Healthy snack: Ei uit de magnetron

Vandaag heb ik een super simpel receptje voor jullie, voor een gezonde snack. We maken vandaag namelijk ei uit de magnetron. Doordat ei veel eiwit bevat, geeft het je lang een vol gevoel. Ideaal rond 16:00 uur ‘s middags, als de hartige trek begint te zeuren. Je kunt dit recept trouwens ook makkelijk uitbreiden tot een gezond ontbijtje of gebruiken als aanvulling op je lunch.Ik weet dat sommige van jullie liever niet de magnetron gebruiken bij het bereiden van maaltijden. Dan kun je terecht bij dit recept voor hartige ei muffins uit de oven, of je vind hier ideeën voor een zoete variant.

Je kunt je eitje vullen met alles wat je lekker vindt. Denk eens aan tomaat, aubergine, courgette, ui, wortel, selderij, feta, ham, kip, champignons, kruiden, specerijen, banaan, bosbessen etc. Ik laat hieronder het recept zien waar ik deze keer voor ging.

Ingrediënten voor 1 snack

 • 1 ei (meer kan natuurlijk ook, als je het als ontbijt of lunch wilt gebruiken!)
 • 1 plakje kaas
 • 3 dunne reepjes paprika, in kleine blokjes gesneden.
 • Ongeveer 1/3 van een lenteuitje, heel fijn gesneden.
 • Kruiden naar keuze, ik ging voor Italiaanse kruiden.

Bereiding 
Breek het ei in een kleine mok (of een grotere, als je voor meerdere eieren gaat). Voeg hier de stukjes paprika en de stukjes lenteui aan toe. Brokkel de kaas in kleine stukjes, voeg ook deze aan het ei toe. Tenslotte strooi je er een beetje van de kruiden door. Roer alles goed door elkaar met een vork.

Zet de mok in de magnetron, voor 30 seconden op de hoogste stand. Haal hem eruit en roer het geheel goed door. Doe het vervolgens nogmaals voor 30 seconden in de magnetron. Check of het ei gaar is, door voorzichtig met een vork te kijken of het geheel hard is geworden. Als hij nog niet gaar is, kun je hem nog even kort in de magnetron zetten, totdat dat wel het geval is.

Klaar

Als je meerdere eieren gebruikt, zal het langer duren voordat het graag is. Blijf gewoon telkens 30 seconden de magnetron gebruiken en roer telkens even om.

Je kunt je snack nu gewoon uit de mok eten, of op een bord leggen!

Eet smakelijk.

Groetjes, Marloes

Ga jij dit receptje proberen? Laat me weten wat je ervan vindt!

18 reacties

 1. Een jaar geleden, zou ik dit inderdaad gegeten hebben. Ziet er heerlijk uit!
  Maar is dit echt wel zo healthy?
  want magnetron geeft gevaarlijke stralingen ed uit en dan gaan de voedingswaarde fors naar beneden. of klopt dit niet?

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  1. Ik ben niet zo tegen het gebruik van de magnetron op zijn tijd. Ik geloof dat heel veel straling niet zo goed is, maar af en toe de magnetron gebruiken vind ik niet erg. Sommige mensen vinden dat wel vervelend, daarom geef ik de muffins als alternatief. De voedingswaarde gaat niet zo erg naar beneden hoor! Dit heeft vooral met de bereidingstijd te maken en die is bij dit gerecht juist heel kort.

 2. Ik was aan het zoeken naar eieren bereiden in de magnetron. Vroeger waren er speciale bakjes om ei in de magnetron te bereiden. Via google kwam ik op deze website. Echt een goed idee van een ei bereiden in de magnetron! Zojuist heb ik als vroeg ontbijt de eiersnack gemaakt. Om te beginnen heb ik het eenvoudig gelaten, gewoon een ei, zout, peper en gedroogde peterselie. Ik ga ook een keer het recept wat hier staat maken. Bedankt voor de tip! Trouwens een erg leuke website, ik ga hier verder kijken.

 3. Bedankt voor de tip!

  Op mijn werk heb ik alleen een magnetron en magnetronmaaltijden.
  Heb het net geprobeerd en nu heb ik een heerlijke “omelet” bij mijn nasi.

 4. Hoi Marloes, lijkt me hartstikke lekker en snel, ik ga het zeker een keer proberen, hoeveel watt is jou magnetron?
  onder de foto hierboven staat:
  Als je meerdere eieren gebruikt, zal het langer duren voordat het graag is,
  ik neem aan dat graag, gaar, moet zijn?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram