Healthy snacks voor onderweg

20140409_150830

Door Daniella- In de praktijk komen we vaak personen tegen met de vraag ‘Wat kan ik het beste onderweg meenemen als snack’? Ook uit eigen ervaring weet ik dat dit soms lastig is. Vaak neem je een zak drop of snoepjes mee. Tijdens het auto rijden wordt het op die manier een gewoonte om de zak ongemerkt leeg te eten. Voor je het weet is hij op! Ik geef je vandaag tips over gezonde snacks die je gemakkelijk mee kunt nemen.

We pakken tegenwoordig sneller de auto voor boodschappen, naar het werk of om op bezoek te gaan. Tijdens het auto rijden is het lekker om iets te kauwen of erop te zuigen. Eigenlijk beseffen we niet dat we op zo’n moment uit gewoonte iets willen eten. Uit eigen ervaring weet ik dat mijn zakje pepermunten binnen een week op is. Tijdens het auto rijden ben ik altijd op zoek naar waar mijn zakje ligt. Maaaar… dit kan natuurlijk ook veel gezonder!

Tips

 • Probeer jezelf af te vragen ‘heb ik echt zin in iets?’ tijdens het reizen of is het een gewoonte?
 • Schrijf op het boodschaplijstje een ‘gezonde snack’ en laat deze in de auto achter of stop het in je tas. Ik geef hieronder ideetjes voor producten die je kunt kiezen.
 • Zet een flesje water naast je neer, het is vaak uit verveling dat je iets wilt pakken. Bovendien heb je soms helemaal geen trek, maar eigenlijk dorst! Door af en toe een slokje water te nemen, verdwijnt je behoefte.
 • Ga tanken voor je de reis begint. Tijdens de reis wordt de verleiding erg groot om bij het afrekenen van het tanken iets lekkers te kopen.
 • Wen jezelf af om altijd iets te eten in de auto. Je kunt best een paar uur zonder eten! Zoals ik hierboven al zei, is het vaak automatisme. Je krijgt bij wijze van spreken al trek als je in de auto stapt :-). Je zult merken dat als je het minder vaak doet, dit automatisme verdwijnt.

Gezonde snacks
Hieronder ideetjes voor de producten die je kunt kiezen, als je tóch iets wilt eten.

 • Een bakje snoeptomaatjes
 • Een bakje komkommertjes
 • Stuk fruit (of leg een paar appels in je dashboardkastje!)
 • Gezonde fruit reepjes (Albert Heijn) Marloes heeft hier eerder ook een artikel over geschreven, dit kun je hier terug lezen.
 • Kauwgom, dan heb je toch iets te kauwen! Als je behoefte aan zoet hebt, kun je voor kauwgom met een fruitsmaakje gaan.
 • Doosje rozijnen (niet teveel, rozijnen bevatten ook suiker)
 • Een paar rijstwafels
 • Een boterham met mager beleg, voor de échte trek! Je hoeft natuurlijk geen honger te lijden ;-).
 • Een zakje geschrapte wortels

fred en ed assoritment 1_500x173

Van het merk ‘Fred en Ed’ heb je tegenwoordig hele leuke portieverpakking met snoepgroenten en snoepfruit. Je betaald wat meer, maar de verpakkingen zijn ideaal voor onderweg.

Eet je af en toe een zakje drop of pepermuntjes in één keer leeg, geen probleem! Maar maak hier geen dagelijkse gewoonte van.

Ik hoop dat je iets kunt met deze tips. Het is vooral belangrijk om in gedachten te houden dat snoepen uit gewoonte eigenlijk zonde is. Als je snoept, probeer er dan bewust van te genieten! Tijdens het autorijden heb je hier eigenlijk de kans niet voor, je aandacht ligt namelijk bij de weg.

Groetjes, Daniëlla

Wat nemen jullie graag mee onderweg? Hebben jullie nog aanvullingen?

7 reacties

 1. zelfgemaakte mueslirepen en ontbijtkoek is ook een goede suggestie 😉
  dat neem ik vaak mee, ik maak in 1 keer veel en vries het in en neem het af en toe mee

  1. Bedankt voor de aanvulling Mandy;) De mueslirepen en ontbijtkoek van de winkel de voorverpakte raad ik echter niet aan! deze bevatten vaak veel suiker en geven na een halfuur weer een enorm trekgevoel.

 2. Ik heb de ‘gewoonte’ een paar jaar geleden met mijn kids ondervonden.
  Ik had eens een zakje pepermunt gekocht voor in de auto. Zodra we in de auto zaten vroegen mijn kids om pepermunt, terwijl ze bijna nooit snoepen en er al helemaal nooit om vragen. Toen de zak leeg was hebben ze er nog een week gevraagd daarna niet meer (en ik heb het ook nooit meer gekocht)

 3. Mijn oplossing is niet eten in de auto. Ik heb een hekel aan papiertjes, kruimels en andere rotzooi in de auto. Nice car trouwens! (ik heb dezelfde in exact dezelfde kleur hihi)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram