Healthy snack: (Warme) Appelstukjes met Dadel en Noten

Ik ben dol op het verzinnen van gezonde tussendoortjes, die ook nog eens ontzettend lekker zijn. Ik maakte een tijd geleden al eens deze video over appel uit de magnetron. Ik weet dat veel van jullie liever niet de magnetron gebruiken en ik heb al een tijdje een alternatief beloofd. Die heb ik vandaag voor jullie! Ik gaf het een kleine twist door dadel in plaats van rozijnen te gebruiken.

Deze healthy snack is niet alleen super simpel te maken, maar ook nog eens snel klaar én mega lekker. Ik vind het vooral fijn als ik behoefte heb aan iets zoets. Kinderen zullen er ook van smullen!

Met één appel kun je een kleine gezonde snack maken voor twee personen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon alles voor jezelf houden ;). Ik vind dit gerecht trouwens ook heerlijk als toetje. Vaak maak ik het dan rond 20:30 uur, zodat ik ‘s avonds nog lekker iets te snacken heb.

Klaar

Ingrediënten (1 grote of 2 kleine snacks) 

  • 1 rode appel (groen kan ook, maar dan wordt je snack minder zoet)
  • 4 dadels of een handje rozijnen
  • Theelepel kaneel
  • Eventueel een klein handje noten

Bereiding
Snijd de appel en de dadels in stukjes. Hak de noten iets fijner, maar maak de stukjes niet te klein! Anders verlies je de knapperigheid in je snack. Zet een kleine koekenpan op een middelhoog vuur en doe hier de stukjes appel in, olie of boter is niet nodig. Laat dit even staan en roer het af en toe door. Voeg na ongeveer 1-2 minuten de stukjes dadel toe en warm deze mee. Als de appelstukjes zacht zijn geworden, voeg je de stukjes noten en een theelepel kaneel toe. Deze bak je ongeveer 30 seconden mee, zodat de smaak wat wordt opgehaald.

Dan is het tijd om je snack in een bakje te doen. Een vorkje erin en genieten maar! Doordat je de appel in stukjes hebt gesneden, kun je lekker lang met je tussendoortje doen. Probeer van ieder hapje te genieten, dan heb je er zo lang mogelijk iets aan.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze snack proberen? Laat me weten wat je ervan vindt! 

16 reacties

  1. Super lekker! Net geprobeert en vindt het echt een beetje smaken als appeltaart. Heb alleen de noten vervangen door een bessenmix van rozijnen en cranberries. Was ook lekker!

  2. Ziet er heel erg lekker uit.
    Ik maak vaal net zoiets maar dan een minuutje ongeveer in de magnetron.
    Lekker voor in de herfst 🙂

  3. Sinds enige tijd ben ik aan het eten volgens het principe grip op koolhydraten (http://gripopkoolhydraten.nl/) en “mag” dus alleen in mijn koolhydraten uurtje fruit. Meestal doe ik dat dus als toetje. Vandaar dat ik gisteren dit als toetje heb gegeten, met een klein beetje Griekse yoghurt erdoor, hmmm smullen was het.
    Ga zo door met het delen van die heerlijke recepten.

    P.S. Ik heb dus begrepen dat je het al een tijdje zonder Albert doet en nu ook een nieuw huis, best wel even wennen lijkt mij zo. Ik vind je een prachtige krachtige power vrouw en dat wilde ik even gezegd hebben. Dikke duim op voor jou.

  4. Sinds deze post maak ik deze snack zeker 3x per week. OMG wat is hij heerlijk! Dankjewel en dankjewel voor de rest van de artikelen! Super leuk 🙂

  5. Ik krijg altijd honger na het eten van een appel..!

    Maar ik ga het zeker proberen. Maar dan met een medjool dadels.
    Die zijn zoooooo heerlijk..!! 🙂

  6. ik doe ook af en toe appel, walnoten pindakaas en honing even magnetron en scheutje blankvla..doet me denk aan appeltaart

    maar met dadels lijkt me echt heerlijk.ben dol op dadels

  7. Dit is een erg goed idee! Zeker omdat ik licht allergisch ben voor praktisch elke soort Nederlands fruit, wanneer het niet bewerkt is. Ik heb dadels in huis gehaald, hoewel ik die niet echt lekker vond. Eens kijken hoe ik het vind met 50-50 dadels en rozijnen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram