| 28 september 2014

Healthy September – Bijna voorbij :(

Bijna voorbij

Goedemorgen op deze mooie zondag allemaal! Het is alweer 28 september, wat betekent wat de Healthy September Challenge na vandaag nog maar 2 dagen duurt! Ik twijfelde of ik dit artikel op de laatste dag van de maand zou plaatsen, maar ik heb besloten om het toch vandaag te doen. Ten eerste omdat tot nu toe elke zondag een evaluatie-artikel online kwam En omdat ik jullie op deze manier ook nog even een schop onder je kont kan geven voor de laatste twee dagen!

Dank je wel!
Allereerst wil ik zeggen hoe ontzettend ik heb genoten van alle verhalen die jullie de afgelopen maand hebben gedeeld! Jullie zijn massaal aan de slag gegaan met gezonder leven, op een hele goede manier. Ik kreeg niet alleen verhalen te horen over hoe gezond jullie eten en hoe veel jullie bewegen, maar ook hoe ontzettend jullie genoten van een stuk chocola, een glaasje wijn of een zak chips. Hoe gek het misschien ook klinkt, daar word ik ontzettend blij van! Voor mij is af en toe heerlijk genieten van minder gezonde dingen namelijk net zo belangrijk als gezond leven. Ik geloof echt dat altijd alleen maar gezond bezig zijn, je niet gelukkiger maakt. Bovendien houd vrijwel niemand dat voor altijd vol. Dus bij deze een hele grote dank je wel voor jullie!! Ik heb genoten van jullie inzet.

Mijn afgelopen week
Mijn week ging eigenlijk heel erg goed. In het ‘My day in food’ artikel van afgelopen vrijdag, konden jullie al lezen dat ik op chaotische dagen ook meer structuur heb gehad in de afgelopen tijd. Daarnaast heb ik gewoon heerlijk gesport en veel leuke dingen gedaan in de afgelopen week. Mijn genietmomenten waren vrijdagavond en zaterdag middag/avond. Misschien als je heel streng bent iets meer dan twee, maar dat maakte me even niet uit. Vrijdag ging ik uit eten met een vriend, we dronken daarbij gezellig wat wijntjes. Zaterdag vierden mijn opa hun oma hun verjaardag met een etentje. Ik dronk nu niet, want ik was de Bob :). Vandaag heb ik mijn ultieme genietmomentje, een high tea met twee vriendinnen! Dan verder met mijn beweegactiviteiten van de afgelopen week. Dit waren er veel, omdat ik nog steeds veel lessen moest invallen.

Maandag: Ik gaf een uur spinning, ik gaf les aan een groep vrouwen van 55+ en ik gaf een uur Zumba.
Dinsdag: Ik gaf een uur Zumba en een uur Bodypump
Woensdag: Wederom tijd voor spinning, een invalles
Donderdag: Mijn eigen lessen, Zumba en Bodypump
Vrijdag: Ik gaf buikspierkwartier tijdens mijn fitnessdienst in de sportschool
Zaterdag: Een rustdag, yay! 😉
Zondag: Ik ga vandaag hardlopen met mijn ouders en schoonzusje, we lopen dan 7km.

Hoe nu verder?
De Healthy September Challenge is dus bijna voorbij, dit betekent natuurlijk niet dat je vanaf nu ongezond kunt gaan eten! Ik hoop dat je door deze maand een aantal dingen hebt aangepast, die je meeneemt in de komende periode. Ik ben heel benieuwd wat die dingen zijn. Daarom de volgende vragen voor jullie:

Wat heb jij bereikt in de afgelopen maand? En wat zijn veranderingen in jouw leefstijl geweest die je ook de komende periode wilt blijven vasthouden? 

Ik vind het ontzettend leuk als je deze vragen zou willen beantwoorden bij de reacties. Zo leer ik jullie een beetje kennen én jullie inspireren elkaar met je verhalen. Ook ben ik benieuwd wat jullie graag op optimavita.nl zouden willen zien in de komende weken. Heb je iets gemist? Of zijn er onderwerpen die je ontzettend leuk vond? Laat het me zeker even weten!

Ik ben super trots op jullie! Heel veel succes de laatste twee dagen van de challenge.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw antwoord op de vragen die ik hierboven stelde? 

12 reacties

 1. hoi marloes,
  Ik vond het erg motiverend om gezonder te leven en lees graag je artikelen hierover. Dat ik ook best van lekkere dingen mag genieten is iets nieuws wat ik voorheen nooit deed. Ik had het dan verpest of ik voelde me schuldig. Ik probeer nu langzaam aan mijn levenstijl te veranderen en nu ik terug kijk naar een tijd geleden is er eigenlijk al zoveel verbeterd! Ik eet elke dg genoeg groenten en fruit! Nooit meer zowat pizza en gefrituurde dingen, maak gezonde suikervrije tussendoortjes enz. Puur door niet in een keer alles te veranderen maar beetje bij beetje.

  Ik zou graag nog meer lezen op je site over discipline aan leren en motivatie behouden. Ik merk dat dat naar mijn idee de belangrijkste vaardigheden zijn om een gezonde levenstijl op te bouwen.

 2. Ik vond het geweldig om mee te doen en heb mij verbaast over hoe makkelijk ik het vond, had ik niet gedacht! Zeker niet om mijn wijntje ‘s avonds te laten staan, maar het genieten van het wijntje in het weekend maakte veel goed! Ik ben veel bewuster gaan genieten van de lekkere dingen en ben beloond met 3 kg gewichtsverlies, dus dik tevreden en zeer gemotiveerd om nog even zo door te gaan!!

 3. Hallo Marloes,
  was verbaasd dat het vrij makkelijk ging , door af en toe iets lekkers is het vol te houden, een door jouw steun , groot compliment. Door het sporten gaat mijn figuur veranderen, super.
  groetjes romy

 4. Na een gezonde maand heb ik gewoon het hele weekend plat gelegen: grieperig, erg verkouden en zaterdag ook wat verhoging! Dus de afgelopen 3 dagen wel gezond gegeten, maar niet kunnen sporten. Maar dat pak ik vanaf nu wel weer lekker op.
  Deze maand heb ik echt geleerd om balans te creëren door te plannen: afwisseling in wat ik binnen krijg, zorgen dat de basis goed is, de leiddraad van de challenge kan ik goed in mijn achterhoofd houden. En mijn ritme na de vakantie is gewoon goed! Geen ‘inzak-moment’ zoals ik dat wel eens na de zomervakantie kan hebben. Ik hoefde er geen kilo’s af, ben wel iets strakker geworden en mooi op gewicht gebleven. Trotstrotstrots 🙂 Dus bedanktbedanktbedankt 😉 Zowel Marloes, als alle mede-challengers voor alle reacties!

  1. Misschien nog wat ideetjes voor onderwerpen:
   – Waarom hebben mensen na een lunch vaak een ‘concentratie-dip’? Heb wel eens gehoord dat je lichaam dan energie steekt in de spijsvertering, maar hoe werkt dat?
   – Wat doet voeding met je hormonen?
   – Wat doen kleur- en zoetstoffen met kinderen en hun gedrag?
   – Misschien zijn er wetenschappelijke artikelen over voeding, die je in een artikel kunt verwerken en in ‘gewone-mensen-taal’ aan ons kunt uitleggen.
   – Ik vind het zelf lastig, om meteen ‘s morgens te sporten. Dus plan ik dat maar anders. Hebben meer mensen dat? Maakt het wat uit, op welk moment van de dag je sport?
   – Bij sporten is zo’n 3x per week wel voldoende…dan is er in de week balans tussen wat je binnenkrijgt…en at je verbrandt. Is het bij voeding ook zo, dat je niet alleen per dag kunt kijken of je al je vitaminen etc binnen krijgt, maar ook per week? En heft de ene dag meer fruit de andere dag met minder fruit dan op?
   – Wat is spierpijn precies? En zijsteken? En waar moet je op letten bij het sporten?
   – Helpen sportdrankjes echt? Welke wel/niet? En waarom? Wat gebeurt er in je lijf?

   Uhm….volgens mij draaf ik door 🙂 Hoop dat je hier iets mee kunt!

   1. Hahaha, dank je wel voor de inspiratie Vera! Over spierpijn en sportdrankjes heb ik al artikelen. Typ maar eens ‘spierpijn’ of ‘sportdrank’ in het zoekbalkje rechts bovenaan mijn site.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram