Goodbye 90 Dagen Challenge!!

Wegen

Het is vandaag de laatste dag van de 90 Dagen Challenge! 🙁 Wat is de tijd snel gegaan. Ik ben heel erg benieuwd hoe het met jullie is en wat jullie bereikt hebben. Ook zal ik vertellen wat mijn eigen ervaringen zijn geweest en wat mijn resultaten zijn. Daarnaast ga ik een plan met jullie maken over hoe nu verder?! Ik ben benieuwd naar jullie mening, lees snel verder…

De afgelopen 90 dagen zijn bij mij heel gemengd gegaan. De start was super, maar ik merk toch dat ik echt mijn hoofd erbij moet houden. Vooral na speciale gelegenheden of weekendjes weg ben ik geneigd om ook in mijn dagelijkse ritme meer te gaan snoepen. Wel ben ik hier dus heel bewust mee bezig geweest en heb ik mezelf telkens even terug gefloten! Ik accepteer best iets extra’s bij speciale gelegenheden, maar wil daarna wel weer gewoon de draad oppakken.

Ik snap als je niet zo goed begrijpt waarom ik mezelf zulke doelen stel. Ik ben sportief, eet gezond en ben best tevreden over mijn lichaam. Toch denk ik dat het belangrijk is om jezelf scherp te houden! Ik vind het fijn om toch weer even bewuster bezig te zijn, gewoon omdat ik mij daar goed bij voel. Ook voel ik me duidelijk lekkerder in mijn vel als ik fit ben, ik heb hier al eerder over geschreven. Ik heb me daarom aan het begin van de challengeperiode de volgende doelen gesteld:

 • Ik wil mijn vetpercentage verlagen, omdat ik weet dat ik me dan fitter ga voelen. De laatste tijd voel ik me minder fit dan een paar maanden terug, daar wil ik graag aan werken. Natuurlijk laat ik mijn vetpercentage meten, zodat ik mijn resultaten kan bepalen.
 • Ik wil weer bewuster gaan genieten van lekkere dingen. Dit blijft voor mij altijd een aandachtspunt, omdat ik geneigd ben om te gaan snoepen zonder echt te genieten.

Ik heb net mijn vetpercentage bepaald, die bleek met 0,5% te zijn gedaald! Niet veel, maar dat was ook niet haalbaar omdat mijn vetpercentage bij de start al niet hoog was. Daarnaast hoef ik echt niet super-super-super afgetraind te worden. Ik ben dus heel tevreden met dit resultaat! 🙂
Het bewuster genieten ging over het algemeen ook heel goed, maar zoals ik al zei moest ik mezelf regelmatig terug fluiten. Helemaal niet erg, juist goed om op die manier bezig te zijn met gezond eten en genieten! Ik merk dat ik me prettig voel als ik een beetje beter oplet. Als ik meer ga snoepen daalt mijn energielevel, dat vind ik zonde.

Wat zijn jouw resultaten?
Ik ben heel erg benieuwd wat jij de afgelopen 90 dagen hebt bereikt!? Ook als je niet meegedaan hebt aan de 90 Dagen Challenge, heb je vast wel een positieve verandering gehad, hoe klein die ook was! Het is goed om jezelf af en toe credits te geven voor datgene dat je bereikt hebt, denk daarom eens na over jouw winst van de afgelopen tijd. Kijk daarbij ook naar hele kleine dingen, bijvoorbeeld dat je op school of op je werk een traktatie hebt afgeslagen terwijl je dat normaal nooit deed. Natuurlijk kunnen het ook veel grotere dingen zijn. Ik zou het leuk vinden als jij jouw behaalde doelen hieronder deelt.

Hoe nu verder?
Natuurlijk is het niet de bedoelding dat we vanaf morgen weer in ons oude patroon vervallen. Het is daarom ook heel goed om voor jezelf een plan te maken voor de komende periode. Hoe ga je het aanpakken? Ik ben daarbij ook heel erg benieuwd wat we op optimavita.nl kunnen doen om je daarbij te helpen. Zou je nog eens een challenge-periode willen? Of misschien meer van bepaalde artikelen? Of heb je een heel nieuw idee? Laat het maar weten! Om je een idee te geven van hoe jouw plan voor de komende periode eruit kan zien, schrijf ik hieronder een aantal van mijn voornemens.

 • Ik blijf opletten op het eten met zo min mogelijk toevoegingen. Ik probeer als ik kan pakjes, zakjes en kant en klare producten te vermijden. Natuurlijk met af en toe een uitzondering.
 • Tijdens speciale gelegenheden vind ik het heerlijk om iets extra’s te eten of te drinken, maar ik ga er scherp op zijn dat ik daarna weer terug ga naar mijn gezonde patroon.
 • Ik wil regelmatig blijven sporten (minimaal 3x per week), in de komende tijd wil ik wat vaker gaan hardlopen om lekker buiten te zijn.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen, plannen en wensen! Ik vond het een ontzettend leuke challengeperiode. Ik hoop dat jij ook terugkijkt op een leuke periode en natuurlijk dat je resultaten ziet, hoe klein ook!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw resultaten van de 90 Dagen Challenge? Hoe ga je verder? En wat zou je graag als vervolg zien op optimavita.nl?

8 reacties

 1. Hoi Marloes!

  Ik moet toegeven dat ik niet ‘officieel’ heb meegedaan aan de 90-dagen challenge omdat ik jullie website pas in januari ontdekte. Ik ben vanaf 1 januari begonnen met als doel: fitter en sterker in 2014, met hopelijk als bijkomend voordeel wat gewichtsverlies.

  Ik ben nu drie maanden bezig met bewust eten (inderdaad, minder pakjes en meer bewuste keuzes maken) en ik ben begonnen met sporten na een break van ruim een jaar. Inmiddels loop ik 4km hard zonder wandelpauze, en ga ik zo’n 3 keer per week naar de sportschool voor pilates, bodypump en krachttraining. Tot nu toe ben ik 3kg afgevallen, van de 10 die ik graag kwijt wil. Het gaat niet snel maar ik bouw ook spieren op, dus ik ben geduldig.

  Jullie site is een leuke inspiratie voor mij om te volgen, het is fijn dat er meer mensen bewust bezig zijn met hun gezondheid en hun lijf. De receptjes vind ik ook erg leuk en lekker! Ik zal zeker blijven komen kijken hier en wie weet doe ik mee met de volgende 90-dagen challenge!

  MvG,
  Jildou

 2. Ik heb niet volledig meegedaan aan de Challenge maar ben er wel door veel bewuster gaan eten en doe wel vaak jou works out gedaan die ik trouwens ontzettend fijn vind 😀 ben nu 10 kilo kwijt nog 10 te gaan!

  Mvg monika

 3. Hey!
  Ik vond de challenge super leuk en leerzaam! Nadat ik heel fanatiek van start gegaan was zakte de motivatie halverwege toch wel weg. Graag zou ik weer opnieuw willen beginnen en er weer voor proberen te gaan! Vooral de sport filmpjes heel handig en fijn!! Waar kan ik een overzicht vinden van de hele challenge? In elk geval heel erg bedankt voor jullie energie en tijd en alle moeite die jullie in de challenge hebben gestoken!!!

  1. Heel graag gedaan Suzanne! Als je in de zoekbalk op de site ‘voeding challenge’ intypt, dan vind je alle voedingchallenges op een rijtje! Veel succes verder.

 4. Ik vond het erg leuk om aan de challenge mee te doen en die 90 dagen zijn echt voorbij gevlogen!
  Voor ik aan de challenge meedeed was ik al een tijdje met gezond en bewust eten bezig. Het grote verschil tussen toen en nu is dat ik niet meer zo op calorieën en de weegschaal gefocust ben. Verlagen van mijn vetpercentage is niet echt gelukt. Het schommelt heel erg dus er is geen peil op te trekken. Heel jammer, maar daar ga ik me niet druk om maken. Ik voel me goed zoals ik nu bezig ben en ga er zeker mee door!
  Ook ik dank jullie hartelijk voor de tijd en energie die jullie in deze challenge hebben gestoken, het was toppie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram