Bewegen Challenge Challenge Leefstijl Persoonlijk Voeding

Healthy September – How are you doing?

Door

Youtube

We zijn inmiddels bijna een week bezig met de Healthy September Challenge. Ik ben heel erg benieuwd hoe het met jullie gaat. In dit artikel wil ik je motivatie geven om verder te gaan, ook al loop je misschien tegen moeilijke momenten aan. Daarnaast vertel ik je hoe het met mij gaat. In de reacties kun je jouw ervaringen tot nu toe kwijt!

Omgaan met lastige momenten
De eerste paar dagen gezond leven zijn vaak geen probleem. Pas na een paar dagen begint het echte werk. Het leek me daarom hoog tijd voor een evaluatiemomentje ;). Waarschijnlijk ben je al tegen lastige momenten aangelopen. Misschien heb zelfs je in de afgelopen dagen getwijfeld of je zou stoppen, niet doen! Het is logisch dat je het af en toe lastig vindt, veel mede-challengers zullen hier ‘last’ van hebben. Zie moeilijke momenten als een goede leerweg, waardoor je getriggerd wordt om te oefenen. Vroeg of laat komen ze altijd, dat hoort nou eenmaal bij het proces van veranderen.

Probeer uit te zoeken hoe jij deze momenten kunt voorkomen, of hoe je ermee om kunt gaan. Afgelopen donderdag gaf ik al elf tips om lekkere trek te verminderen, misschien kun je die nog eens doorlezen. Ook is het heel goed om te praten met anderen, over je ervaringen. Je kunt dat met je partner doen, of met iemand anders die je vertrouwd. Dit is echter ook een van de dingen die je hier kwijt kunt! Heb je even een moeilijk moment? Plaats dan een reactie op het artikel van die dag! Er is vast wel iemand online die je wat motiverende woorden toe spreekt.

Mijn afgelopen week
Geloof het of niet, maar ik ben zelf ook aardig met mijn neus op de feiten gedrukt in de afgelopen dagen. Tijdens de zomer/vakantieperiode heb ik toch flink wat meer gesnoept dan normaal, ik vond het daarom tijd om mijn normale routine weer op te pakken. Ik merkte echter dat ik regelmatig geneigd was in de kast te zoeken naar iets te eten. Ik heb het kunnen weerstaan! Mijn genietmomentjes waren woensdagavond en zaterdagavond, op beide avonden had ik etentjes met vriendinnen, waar ik heerlijk van genoten heb. Ik had deze momenten van tevoren gepland, omdat ik wist namelijk dat de etentjes op de agenda stonden. Maandag was ik onverwacht bij vrienden, die chocolade op de tafel hadden liggen. Ik moest toen even heel bewust nee zeggen, om mijn genietmomentje te bewaren.

Mijn sportactiviteiten zagen er als volgt uit de afgelopen week:

 • Maandag: Buikspierkwartier geven en een uur Zumba
 • Dinsdag: Een uur Zumba en een uur Bodypump gegeven
 • Woensdag: De 8 minuten HIIT workout opgenomen
 • Donderdag: Een uur Bodypump en een uur Zumba
 • Vrijdag: Buikspierkwartier gegeven en een flinke wandeling gemaakt.
 • Zaterdag: niets
 • Zondag (vandaag): niets

Bewegen is nooit een probleem voor mij, ik vind het super leuk om te doen! Ik ben heel tevreden hoe mijn afgelopen week is gegaan. Ik heb heerlijke gezonde maaltijden gemaakt en heb de ongezonde verleidingen goed kunnen weerstaan (natuurlijk op mijn twee genietmomenten na!).

Hoe ging het met jou? + Aandachtspunten
Ik vind het heel leuk als jij hieronder laat weten hoe jouw week ging, maar voel je niet verplicht! Natuurlijk bepaal je zelf wat je deelt en wat niet. Hier een aantal tips/opdrachten voor de komende week:

 • Plan je genietmomenten aan het begin van de week (als dat kan), zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Plan ook je beweegmomenten, dan kun je die tijd vrij houden in je agenda.
 • Bedenk voor jezelf wat jouw aandachtspunten zijn in de komende week, je weet nu waar je zwakke momenten zitten.

Verder wil ik jullie natuurlijk ontzettend veel succes wensen in de komende periode! Ik wil elke week even zo’n evaluatiemoment doen, zodat jullie je ervaringen kwijt kunnen. Heb je suggesties of mis je nog dingen in de challenge, dan kun je die ook hieronder kwijt.

Veel succes verder met jouw Healthy September!

Groetjes, Marloes

Hoe gingen de afgelopen dagen bij jou?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (18)
 1. Lilian 8 jarengeleden

  Een paar uur te vroeg met mijn reactie 😉
  Zie artikel van gisteren.

  Reageer
 2. Laura G. 8 jarengeleden

  Bij mij gaat het tot nu heel goed! 🙂 Ik neem geen ongezonde tussendoortjes meer heb nu genoeg fruit mee naar het werk. Snoep of andere lekkere dingen heb ik niet in huis gehaald dus daar kan ik dan niet aan komen. 🙂

  Verder heb ik van mijn genietmomentjes extra genoten en rustig gegeten. Zodat ik er goed van kon genieten.

  En ik heb ook voldoende gesport.

  Ik moet zeggen dat het soms wel zwaar is. Want soms snak je gewoon echt naar een stuk chocola of ik het lastig om op het werk bij traktaties nee te zeggen.

  Soms lees ik dan idd artikelen terug en reacties van andere mensen. Want dat inspireerd je wel om verder te gaan! 🙂

  Reageer
 3. Samantha 8 jarengeleden

  Ik heb hele zware dagen gehad. Maandag ging het al meteen fout.. lekker zwak en stom van mezelf. Uiteindelijk ben ik donderdag soortvan opnieuw begonnen en tot nu toe gaat het goed :). Ik ben tevreden. Ik vind altijd de eerste dagen heel moeilijk omdat ik dan denk van, vandaag nog iets ongezonds en dan ga ik morgen beginnen. Zodra ik al een aantal dagen gezond heb gegeten, motiveert mij dat juist om door te gaan. Dus net andersom dan wat jij zegt Marloes :p.

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Niet te streng voor jezelf hoor! Dat het soms minder goed gaat, is compleet logisch!

   Reageer
 4. Manon 8 jarengeleden

  Bij mij is het nog niet heel erg goed gegaan. Afgelopen week was is op werkweek en vriendinnen van me hadden allerlei lekkernijen gekocht waar ik helaas niet vanaf kon blijven.
  Sinds vrijdagavond laat ben ik weer thuis. Gisteren heb ik wel heel goed gegeten maat vandaag heb ik dan weer een high tea haha. Daar ga ik wel lekker van genieten en dan maandag er weee flink tegen aan.
  Dan moet ik ook weer naar school dus dat zal denk ik ook wel helpen omdat je dan niet uit vervelig of zo gaat eten.

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Gewoon inderdaad later weer oppakken!! Geen enkel probleem.

   Reageer
 5. Roos 8 jarengeleden

  Ik ben trots op mijn ‘eerste week’. Ik zou het zelf niet zo noemen aangezien me dat aan dieet-gedrag doet denken, in termen van ‘maandag begin ik’ etc., snap je? Mijn doel is natuurlijk levenslang volhouden, ook na september. Maar deze challenge is natuurlijk een leuke reminder van mijn doel 🙂

  Ik ben maandag weer begonnen met studie en werk. Allebei mijn sportmaatjes waren niet beschikbaar door vakantie en blessures, maar toch gaan hardlopen, was heerlijk. Daarnaast gezond en lekker gekookt, verstandig wekelijkse boodschappen gedaan (minder vaak boodschappen doen helpt mij ook erg, scheelt tijd, geld en verleidingen!).

  Helaas daarna een flinke verkoudheid gekregen, zo’n eentje met verhoging en amper fatsoenlijk kunnen ademen. Het ergste, ik had 0,0% energie! Toen besloten even rust te pakken (heel jammer, want mentaal had ik wel erg zin in sporten) en twee dagen later was ik gelukkig weer de oude :-). Uiteraard wel gezond blijven eten, dit helpt natuurlijk ook mee met het herstel. Ondanks dat ik weinig energie had heb ik toch nog wat stukken gewandeld en gefietst, wat ik ook met de bus had kunnen doen.

  Komende week heb ik wat spannende momenten voor mijn studie en werk, mijn uitdaging is dan om niet te gaan emotie-eten. Ik ga mijn best doen om te blijven luisteren naar mijn lichaam en mijn verstand. 🙂

  Veel succes allemaal!

  Reageer
 6. Vera 8 jarengeleden

  Boeiend om te lezen hoe iedereen er anders in staat!
  Ik doe mee aan de challenge omdat ik weet dat het oppakken van het ritme na een vakantie wel eens lastig kan zijn. Al moet ik zeggen dat ik in de vakantie ook heb gesport, wat eenzijdiger, vooral geskatet, omdat het heel leuk is om te doen. Dus ik was in de vakantie gewoon 1 kg afgevallen….oftewel….niet bijgekomen 🙂
  En deze week is het me gelukt, om 3 keer te sporten, dus daar ben ik wel trots op. Twee keer geskatet (16km in 1 uur 5 minuten) en een keer de HIIT-workout aangevuld met 2 uur wandelen.
  Het afslaan van traktaties is me ook gelukt! Dat vind ik nog wel eens lastig als er massaal vlaai gegeten wordt. Gezonde maaltijden is geen probleem, dat lukt me wel. Eerlijk is eerlijk, ik heb wel twee keer tussendoor een pindarotsje gegeten en ook een keer een cappuccino gedronken, maar zelfs daarvan heb ik lekker genoten 😉
  Op naar de volgende week! Succes allemaal!!!!

  Reageer
 7. Joyce 8 jarengeleden

  Hier, op vakantie, gaat het sporten super. Elke morgen een zwembad voor mij alleen, dus heerlijk in alle rust baantjes zwemmen. Na 20 banan crawlen is de eerste beweging binnen.
  Verder bijna elke dag nog gesport, fietsen (vandaag 13% omhoog was best pittig maar het uitzicht op de top de moeite waard), wandelen, kanoën, paardrijden, alleen de hardloop schoenen blijven lekker liggen, veel te warm 😉
  De geniet momentjes werken goed, ik kies nu veel bewuster of ik echt trek heb in ijs oid en dan smaakt het eigenlijk ook veel beter.
  Ik vroeg me af of die zoute sticks/pretsels eigenlijk een goede keuze zijn, beter dan chips enzo? Die had ik gisterenavond als tussendoor, maar vroeg het me daarna toch af of dat eigenlijk wel een gezond alternatief is…..
  Succes allemaal!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Die sticks zijn inderdaad iets beter dan chips, maar evengoed niet ‘gezond’! Voor je genietmomentje zou ik gewoon gaan voor hetgeen waar je op dat moment het meest trek in hebt.

   Reageer
 8. Lotte 8 jarengeleden

  Het gaat eigenlijk heel goed! Maaandag gezond, alleen dinsdagmiddag ging t niet zo goed.. Maar de rest van de week eigenlijk helemaal top! Zelfs al een kilotje kwijt!

  Reageer
 9. Moniek 8 jarengeleden

  Hhhhhm… Ik heb niet zo’n super week gehad. Na mijn vakantie heb ik nog veel bezoekjes gedaan. Door de week over dag ging het prima. Voldoende water, veel fruit, salades als lunch. s ‘Avonds heb ik wel met mijn vriend ‘mee gegeten’. We hebben deze week ook een keer lasagne gehad bijvoorbeeld. Dit weekend was het mis.. Vrijdag uit eten geweest met mijn zus.. daarna naar vriendinnen. Borrelen, chocolade, chips. Super gezellig bij de vuurkorf. Zaterdagmiddag lunchen met een andere vriendin. Al was dat wel een gezonde lunch. Maar te weinig gedronken.. ‘s Avonds patat gegeten. Gister had ik een verjaardag van mijn broer die 40 werd.. Tsja.. Sorry. Maar dat moeten we toch vieren met taart, wijn, hapjes?

  Gister wel wezen hardlopen met mijn schoonzusje. Ze zei dat ze niets kon, geen conditie had en dat ik haar op sleeptouw moest nemen.. Wat blijkt.. Ze loopt me er gewoon uit met haar lange slanke benen..

  31 december gaan we mee doen aan een loop van 5 km. Ik kan nu echt nog niks.. Dinsdag gaan we weer lopen. Vanavond ga ik zwemmen…

  Ik ben niet helemaal tevreden. Maar ik ga mijn best doen deze week…

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Probeer te kijken naar wat goed is gegaan, niet naar wat minder ging! Gun jezelf af en toe een minder moment.

   Reageer
 10. romy 8 jarengeleden

  Ging heel goed eerste week ben nu even uit de running, ksn nog niet sporten heb nog evenwicht stoornis, jammer mis het hoop vrijdag weer tegen aan te kunnen. Het eten gaat goed . Groetjes

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: