengd met andere smaken dus die koop ik niet meer, later ben ik ook veel verse munt thee gaan drinken, maar na een gesprek met mijn tatoeëerder die zei dat hij daar altijd honger van kreeg ben ik er mee gestopt, want blijkbaar had ik dat probleem ook alleen wist ik niet dat het daardoor kwam, nu drink ik vaak groene thee en laatst las ik ergens een artikel dat witte thee zelfs nog beter zou zijn maar die kon ikik niet vinden bij ons in de supermarkt tot ik bij de aldi was, die hebben witte thee granaatappel er zit wel <0,01 suiker in dat vind ik minder maar hij is wel heel lekker dus af en toe drink ik tussendoor eens

   Reageer
 5. Romy 3 jaargeleden

  Ha wat leuk dit artikel! Ik ben gek op thee en drink het liefst de hele dag door thee. Vanille caramel klinkt heerlijk. Die ga ik ook eens proberen!
  Over het algemeen houd ik ook vooral van groene thee met een smaakje. Mijn favoriet is groene thee met mango en kokos van AH-huismerk. Die zou je ook eens kunnen proberen als je de kokosthee ook lekker vindt 🙂

  Reageer
 6. Sandra UA 3 jaargeleden

  Goed om te weten dat sommige thee bloeddruk verhogend is! Mijn absoluut favoriete thee is sterrenmunt namelijk. Gelukkig heb ik geen last van een te hoge bloeddruk.

  Reageer
 7. Conny 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Mijn favoriete thee is momenteel wat jij geen thee noemt, de verse gemberthee maar ik doe er al heel lang een takje munt bij in! Om jou woorden maar eens te gebruiken, mega lekker!😄 Ik hou ook van alle groene thee met een smaakje en in de winter vooral die met appel en kaneel maar de kaneel voeg ik meestal zelf toe, vind ik lekkerder!
  Leuk artikel!

  Reageer
 8. Marinde 3 jaargeleden

  Bij de keuringsdienst van waarde ging het laatst over thee, en daar kwamen ze er achter dat ik veel bekende en wat goedkopere merken hele kleine bolletjes suiker zit!

  Reageer
  • Meaghan 3 jaargeleden

   Inderdaad! Niet alle thee is altijd een even goede keuze. In sommige soorten zakjes (vaak de goedkopere) zit soms suiker of maltodextrine toegevoegd. Ik weet niet om hoe veel suiker het dan gaat, maar ik koop die theesoorten nooit en kies dan altijd voor een andere variant.

   Reageer
 9. marrie 3 jaargeleden

  Let op met veel gemberthee, dit werkt bloedverdunnend, dus af te raden met bijv. Paracetamol of andere bloedverdunnende medicijnen.

  Reageer
  • Carrie 2 jaargeleden

   Paracetamol is niet bloedverdunnend aspirine wel!

   Reageer
 10. Oma 3 jaargeleden

  Hai Marloes, ik ben een super thee(oma)😂😂😂. En hier bij mij zit net zo’n thee liefhebber thee(opa). Ik drink per dag zeker 5 grote glazen thee earl grey of rooibos en soms groene thee. Opa drinkt graag nu winterthee en zomers earl grey, sterremunt, kaneelthee. Wij drinken het meest pickwikthee alleen de rooibos is lipton. Ik heb nog nooit anders als alleen thee gedronken en altijd veel. Desondanks is mijn cholesterolgehalte te hoog, heb ik diabetes 2 en zoals je weet 2x een herseninfarct gehad. Dus je theorie gaat voor mij helaas niet op. Maar voor een ander waarschijnlijk weer wel. Zou het aan de gene kunnen liggen?
  Liefs Oma. En natuurlijk ook van Opa.

  Reageer
 11. Jantine 3 jaargeleden

  Thee vind ik ook super fijn! Gebruik nu alleen nog maar losse thee. Deels omdat er in sommige zakjes suiker zit en omdat sommige zakjes (in elk geval de driehoekige) microplastics zitten. Niet goed voor t milieu en wat t met ons lichaam doet weten ze eigenlijk nog niet…

  Reageer
 12. Priscilla 3 jaargeleden

  leuke vlog!!
  Ik zweer bij groene thee cranberry
  afwisselend met aardbei of bosvruchten lekker in zo’n 350ml ikea gla hmmm
  en als ik het beu ben, glaasje crystal clear jumm !!

  theewinkel goed plan! zal mezelf ook een winterproef gaan maken hahaha

  fijn weeeekend!!

  Reageer
 13. Paulien 3 jaargeleden

  Ha Marloes,

  Ik drink vaak losse thee maar ook wel thee uit zakjes. In de losse thee en in de zakjes zitten vaak stukjes gedroogd fruit (ik hou van fruitthee), zorgt dit voor calorieën of neemt het water de suiker niet op.

  Liefs,

  Reageer
 14. marije 3 jaargeleden

  Ik was al langer op zoek naar een lekker chai thee die niet zo duur is. Die van de jumbo heb ik gehaald en die is heerlijk! Ook daar de winterthee meegenomen, ook goed te doen.
  Dank voor de tips!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.