10 Gezonde voorgerechten

Collage2

Ik haal heel vaak inspiratie voor artikelen uit gesprekken met mijn cliënten, zo ook deze keer! Een van mijn cliënten vertelde me dat zij en haar man eigenlijk altijd een voorgerecht eten bij de warme maaltijd. Ze was daarom op zoek naar gezonde varianten, om niet teveel calorieën en vet binnen te krijgen. Ik heb haar een aantal opties gegeven en bedacht me dat het leuk is om die ook met jullie te delen!

Misschien eet jij niet dagelijks een voorgerecht, maar bijvoorbeeld alleen bij speciale gelegenheden of als er visite komt. Met de ideeën hieronder kun je een lekker gerechtje op tafel zetten, dat ook nog eens gezond is. Sommige van de gerechten staan al op de site, daar zal ik een link bij zetten.

Hier zijn ze dan, tien verschillende gezonde voorgerechtjes!

  • Bruschetta van volkorenbrood. Haal de korstjes van een volkoren boterham en snijd de plak in tweeën. Rooster deze in een pan of een broodrooster goudbruin. Beleg met stukjes tomaat, ui, olijven en een beetje knoflook en zet ze heel even onder de gril totdat het geheel warm is.

Klaar

  • Een gezonde soep, bijvoorbeeld deze broccolisoep, een soep van verse tomaten of een heldere soep. Neem een kleine kom, soep vul namelijk flink!
  • Een salade van sla en komkommer met een paar stukjes ananas en een paar walnoten erdoor. Natuurlijk kun je ook andere combinaties maken. Gebruik niet teveel kaas en/of noten, deze producten bevatten namelijk veel calorieën.

P1060061

  • Deze gezonde kipnuggets. Je kunt ze eten met een klein beetje sweet chilisaus als dip, of je kunt ze in een salade verwerken.
  • Je kunt een plankje maken met verschillende soorten olijven en een paar plakjes lekkere gerookte ham. Op die manier kan iedereen pakken zoveel als hij wil.
  • Een salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella. Gebruik niet teveel mozzarella, maar wat meer van de andere ingrediënten. Heerlijk met een scheutje goede azijn en wat peper en zout.

Collage1

  • Reepjes rauwkost (komkommer, paprika, wortel, selderij etc.) die je kunt dippen in deze zelfgemaakte hummus of guacamole.
  • Meloen met rauwe ham, deze combinatie van zoet en zout vind ik heerlijk!

Springrolls

  • Natuurlijk de heerlijke springrolls waarvan ik gisteren een recept plaatste
  • Carpaccio of een paar plakjes rosbief met rucola, een paar pijnboompitjes en een beetje balsamicoazijn.

Ik hoop dat je iets hebt aan dit overzicht en dat je wat inspiratie hebt gekregen voor als jij op zoek bent naar een lekker én gezond voorgerecht.

Groetjes, Marloes

Welke van de bovenstaande recepten is jouw favoriet?

9 reacties

  1. Klinkt allemaal heel erg lekker!
    Ik eet alleen eigenlijk bijna nooit voorgerechten omdat ik dan meestal al aardig vol zit als we het hoofdgerecht gaan eten, en ik houd liever een plekje vrij voor het toetje haha

  2. Lekkere ideeen als voorgerecht, maar zeker ook als hapje te gebruiken! Was de krokante kip weer vergeten van het WK… Die maken wr binnenkort weer. 🙂
    Vandaag gekozen voor meloen met parmaham. Zoet en zout gaan goed samen. Lekker voor de vrijdagavond.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram