Gezonde Snacks voor mee naar School of Werk

Snacks meenemen

Ik krijg ontzettend vaak de vraag of ik ideeën heb voor gezonde snacks die je gemakkelijk mee kunt nemen. Of je nou naar school gaat of werkt, er is altijd wel een momentje dat je behoefte hebt aan een tussendoortje. Het is dan verleidelijk om een sultana of een liga te pakken, of zelfs een snickers of een zakje M&M’s uit de automaat te trekken. Deze producten bevatten helaas veel suiker. In dit artikel een aantal ideeën voor snacks die je gemakkelijk kunt meenemen.

Ik vind het lastig om een richtlijn te geven voor hoe groot een snack ‘mag’ zijn. Iedereen is namelijk anders. Misschien ben jij een kleine vrouw van 1.55m die wil afvallen. Dan kun je natuurlijk minder eten dan een man van 1.95m die ook nog eens flink aan sport doet. Ik maak daarom een indeling van kleine en grote snacks. Kleine snacks bevatten 100 calorieën of minder en zijn daarmee voor iedereen geschikt. De grotere snacks zijn bedoeld voor mensen die wat meer energie nodig hebben. Bijvoorbeeld als je veel trek hebt, veel sport of als je lang bent.

Kleine snacks
Voor mensen die niet teveel willen eten, bijvoorbeeld als je wilt afvallen. Deze producten kun je ook prima aan je kinderen meegeven naar school!

 • Een stuk fruit naar keuze. Als je bijvoorbeeld druiven of aardbeien neemt, ga dan voor ongeveer 100g.
 • 2 rijstwafels
 • Een zakje knijpfruit, te koop bij vrijwel alle supermarkten.

Fruitmoes2

 • Snoeptomaatjes, komkommer, wortel, paprika of andere groenten naar keuze. Hier kun je best flink wat van nemen, bijvoorbeeld een heel doosje snoeptomaatjes.
 • Een doosje rozijntjes
 • Reepjes gedroogd fruit. Deze kun je krijgen bij de Albert Heijn. Hier lees je er meer over.

Reepjes

 • Een klein handje noten, kijk hier hoeveel 100 calorieën aan noten is
 • Een zoete of hartige ei-muffin. Deze moet je wel even van tevoren maken, maar het is zó lekker!
 • Een gekookt ei

Havermoutcake

Grotere snacks
Als je weet dat jij gemakkelijk in de verleiding komt om te gaan snoepen, of als je flink trek hebt, dan zijn deze snacks iets voor jou!

 • 1-2 boterhammen met gezond beleg naar keuze
 • 2-3 rijstwafels met gezond beleg naar keuze

Rijstwafels

 • Breaker high protein, vooral de variant zonder suiker vind ik top. Een review lees je hier.
 • Stukjes kokos, kant en klaar te koop bij de Albert Heijn.

Mani fruit en noten 2

 • Een zakje noten en gedroogd fruit, bijvoorbeeld die hierboven van Mani. Een review lees je hier.
 • Een zelfgemaakte smoothie van fruit naar keuze met magere kwark, yoghurt of melk erdoor. Eventueel kun je ook wat zaden toevoegen, of bijvoorbeeld wat kokos.

Collage sojabonen

 • Een bakje sojaboontjes (kant en klaar te krijgen bij de Albert Heijn)
 • Een zelfgemaakte mueslireep. Hier vind je een recept. Kant en klare varianten bevatten vaak veel suiker.
 • Je kunt natuurlijk ook altijd een grotere portie nemen van de ‘kleine’ snacks, bijvoorbeeld twee stuks fruit of twee gekookte eieren.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven voor on the go snacks! Natuurlijk kun je ook altijd bakjes meenemen met daarin bijvoorbeeld magere kwark met fruit, maar dat is toch een stukje lastiger meenemen.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete snack om mee te nemen? Heb je nog een extra tip?

14 reacties

 1. Kun je vaker van die zelfgemaakte healthy snacks plaatsen zo als de al eerderr video s zelfgemaakte muesli repen bananenbrood en havermoutcake. Vind dat zo leuk! !! Zo zie ik vaak nog meer van die healthy foods alleen hoe je ze maakt? Met een video is dit veel duidelijker ook healthy tomatensoep zonder e nummers en suiker etc

 2. Zo grappig? Ik dacht ha leuk artikel. Wat zal het zijn? Nou. …….. ik volg je nu langer dan een jaar, dus tja niks nieuws onder de horizon voor mij. Dat heb je me allemaal al geleerd? Maar inspiratie geef je, dat sowieso. Groetjes van een dankbare tevreden volger!

 3. Hai marloes.

  Zijn die gedroogde fruit repen nog wel te koop bij de appie? Ik was er naar op zoek vandaag maar kon ze niet vinden…. :(.

  Gr dion

 4. Ik ben gek op een gekookt ei als snack. Ik zet altijd ‘s ochtends een pannetje met water en ei op, laat de hond uit en wanneer ik terugkom is m’n snack klaar. Ff onder de koude kraan en het kan zo m’n tas in! (soms is een zakje of bakje nog wel handig. En de schillen? Die gooi ik gewoon in de bosjes wanneer ik naar de bushalte loop.

 5. Ik heb een algemeen vraagje over tussendoortjes, hoe belangrijk zijn tussendoortjes? Ik hoor mensen zeggen dat je tussendoortjes moet eten om je verbranding op gang te houden. Ik ben bezig met afvallen dus dat klinkt op zich wel logisch maar ik heb vaak geen behoefte aan tussendoortjes en kom ook niet in de verleiding om te gaan snoepen. Wat zeg jij, wel of geen tussendoortje nemen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram