Gezonde Warme Chocolademelk #2

Warme chocolademelk

Ik maakte al eens eerder een artikel over gezonde warme chocolademelk. Ik deed dat met cacoapoeder en stevia. Sommigen van jullie zijn niet zo’n fan van zoetstoffen, anderen hadden moeite met de chocolademelk maken zonder dat er klontjes ontstonden. Daarom vandaag een ander recept, waarbij dat beiden niet van toepassing is! Een grote yay voor gezonde warme chocolademelk :).

Ik vind chocolademelk echt perfect passen bij de winter en vooral bij de feestdagen! Ik ga heel vaak met familie een stuk wandelen over het strand, wat is er dan fijner dan een heerlijke kop warme chocolademelk achteraf!? Vandaag dus een gezondere variant, die ook nog eens super simpel te maken is.

Ingredienten (per kop)

  • 250ml halfvolle melk (sojamelk kan natuurlijk ook!)
  • 10g extra pure chocolade
  • Eventueel koek- en speculaaskruiden

Collage1

Bereiding
Het is super simpel. Doe de melk in een pannetje en zet deze op het vuur. Blijf roeren met een spatel totdat de melk warm wordt. Nu voeg je de chocolade toe en eventueel een beetje van de kruiden. Dit geeft net een beetje extra pit, ik vind het super lekker! Roer het goed door totdat de chocolade is opgelost en schenk het in een mok.

Normale chocolademelk bevat per 250ml ongeveer 250 calorieën, 33g suiker en 5g verzadigde (slechte) vetten. Jouw eigen gemaakte chocolademelk bevat ongeveer 150 calorieën, 15g suiker en 3,5g verzadigd vet. Een stuk verantwoorder dus!

Geniet ervan!

Groetjes, Marloes

Houd jij van warme chocolademelk? Ga je deze proberen?

6 reacties

  1. Warme chocolademelk is erg lekker, vooral met slagroom 🙂 Maak het eigenlijk nooit, drink het dus ook niet vaak. Hooguit als ik eens ergens wat ga drinken op een koude avond. Maar deze chocolademelk lijkt me wel moeite van het maken waard vanwege de echte chocolade dat er in gaat. Dat moet een pure smaak geven!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram