In de herfst en de winter heb je niet altijd zin in fruit of rauwkost tussendoor. Ik merk dat ik sneller behoefte heb aan iets warms. Vandaag laat ik jullie dit GODDELIJKE gezonde tussendoortje zien, warme appel met walnoten, rozijnen en kaneel.
Dit receptje is super simpel, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is binnen 5 minuten klaar.
Ingrediënten
- 1 appel
- Een klein handje rozijnen
- 4-5 halve walnoten
- +- 1 theelepel kaneel
Bereiding
Snijd de appel horizontaal in tweeën, zodat je de bovenkant en de onderkant apart hebt. Snijd ook een heel klein reepje van het kontje en het kopje van de appel af, zodat het goed stevig blijft staan. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en maak het gaatje in het midden nog iets groter.
Meng de rozijnen met de walnoten en een halve theelepel kaneel. Doe dit mengsel in het midden van de appelhelften. Zet dit geheel voor 1,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Als de appel zacht is geworden, is het klaar. Strooi er tenslotte nog een beetje extra kaneel over als je dat wilt en klaar is Kees!
Je kunt dit heerlijke gezonde tussendoortje helemaal zelf opdelen, of delen met iemand. Ik vind het smaken naar appeltaart, alleen dan zonder deeg.
Probeer het zeker eens! Je zult er geen spijt van hebben :-).
Groetjes, Marloes
Ga jij dit receptje proberen? Laat dan zeker even weten wat je ervan vond!
Yummy! Ik ga het zeker eens proberen 🙂
Leuk! Laat maar weten wat je ervan vond, ik ben benieuwd 🙂
Super lekker, zojuist geprobeerd en eigenlijk, bij wijze van uitzondering, heb k het recept gebruikt als ontbijt.
Het is behoorlijk voedzaam en zeker erg geschikt als tussendoortje. Zo wordt fruit eten in de winter wel aantrekkelijk gemaakt en niet in de laatste plaats omdat het een warm gerecht is.
Ik heb ergens op je site ook een reactie gelezen op havermoutkoekjes. Ik kan het recept daarvoor niet vinden.
Staat het nog op de site en als dat zo is, onder welke categorie kan ik het vinden.
Ik ben een behoorlijke fan van heel gezonde maar toch smakelijke maaltijden en jouw site geeft weer extra leuke tips hiervoor. Ik ga Optimavita.nl zeker volgen.
groet Anita
Dank je wel Anita! Welkom. Hier vind je de koekjes: https://www.optimavita.nl/voeding/gezonde-koekjes-met-havermout-en-banaan/ Als je in de zoekbalk rechts bovenaan ‘koekjes’ intypt, dan vind je hem.
Helaas enorm allergisch voor appel.
Heb je nog iets leuk met sinaasappel/mandarijntjes??
Ik ga nadenken Anouk! Vaak kunnen mensen met een appelallergie warme appels wel verdragen trouwens. Soms niet, dus voorzichtig ;-). Appelmoes gaat ook vaak goed.
Santana appels (biologische appels) kun je wel eten als je allergisch bent. Ik ben zelf ook erg allergisch voor appels maar met deze appels heb ik geen problemen! Ik koop ze altijd bij de Jumbo!
Goede tip Ilona! Dank je wel. Het is in ieder geval het proberen waard voor anderen.
Hm, heerlijk. Net terug van een uurtje trimzwemmen was dit een lekkernij. Ik ga het zelfs als toetje maken met een bolletje roomijs zaterdag als ik vrienden op bezoek krijg. Bedankt!
Goed idee Simone!
Lekker! Dit is echt een typische snack voor mij, ik eet al heel vaak stukjes appel met kaneel als snack. Mijn favoriete smaken!
Dan ga je dit zeker weten heerlijk vinden!
Misschien ook lekker met wat havermout en honing eroverheen (zodat dat knapperig wordt in de oven) dan krijg je toch een beetje het deeg idee van een appeltaart. Of zou dat niet goed genoeg garen in die korte tijd?
Ik weet inderdaad niet of de havermout wel lekker blijft in de magnetron. De honing kan, maar hierdoor wordt het tussendoortje rijker aan suikers en calorieën. Het is al zoet van zichzelf! Ik vind honing daarom niet nodig.
Dit ziet er lekker uit zeg! Ik heb het tot op heden wel vaak gemaakt met alleen kaneel, maar op deze manier wordt het natuurlijk een echte appeltaart belevenis. Dank voor het delen!
Dit is heerlijk, zelf doe ik het altijd in de oven 20 min 180C en met een hele appel, wel haal ik het klokhuis eruit, zodat je ruimte hebt voor rozijntjes en wat kaneel. Jouw versie is lekker snel ga ik zeker uit proberen. Xx Feline
Hij is heerlijk. Ik heb het vandaag gemaakt en was echt ontzettend lekker Ga ik vaker doen 🙂
Leuk!
Dag Marloes,
Lijkt me een heerlijk recept!
Alleen wij zijn niet zo’n fan van de magnetron…
Zou het eventueel ook in de oven kunnen? Zo ja, hoe lang?
Dit kan prima in de oven! Ik denk zo’n 8-10 minuten, dan gewoon even checken of de appel een beetje zacht is. Anders nog even langer. Succes!
Jeetje Marloes, ik ben mijn vingers nog aan het aflikken! Wat ontzettend lekker!
En wat vult het zeg, ik hoef voorlopig niets meer te eten! Fijn!
🙂 Dank je wel Lilian!
Loooooove this recipe!!!!! Naast het feit dat het heerlijk is, vult het ook nog eens goed de maag! Voor mij ideaal om te eten als ik ‘s avonds nog een kleine honger of goesting krijg! Dank je wel!
Hey Marloes,
Dit is echt super lekker!!! En makkelijk te maken! Heb het al verschillende keren gemaakt!
Bedankt!
🙂 Graag gedaan Marcella!
ten eerste je blog ziet echt heel mooi uit en veel goed vertellen.
ik zag deze appeltje, wil meteen in keuken.. en al op gegeten.. zo heeriljk, denk net als appeltaart.
wil je bedankt voor heerlijk recepten.. je overal gezond recepten, echt bewust.
Dank je wel!!
Ik heb hem net gemaakt en gegeten, lekker hoor ik was wel toe aan iets warms en verantwoord. Eigenlijk wilde ik voor 1 of meer stroopwafels gaan, dit is beter en eerlijk gezegd lekkerder en je bent er langer mee bezig 😉
Even een andere vraag kun jij voor mij berekenen wat het aantal calorieën van een recept zijn? Ik heb een dadelcake gemaakt maar ben wel benieuwd hoeveel calorieën het per stuk is.
Kun je ook wat anders doen in plaats van de handje rozijnen?
Manlief houd daar niet van.
Tuurlijk! Bijvoorbeeld gedroogde pruimen/abirkozen of gewoon alleen wat nootjes en kaneel. Misschien een halve theelepel honing…
Hee,
Leuk recept! Mag ik die delen op mijn blog met een link naar deze pagina?
Vandaag en gisteren weer gemaakt! Smullen!!!
Ik heb het recept net gemaakt en ik heb het een beetje aangepast. Ik had geen rozijnen in huis dus heb ik het met appel, walnoten en honing gedaan. Ik heb de appeltjes eerst in blokjes gesneden en dan heb ik ze gemengt met kaneel en honing. Daarna heb ik er honing op gedaan.