Heerlijke smoothie ijsjes!

collageijs
Door Daniëlla- De zomer staat weer bijna voor de deur, wat is nou lekkerder bij warme temperaturen dan een heerlijk ijsje?? Vandaag heb ik voor jullie dit heerlijke smoothie ijsjes recept gemaakt. Hiermee kunnen jullie thuis zelf aan de slag. Hoe heb ik ze gemaakt heb? Lees snel verder.

IJsjes kun je thuis op verschillende manieren maken. Natuurlijk kun je in de winkel waterijsjes kopen, deze bevatten vaak ‘glucose-fructosestroop’ wat ook bekend staat als suikerwater. Af en toe suiker eten is geen probleem, maar het kan ook gemakkelijk gezonder! Daarom heb ik een ijsjesrecept bedacht waarin je fruit mixt met water.

Allereerst zul je bij de winkel (Blokker, Hema, A-supermarkten, warenhuizen) ijs houders moeten kopen. Heb je ze al in huis? Pak ze er dan bij. Ook kun je alvast de blender, staafmixer of keukenmachine klaar zetten. Zo kun je straks alles met elkaar vermengen.

smoothieijs

Ingrediënten voor zes ijsjes

 • 1 Mango
 • 1 Banaan
 • 8 aardbeien
 • 1 glas water of 100 ml magere yoghurt

Bereidingswijze
Snijd alle fruitsoorten in kleine stukjes. Natuurlijk kun je ook ander fruit naar keuze gebruiken. Gooi ze in de blender. Wanneer je waterijsjes met gepureerd fruit wilt, kun je 100 ml water aan het fruit toevoegen. Wil je het ijsje machtiger of romiger? Voeg dan 100 ml yoghurt aan het fruit toe. Mix het voor ongeveer 30 seconden. Laat de houders vol lopen met het fruitmengsel. Doe de staafjes erin. Plaats ze daarna in de vriezer.

smoothieijs2

Wacht ongeveer vier tot zes uur, voordat je de ijsjes uit de vriezer haalt. Op de onderstaande foto zie je links een smoothie ijsje met magere yoghurt. Rechts zie je een smoothie ijsje met water. Heb je ze uit de vriezer gehaald? Lekker smullen maaaarrr!!

smoothieijs3

Ik hoop dat jullie dit receptje een leuk idee vinden. Kinderen zullen ze geweldig vinden doordat ze super kleurrijk zijn. Varieer met verschillende soorten fruit naar keuze voor andere smaakjes.

Groetjes, Daniëlla

Wat vinden jullie van de smoothie ijsjes? Maak jij wel eens zelf ijsjes?

21 reacties

 1. Ze zien er echt heerlijk uit! Ik heb het een keertje geprobeerd met yoghurt en aardbeien, maar dat was een beetje zuur haha ik ga deze zeker een keer proberen!
  x

 2. ik had zoiets laatst ook geprobeerd maar toen waren alle vezels/velletjes naar beneden gezakt. Hebben jullie dat ook? Wat kan ik daar tegen doen?

  1. Nee geen last van;) het fruit even pureren met het water. Gelijk in de ijshouders de ijskast in en heb je er geen last van. Anders wat minder water toevoegen!

  1. Volgens mij van de kruidvat heb ze vorig jaar in de aanbieding gekocht. Je kunt ze nu overal bijna wel krijgen, de xenos heeft ze ook wel bijna altijd.

   Groetjes, Daniella

  1. We proberen onze zoon van 2 nu ook hierdoor aan de smoothies te krijgen:) hoop dat het ook bij jullie lukt.

   Groetjes, Daniella

  1. Lekker gezond;) Per 80 gram gewicht bestaat het bijna voor 70 gram uit water. Bevat verschillende vitamines en mineralen en natuurlijk altijd iets qua fruitsuiker;)
   Super om te horen dat je ze zo lekker vind! Hier zijn ze inmiddels ook al op haha!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram