| 22 januari 2015

Het Eetdagboek van Willemijn! (LiveLifeGorgeous.nl)

Collage

Willemijn is een succesvol blogster op LiveLifeGorgeous.nl. Sinds een aantal maanden heeft ze samen met haar bloggenootje Martine een tweede blog: 2WMN. De dames bloggen hierop over lifestyle en dus ook af en toe over voeding! Willemijn vroeg of ik haar eetdagboekje eens onder de loep wilde nemen, natuurlijk wil ik dat! Vandaag een klein kijkje in haar voedingspatroon, inclusief mijn commentaar daarop :).

Ik ken Willemijn al heel lang, omdat ze ooit mijn huisgenootje was in een studentenwoning. Mede dankzij haar enthousiaste verhalen over bloggen, borrelde bij mij het idee om optimavita.nl te starten. Willemijn runt samen met Martine een van de meest succesvolle beautyblogs van Nederland. Ik neem daar meerdere keren per week een kijkje. Sinds kort hebben ze dus ook een lifestyleblog.

Ok….daar gaan we….tijd voor het eetdagboek van Willemijn!

8.30 uur: Normaal ontbijt ik altijd met havermout maar vanmorgen heb ik een avocado die eigenlijk op moet. Ik besluit wat te improviseren en ontbijt met 2 boterhammen (maisbrood) met avocado. Bij de één eet ik een eitje er op en bij de ander een paar zongedroogde tomaten. Daar bij drink ik een flinke mok groene thee. Later op de ochtend neem ik nog een mok thee.

Ontbijt

10.30 uur: Martine is bij mij aan het werk en we slurpen van een lekkere kop earl grey thee en snoepen wat zelfgebakken zandkoekjes. Eerlijk gezegd ben ik een ongelooflijke snoeper en heb ik nooit genoeg aan één. Ik eet vier koekjes. Of waren het er nou vijf?

Koekjes

13.00 uur: Ik lunch met een restje risotto (kommetje vol) met doperwtjes en champignons van gisteren. Klik hier voor het recept. Uiteraard klok ik een kop thee achterover.

het eetdagboek Lunch

15.00 uur: Ik bedenk me dat ik nog helemaal geen fruit heb gegeten dus eet een appel. Ook hier drink ik weer thee bij.

Appel

18.00 uur: Tijdens een zakelijke afspraak neem ik één borrelhapje. Ook heb ik bij mijn thee een klein koekje gekregen dus die snoep ik ook lekker op. Ik houd niet zo van snacks dus kan me goed inhouden. Als het koekjes waren geweest was het een ander verhaal.

20.00 uur: Omdat ik zo laat nog een afspraak had, maakte ik afgelopen zondag al bonensoep naar recept van ChicksLoveFood. Nu hoefde ik het alleen nog maar op te warmen. Ik eet twee kommen en neem daarbij twee stukjes van een kaas-ui brood.

Avondeten

21.00 uur: Thee

Nou, Marloes, hoe heb ik het gedaan? Ik ben benieuwd naar jouw oordeel!

Mijn oordeel
Het is lastig om een voedingspatroon te beoordelen op basis van één dag, maar ik ga proberen je toch wat tips te geven.
Je ontbijt is super gevarieerd, top! Je krijgt op deze manier veel verschillende voedingsstoffen binnen. Ik raad je alleen aan om volkorenbrood of volkoren speltbrood te gebruiken in plaats van maïsbrood. Dit bevat meer voedingsvezels, vitamines en mineralen.
Een leuk recept heb je voor de risotto! Lekker veel groenten en ook de zalm is super gezond. Alleen de kookroom is heel vet, maar een klein beetje vet is in mijn ogen niet zo erg. Je zou eventueel kunnen proberen een iets kleinere hoeveelheid te nemen.
Je kiest sowieso vaak voor gezonde producten! De bonensoep is top en de appel natuurlijk ook. Je drinkt alleen maar thee, dat is prima.

Over het algemeen een keurig voedingspatroon dus. Ik denk echter dat de hoeveelheid aan de krappe kant is. Je zou van mij best wat meer gezonde tussendoortjes mogen nemen! Misschien dat je dan ook minder moeite hebt om het 4e koekje te pakken ;). Nu eet je over de dag 6 koekjes en een borrelhapje, dat zijn al snel zo’n 500 calorieën aan extra’s.
Neem bijvoorbeeld rond 10:00uur een volkoren cracker met beleg, of een schaaltje yoghurt met fruit. De hoeveelheid fruit die je vandaag at, is (zoals je zelf al aangeeft) te laag.
Je gebruikt geen melkproducten. Dit hoeft geen probleem te zijn, sommige mensen kiezen hier zelfs bewust voor. Een schaaltje yoghurt of kwark levert je echter wel weer andere voedingsstoffen! Bovendien bevat het veel eiwit dat je lang een vol gevoel geeft.
Conclusie, over het algemeen heel keurig! Alleen misschien wat kleine puntjes op de i. Ik hoop dat je iets aan mijn advies hebt!

Reactie Willemijn
Wow… Ik schrik er echt van dat zo’n borrelhapje en die koekjes bij elkaar toch al snel zó veel calorieën zijn! Ik wist dat het hard aan tikt, maar zo hard… Ik sta er vaak niet bij stil en ik kan ook altijd zo moeilijk maar eentje nemen Ik steek dan toch snel mijn kop en denk ‘Ach nog één zo’n koekje kan toch geen kwaad. Die paar calorieën meer of minder…’ Hier moet ik echt beter op letten, dat weet ik ook van mezelf. Van de melkproducten heb je inderdaad gelijk, gelukkig neem ik normaal eigenlijk altijd havermout met (koe)melk dus dan kom ik wel aan mijn zuivelinname.
Ik vond het heel leuk dat je mijn voedingspatroon van één dag beoordeeld hebt! Grootste les: Snoepen tikt dus wél heel snel aan. Dit kan ik nu niet meer ontkennen. 😉 Bedankt!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien! Neem zeker eens een kijkje op de blogs van Willemijn! (LifeLifeGorgeous en 2WMN)

Groetjes, Marloes

Is het voor jou ook zo onmogelijk om één koekje te nemen?

10 reacties

 1. Hey leuk! Die twee dames volg ik ook! En nu ik het zo lees ben ik best wel een beetje jaloers dat Willemijn 6 koekjes kan eten en zo’n lijntje kan houden! Ik lees ook niks over sporten… 😉
  Dit is een leuk item Marloes! Misschien eens dé beautyblogster/vlogster van NL, Mascha van Beautygloss uitnodigen? En Shifra van A Cup of Life bijvoorbeeld.
  Blogland is wat dat betreft heel groot, dus keus genoeg 🙂

 2. Leuk!
  Ik kende hun blog al een heel tijdje 🙂
  Maar is het echt een probleem als je niet veel zuivel binnenkrijgt?
  Ik drink namelijk soja ipv koemelk en neem ook lang niet elke dag kwark of yoghurt

 3. Ik kende hun blog nog niet dus leuk om even een kijkje te nemen 🙂
  Ik kan me gelukkig goed aan 1-2 koekjes houden 🙂 Maar wat mij ook helpt is om zelf gezondere koekjes met bv havermout of volkorenmeel te bakken die dan ook beter vullen en waardoor je er ook minder van eet.

 4. Jaa leuke blog hebben zij! Volg llg echt al jaren! Willemijn is wel een typisch voorbeeld van een beetje te weinig eten en daardoor meer te gaan snacken 😉 Leuk ook om zo eens te zien wat zij allemaal eet op een dag!

 5. 1 koekje is ook hier onmogelijk. zolang de verpaking maar dicht zit gaat het goed maar anders… En met betrekking tot koek lust ik echt alles 🙂 nu snel die andere blog eens bekijken. (met een crackertje smeerkaas dan maar)

 6. Ja, ik eet ook al snel meerdere koekjes! Hoewel ik niet zo van de koekjes ben maar als ze eenmaal staan……Per situatie kan het wel verschillen, ik eet niet overal even makkelijk en vrij, dus het kan bij 1 koekje blijven maar ook gerust meerdere.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram