Gezonde smoothie
| 17 augustus 2020

Gezonde Smoothie – Mijn tips & recept + ideëen

Als je me al langer volgt dan weet je dat ik niet de grootste smoothie-freak ben, ondanks dat veel mensen dit classificeren als optimaal ‘fitgirl-drankje’. In deze video leg ik je uit waarom een smoothie vaak minder gezond is dan hij lijkt, hoe je wél een gezonde smoothie kunt maken en wanneer het juist een uitkomst zou zijn. Veel plezier met kijken van de video!

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips voor een gezonde smoothie. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden dan die ik laat zien in deze video. Met de ingrediënten die ik je geef, kun je lekker experimenteren.

Uiteraard zijn er nog meer ingrediënten te bedenken die gezond kunnen zijn, dus als de jouwe er niet bij staat, is dat zeker niet per definitie een slecht teken. Mocht je twijfelen over jouw smoothie-recept, dan kun je hem altijd hieronder achter laten, dan zal ik proberen je mijn mening te geven ♥.

Op internet vind je veel andere recepten die beweren gezond te zijn. Helaas is dat niet altijd daadwerkelijk het geval. Over wat ‘gezond’ is, kun je eindeloos discussiëren. Wat de ene als gezond bestempeld, kan een ander nog vrij ongezond vinden.

Ik maakte al eens eerder recepten voor verschillende smoothies, die vind je hier. Zo heb je toch weer wat extra inspiratie :).

Groetjes, Marloes

Ben jij een smoothie-fan? Wat is jouw favoriet?

3 reacties

 1. Ik maak mijn smoothie met : 1 banaan, 1 sinaasappel, 2 handen groenten, 1 El lijnzaad en water.
  Mijn PDS darmen doen het er goed op en de hele ochtend verzadigd…….

 2. Hoi Marloes,

  Wat meer groente en fruit in plaats van de eeuwige boterhammen lijkt me fijn, dus in navolging van jouw recept heb ik het volgende gedaan:
  – 200 ml havermelk
  – dessertlepel chiazaad
  – dessertlepel havermout
  – een iets te groot stukje gember (poehee, pittig)
  – 1 banaan
  – 4 aardbeitjes
  – handvol spinazie.

  Smaakte… apart, maar wel lekker.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram