Challenge Voeding

Healthy September – How are you doing #2

Door

Youtube

Week twee van de Healthy September Challenge is ook alweer om! Hoog tijd om weer even met elkaar te overleggen hoe het gaat. Schaam je alsjeblieft niet om te zeggen als het helemaal niet goed is gegaan, je zult namelijk echt niet de enige zijn! Je leven veranderen is echt niet makkelijk, daar horen ook mindere dagen/weken/maanden bij.

Mijn afgelopen week
Ik kan wel zeggen dat ik een hectisch weekje achter de rug heb. Vorig weekend ben ik samen met vriendin Rasheeda figurant geweest op een wagen van het bloemencorso in Eelde. Zowel vrijdag als zaterdag hebben we compleet geschminkt in prachtige outfits doorgebracht :). Ik zal hieronder twee foto’s plaatsen!
Maandagochtend werd ik verkouden wakker, met last van mijn keel. Ik moest toen twee sportlessen geven, meestal gaat mn verkoudheid daar wel door weg. Dat was echter nu totaal niet zo, ik voelde me steeds beroerder. Uiteindelijk heb ik vanaf maandagmiddag tot en met donderdag ziek op bed gelegen. Kortom, sporten is er bijna niet van gekomen de afgelopen week, maar dat was ook niet verstandig geweest. Eetlust had ik wel, dus ik heb veel fruit en groenten gegeten om genoeg vitamines binnen te krijgen. Ook mijn genietmomentjes heb ik gewoon genomen, want ik ben dit weekend naar een vriendin in Antwerpen.

Collage corso

Ik kan dus niet echt zeggen dat mijn afgelopen week geslaagd was qua gezondheid :). Ik ga wel weer vol goede moed starten aan de volgende, na het ziek zijn heb ik namelijk extra zin om goed voor mezelf te zorgen.

Extra motivatie
We zijn inmiddels ongeveer halverwege september. Ik stel voor dat we de laatste twee weken met zijn allen gaan vlammen! Blijf variΓ«ren met gezonde maaltijden, pak voor ideeΓ«n nog eens het artikel met voorbeelden erbij, of check de productenlijst van afgelopen week. Plan ook alweer alvast je sportmomenten, zodat je weet waar je deze week aan toe bent.
Vergeet daarnaast natuurlijk je genietmomentjes niet! Probeer extra te genieten van de lekkere dingen die je eet. Dat maakt het gezond leven zoveel leuker en makkelijker!

Hoe gaat het met jou?
Tenslotte ben ik natuurlijk ontzettend nieuwsgierig hoe het met jou gaat! Nogmaals, vertel het ook gerust als het echt voor geen meter gaat. Misschien haal je juist motivatie uit mijn reactie en die van de andere lezers. Als het wel goed gaat, dan ben ik benieuwd of je tips hebt voor de anderen! Zo staan we samen sterk.

Ik ga er de komende week weer vol tegenaan! Doe je mee?

Hoe ging jouw Healthy September Challenge de afgelopen week?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
 1. Marjolein 6 jaargeleden

  hier gaat het wel redelijk.
  Helaas gisteren een erg slechte eetdag gehad ivm een babyshower van schoonzus.
  Daar stond veel chocola en zoetigheid, en tja, je eet toch mee met zo’n feestje.
  Na die tijd moest ik schoonmoeders even naar huis brengen en vroegen ze of ik mee ging eten, werd patat. Dus gisteren was een hele cheatdag.

  Deze week ook weinig gesport, had een voedselvergiftiging opgegelopen door het eten van slechte zalm. Tja, kun je weinig aan doen. Nu gelukkig weer opgeknapt en we gaan er weer tegenaan.
  Volgende week weer meer sportmomenten en beter eten. Beginnen vandaag weer met opletten en ben begonnen met een groene smoothie!

  Ook zo even klein rondje hardlopen, kijken of het weer lukt en de “vergiftiging” weer echt uit mijn lijf is!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Daar kun je inderdaad niets aan doen! Veel succes verder πŸ™‚

   Reageer
 2. Manon 6 jaargeleden

  Ik heb een redelijke week gehad. Niet zoveel gesport want zit helaas volle dagen op school en ben meestal super moe als ik thuis kom (ik moet een uur reizen)
  Wel heb ik elke dag een salade en fruit meegenomen naar school. Dus qua voeding zit het opzich wel goed. Misschien wel meer dan 2 geniet momentjes gehad. Maar dat zijn dan wat kleinere dingetjes bv koffie gedronken met vriendinnen. Vaak wordt de koffie gemaakt met volle melk en dus best wel vet. Maar moet ik die al meerekenen als geniet momentje? Dan kom ik namelijk wel aan meer dan 2.
  Verder ben ik opzich wel tevreden.
  Deze week ga ik er nog wel een schepje bovenop gooien en sowieso 3 x gaan sporten en het gezonde eten aanhouden!
  We can do this πŸ™‚

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Yes we can :D. Nee hoor, koffie met volle melk vind ik niet echt een geniet-momentje! Gewoon doen wat voor jou goed voelt, niet altijd streng zijn :).

   Reageer
 3. Samantha 6 jaargeleden

  Bij mij gaat het ook wel redelijk. Ik heb dinsdag wel een vreetbui gehad met heel veel chocola, maar ik ben daar niet in blijven hangen en ben die dag en de dagen erna gewoon gezond verder gegaan. Op dit moment voel ik me wel goed. Ik ontbijt vaak met magere kwark en appel en ik vind dat ontzettend lekker. Ik voel me echt goed bij het gezondere eten en ik heb ook niet zo de neiging naar ongezond, dus ik ben super blij met de vooruitgang. Gisteravond ben ik wezen uit eten, maar ik heb het netjes gehouden. Ik hoop echt dat ik deze levensstijl vol kan houden, want het voelt echt goed :).

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Klinkt super goed Samantha! Geloof me….vrijwel iedereen heeft wel eens een vreetbui πŸ˜‰

   Reageer
 4. Vera 6 jaargeleden

  Nog niet zoals het moet, maar ook niet ontevreden!
  Het sporten gaat prima, weer 2x geskatet en straks gaan we ook weer een dik uur skaten. Dat zit wel goed.
  Het eten was de laatste 2 dagen wat rommeliger en een ongezond-niet-gepland-momentje ergerde me! Ik heb de draad vandaag weer opgepakt en ben lekker te voet groente en fruit gaan kopen voor deze week.
  Ik weet, dat het er ook mee te maken heeft dat ‘de bekende periode van de maand’ eraan komt. Dan zijn de dagen ervoor voor mij altijd wat lastiger. Daarom ben ik nu een halve bananencake-brood aan het bakken. Dan kan ik daar straks en morgen van snoepen! Het hoort erbij, een paar dagen per maand, dan is het snoepen-risico gewoon groter.Maar die bananencake gaat me erdoor heen slepen πŸ˜‰

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Slim Vera! Jullie zijn allemaal zo streng voor jezelf! Dat het niet altijd helemaal goed gaat, is compleet logisch. Probeer daar vrede mee te hebben. Succes verder allemaal!!

   Reageer
 5. Emma 6 jaargeleden

  Het gaat eigenlijk best goed! Deze week lekker twee keer gesport en gister de hele dag op een festival rondgehuppeld ! Dat was dan ook mijn genietmomentje, eten op festivals is niet altijd even gezond πŸ˜‰
  Wat ik nog wel lastig vind, is om nee te zeggen. Bijvoorbeeld tegen een kruidnootje of dropje.
  Maar ik ben niet ontevreden !

  Reageer
 6. nienke 6 jaargeleden

  Ik probeer mee te doen , maar niet zo super streng :)! ik heb afgelopen week wel erg gelet op wat ik allemaal eet en doe dit toch een beetje anders, zo probeer ik geen tussendoortjes te nemen maar 3 maaltijden op 1 dag. Wat ik me af vroeg, sochtends ontbijt ik altijd met griekse kwark/ yoghurt en muesli. nu staat in jou lijstje 300 gr magere yoghurt, maar 300 gram is wat teveel voor deze variant volgens mij, wat zou jij aanbevelen :)?

  verder lees ik je artikelen echt met veel plezier, zo heb ik de havermout koekjes al geprobeerd en de mug cake, maar deze was compleet mislukt haha!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Hahaha, volgende keer beter dan πŸ˜‰

   Reageer
 7. Marloes 6 jaargeleden

  Bij mij gaat het best wel okΓ©. Afgelopen weekend wel even wat ‘losser’ geweest, aangezien ik de weken ervoor best streng voor mezelf ben geweest, waar ik dan stiekem wel weer trots op ben :P. Dus in het weekend heb ik eigenlijk de geniet momentjes ingehaald, die ik de eerste twee weken niet had ingepland. Ik fiets elke bijna een uur (heen en terug naar de uni), en daarnaast heb ik hardgelopen en wat oefeningen gedaan. Deze week moet ik mijn beweegmomenten nog inplannen, maar ik ga me deze week inschrijven bij een sportschool. Ik voel me goed en ik ben al wat afgevallen, dus dat zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: