Heerlijke Lentesalade met Kip en Mango

Klaar

Laatst plaatste ik een foto op Facebook van een heerlijke salade die ik at bij mijn broertje Bart en ‘schoonzusje’ Esmée. Esmée kan geweldig lekker koken en maakte als lunchgerecht deze salade met kip en mango. Jullie gaven aan graag een recept te willen zien, daarom deel ik hem vandaag! Ik heb het recept een beetje aangepast op de producten die ik in huis had, maar ik zal ook het origineel van Esmée erbij vertellen.
Dit recept bevat wat meer ingrediënten dan jullie van me gewend zijn, maar geloof me. Het.is.zó.lekker! Laat je niet afschrikken en probeer het echt een keertje uit.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kipfilet (150 g)
  • +- 50g fetakaas
  • 2 handen verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1/2 paprika
  • 1/2 mango
  • 1 lenteui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gember poeder(Esmée gebruikte piment i.p.v. gember, maar dat had ik niet in huis)

Voor de dressing

  • 2 flinke lepels magere kwark (Esmée gebruikte Griekse yoghurt)
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • Een hand verse basilicum
  • Een scheut rode wijnazijn (+- 4 eetlepels)
  • 20g parmezaanse kaas
  • Zout naar smaak

Esmée deed er ook sap van 1 citroen, 2 ansjovisjes (klinkt vies, maar proef je niet!) en een scheut worcestersaus door. Dit had ik niet in huis, ik voegde in plaats van de ansjovisjes wat zout toe en in plaats van het citroensap wat extra rode wijnazijn.

Ik hoop dat je het nog snapt 🙂

Bereiding
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Voeg het paprikapoeder en het gemberpoeder (of piment) aan de stukjes te en roer het goed door elkaar. Bak de stukjes kort gaar in een koekenpan met een beetje olie.

20140512_173840

Snijd de avocado, de lenteui, de tomaat, de paprika en de feta in stukjes.

20140512_181203

Snijd ook de mango in stukjes en maak de salade. Voeg daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker, pers het teentje knoflook eerst even. Vervolgens mix je alles met een staafmixer.

Collage1

Nu kun je de salade opmaken. Les de spinazie in een schaal en verdeel alle andere ingrediënten erover. Giet de dressing in een klein glaasje en serveer deze ernaast, zo kan iedereen naar behoefte dressing over de salade doen.

20140512_185351

Aan tafel schep je de salade op de borden en sprenkel je wat dressing erover. Deze salade is heerlijk als lunch, maar ook als avondmaaltijd. Je kunt er (geroosterd) brood bij serveren. Ook kun je er pasta doorheen mengen om het tot een volwaardige maaltijdsalade te maken.

Ik heb weer gesmuld van deze salade, écht een aanrader. Alle eer gaat naar Esmée, die de salade samenstelde na het lezen van verschillende receptenboeken. Thanks voor de inspiratie meid!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze salade maken? Ik vind het leuk als je laat weten hoe je hem vond!

 

16 reacties

  1. Dit ziet er geweldig lekker uit!!! Combinatie kip en mango is heerlijk dus deze komt op mijn lijstje ‘ga ik een keer maken’

  2. Lekker!

    Even een andere vraag: ik heb na mijn ongeluk erg last van nek en rug klachten. Deze zijn nu al 5 maanden aan de gang eb ben ik ook voor behandelt. Nu is mijn behoefte om te sporten zo groot en ben ik al een tijdje op zoek naar een leuke sport die je rug niet zo erg belast. Weet jij toevallig iets?

    1. Ik zou overleggen met een fysiotherapeut! Ik heb zo geen beeld van de klachten die je hebt en ben bovendien niet gespecialiseerd in blessures :-). Succes!

  3. Dat dit lekker is geloof ik graag! Ja die Esmee kan er wat vanen Bart die bofkont mag van alles mee genieten. Liefs voor alle drie Oma.

  4. Hallo,

    Via Rasheeda op deze site terecht gekomen en lees elke dag met veel plezier de stukjes. Dit recept ziet er ook heerlijk uit en ga ik zeker binnenkort maken. Net als de kipburgers en de ice tea!

    Een vraagje van mijn kant; hoe denken jullie oevr brood? Ik eet altijd waldkornbrood en soms als tussendoortje roggebrood. Nu hoorde ik vandaag een collega over koolhydraatarm brood en er is de hype over speltbrood. Wat zijn waarvan de voor- en nadelen?

    Groetjes,
    Jantine

  5. Vanavond staat deze salade op het menu, ik ben zeer benieuwd! Ik hou er van om salade met fruit ge combineren en ook denk ik dat een appeltje er doorheen ook niet verkeerd zal smaken ?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram