Gezonde producten Voeding

Is Optimel Griekse stijl Drinkyoghurt Gezond?

Door

Optimel drinkyoghurt griekse stijl gezond

We gaan lekker door met de verzoekjes. Esther vroeg of ik de Optimel drinkyoghurt Griekse stijl wilde reviewen en beoordelen op gezondheid. Dat is precies wat ik vandaag ga doen! Deze drankjes staan sinds een tijdje in de schappen van de supermarkt. Eerder schreven stagiaire Anneloes en ik een review over de Optimel Griekse stijl Kwark, waar we matig positief over waren. Ik ben dus erg benieuwd naar deze drankjes.

Dit artikel is niet gesponsord, ik was gewoon erg benieuwd. Ik zal echter hoe dan ook, altijd eerlijk blijven.

Het product
Het is een drinkyoghurt met een smaakje, zonder toegevoegd suiker en zonder vet. In plaats van suiker, is de zoetstof sucralose toegevoegd. In de ‘Griekse stijl’ varianten van Optimel, zit vaak meer eiwit. Je kunt dit product gebruiken als vervanger voor melk of karnemelk.

Wat belooft de fabrikant?
Op de verpakking staat ‘0% vet’ en ‘geen suiker toegevoegd’. Verder dat het heerlijk zacht en fris van smaak is. Niet echt gezondheidsclaims gelukkig dus.

Ingrediënten

De ingrediënten
Hierboven zie je de ingrediënten van deze yoghurtdrink. Er staat op de verpakking dat er geen suiker is toegevoegd, maar bij de ingrediëntenlijst zie je dat er wel vruchtensap in deze dranken zit. Er zit dus vruchtensuiker in, net als overigens bij normale Optimel het geval is. Ik weet dat dit bij de normale varianten maar heel weinig is, ik ben benieuwd of dat nu ook het geval is. Verder is er natuurlijk aroma toegevoegd en de zoetstof sucralose. Dit is bij matig gebruik absoluut niet schadelijk. Ik heb via de zoetstoffen check berekend dat ik 3,25 liter van deze drank per dag kan drinken, zonder dat het schadelijk is wat betreft de hoeveelheid sucralose.

In mijn ogen kun je prima een kleine hoeveelheid zoetstof gebruiken zonder er schadelijke effecten van te zien. Ik geef echter wel altijd de voorkeur aan ongezoete producten! Ik zie vaak dat mensen moeilijker afvallen als ze meer zoetstoffen gebruiken en bij diabeten zie ik mooiere resultaten zonder gezoete producten. Als je het wel wilt gebruiken, doe dan maximaal 3-4 eenheden (glazen, kommen etc.) per dag.

De voedingswaarde
Hieronder zie je dat de hoeveelheid suiker in deze drinkyoghurt iets hoger is dan in de normale Optimel producten. Ik had gehoopt dat er veel meer eiwit in zou zitten, dat valt me eigenlijk een beetje tegen. Qua voedingswaarde is het in mijn ogen ongeveer vergelijkbaar met karnemelk of normale melk, maar dan met íets meer suiker. Dit verschil is niet heel groot.

Voedingswaarde

De prijs
Ik betaalde €1,39 voor een pak van een liter. Dit is een heel klein beetje duurder dan normale Optimel drinkyoghurt en natuurlijk een stuk duurder dan normale melk. Ik vind het echter geen gekke prijs.

De smaak
Ik vind persoonlijk de variant met vijg lekkerder. Deze heeft een frisse smaak, dat mis ik bij de variant met honing. Maar dat is natuurlijk ontzettend persoonlijk. Bij de variant met honing en walnoot, mis ik inderdaad de smaak van walnoot…

Optimel griekse stijl

Mijn conclusie
Tjah…ik ben toch niet een heel groot fan. Ik houd er gewoon van om voornamelijk pure producten te gebruiken. Als je echt niet van normale melk, yoghurt, kwark, karnemelk en sojamelk houdt, dan is het in mijn ogen een optie om als zuivel te gebruiken. Vanwege de zoetstoffen zou ik het echter niet als eerste keus nemen. Ik merk dat mensen snel wennen aan een zoete smaak en daardoor steeds meer behoefte krijgen aan zoet. Probeer jezelf te leren te wennen aan minder zoete producten.

Ik vind het trouwens wel een goede optie voor af en toe, als je gewoon even behoefte hebt aan een ander smaakje. Mijn advies zou dus ook zijn om op de meeste dagen gewoon naturel melkproducten te gebruiken (of sojamelk) en bij uitzondering een keertje een Optimel product te nemen. Wat mij betreft maakt het dan niet zo groot verschil of je voor de gewone variant gaat, of voor deze Griekse stijl.

Kortom, zeker niet heel negatief…maar ook absoluut niet laaiend enthousiast.

Groetjes, Marloes

Zou jij deze drinkyoghurt kopen na mijn review? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
 1. Theodoortje 6 jarengeleden

  Goed om te weten, ik heb laatst in de winkel nog naar de ingrediënten en voedingswaarden zitten kijken, maar het uiteindelijk toch niet gekocht.

  Reageer
  • diederik 5 jarengeleden

   gvd lekker spul GAINZ

   Reageer
 2. Marvin 6 jarengeleden

  Ik gebruik ook liever zuivelproducten als kwark of yoghurt en zie de meerwaarde van deze Optimel drinkyoghurts voor mij niet zo. Zou ze dus lekker laten staan 😉

  Reageer
 3. Jessica - Eat.Run.Love 6 jarengeleden

  Grappig, ik vond juist dat je de walnoot wel heel erg proefde. Vond wel echt dat er een nootsmaak aan zat. Zo zie je maar dat iedereen het anders ervaart. Vijg vond ik wel heel lekker, maar ook van mij hoeven dit soort drankjes niet zo nodig. Dan gebruik ik de ‘suikers’ liever ergens anders voor 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Indd, smaken verschillen! Gelukkig maar ;). Ik gebruik inderdaad liever ook andere producten!

   Reageer
 4. Annema 6 jarengeleden

  Zelf gebruik in nooit producten van optimel. Ik vind zoetstof niet lekker smaken. Ik zou wel graag willen weten wat je vindt van echte griekse yoghurt 3,5 % vet. Deze koop ik bij de turkse groentenman en vind ik waanzinnig lekker. Ik zal de merknaam eens opzoeken.

  Reageer
 5. karlien 6 jarengeleden

  Zou het niet kopen, gewoon omdat er zoetstof in zit en het extra gezoet is door vruchtensap. Ik ga altijd, tenzij ik voor een uitzonderingsmoment ga, voor een puur product. En uitzonderingen, dat zijn voor mij meer de dingen als een reep chocola of snoepjes.

  Je geeft aan dat het verzoekjes zomer is. Dus 🙂
  – Tips om meer bonen te eten. + hoe vaak per week
  – Wat vind je van de Spa met een toegevoegde smaak?

  Reageer
 6. esther 6 jarengeleden

  dank marloes!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: