Heerlijk zomers drankje: Water met Aardbei en Munt

Klaar2

‘Infused water’ is de laatste tijd erg hip. Ik zie het op veel verschillende blogs en in tijdschriften voorbij komen. Het idee is dat je een kan (of fles) met water vult en daar fruit, groenten of kruiden aan toevoegt. Meestal zie je het in simpele vormen terugkomen, bijvoorbeeld een kan water met schijfjes citroen erin. Ik maak het graag iets specialer en laat je zien hoe ik mijn favoriete zomerse drankje maak!

Dit water met munt en aardbei is niet alleen super lekker, maar het staat ook nog eens ontzettend leuk op de tafel als je visite krijgt. Of serveer het bij een barbecue, ik weet zeker dat je gasten impressed zullen zijn! Het is super simpel te maken, we gaan snel aan de slag.

Ingrediënten (1 kan)

 • +- 20 aardbeien
 • 2-3 takjes munt
 • IJsklontjes (deze kun je ook weglaten)
 • Water (eventueel met prik)

Natuurlijk kun je super simpel aardbeien en munt in een kan kieperen en er water bij doen, maar om nog meer smaak te krijgen, heb ik een klein trucje voor je. Leg een flinke hand aardbeien (ik pakte er 13) op een bord en prak deze met een vork zo fijn mogelijk.

Collage1

De geprakte aardbeien giet je in een kan. Snijd vervolgens nog eens +- 8 aardbeien in plakjes en doe ook deze in de kan. Dan pak je de takjes munt en deze wrijf je heel even tussen je handen totdat ze licht gekneusd zijn. Doe ook deze in de kan. Tenslotte kun je een aantal ijsblokjes toevoegen.

Collage2

Giet water of spa rood bij het mengsel en roer het geheel goed door (of kantel de kan een paar keer). Klaar is je heerlijke zomerse drankje!

klaar

Doordat je de aardbeien eerst hebt geprakt, komen er meer van de smaakstoffen vrij. De fruitsuikers zullen beter mengen met het water, waardoor je drankje een beetje zoet wordt. Natuurlijk kun je suiker of zoetstof toevoegen, maar ik vind dit echt niet nodig! Bovendien wordt je drankje daar niet gezonder op ;).

Infused water is nog lekkerder als je het even een paar uur laat staan in de koelkast, de smaken trekken dan namelijk nog meer in het water. Voeg dan uiteraard de ijsklontjes pas later toe.

Dit staat toch super leuk op je tuintafel!?

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens infused water? Wat is jouw favoriete combi?

13 reacties

 1. Top! Smaakt waarschijnlijk wel wateriger dan bv frisdrank? Niet dat dat erg is, maar ben graag voorbereid… Soms ziet iets er echt super lekker uit, maak ik het volgens het recept en valt de smaak een beetje tegen… Je tip om de aardbeien te prakken zullen dat wel deels tegen gaan?!!

  Heb je nog variatietips met andere vruchten??

  Bedankt weer! Keep up your good work Marloes… Ik geniet er elke dag weer van, zelfs nu vanaf mijn vakantie adres 😉

 2. Ik heb morgen een BBQ, ipv een flesje wijn meenemen voor de gastvrouw koop ik denk ik een mooie kan en maak dit drankje om mee te nemen. Ik hoop dat het bevalt

 3. Dit is wel een goed idee voor mijn oud en nieuw feestje… naast alle cocktails die ik ga maken is dit een super leuk drankje om even het nodige water bij te tanken 🙂 Ik heb zo’n vaas, kunnen van die lange rietjes in, ziet er superleuk uit.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram