| 22 september 2013

Gezonde producten: Een kijkje in mijn kasten

Afgelopen week bracht een van mijn cliënten me op het idee om eens te laten zien welke producten wij standaard in huis hebben. We vinden het erg belangrijk om zo veel mogelijk gezonde producten in huis te hebben, dat stimuleert ons om gezond te eten. Ongezonde producten zijn er ook wel, maar duidelijk minder. De video is af en toe wat donker, maar je krijgt wel een goed beeld van de producten. Kijk maar mee…Doordat onze koelkast, vriezer en voorraadkast goed gevuld is met gezonde producten, kunnen we altijd een gezonde maaltijd maken. We komen dan niet zo snel in de verleiding om iets ongezonds te eten, dat vind ik fijn! Zoals je kunt zien hebben we ook chips, toastjes en ander lekkers in huis, maar dat bewaren we echt voor speciale gelegenheden of als een van ons er écht zin in heeft.

Koelkast

Koekjes en snoepjes hebben we eigenlijk nooit. Albert eet ze toch niet op en anders eet ik in mijn eentje het pak leeg, terwijl ik er geen behoefte aan heb als het niet thuis is. Als ik weet dat er visite komt, haal ik wel eens wat in huis, maar ook niet altijd. Ik zorg dan dat ik een verpakking haal waar niet zo veel in zit, zodat er weinig over blijft.

Ik hoop dat je door deze video wat inspiratie hebt opgedaan voor het vullen van jouw eigen kast. Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust hieronder.

Groetjes, Marloes

Welke producten heb jij áltijd in huis? Ik ben benieuwd!

16 reacties

 1. Hoi! Ik zou het leuk vinden om eens een artikel te lezen over een “balansdag”.
  Dus wanneer je de dag ervoor echt flink veel ongezonde dingen gegeten hebt (bij een bruiloft oid bijvoorbeeld), hoe je de volgende dag dan precies een stapje terug kan doen.
  Liefs en een fijne zondag!

  1. Dat varieert, soms die van de Lidl, soms de euroshoppen muesli van de AH en soms de AH huismerk muesli met gedroogd fruit. Door af te wisselen blijf ik het lekker vinden!

 2. Heey, ik heb een vraag die me al een tijdje bezig houd. Heb hem al op DBB forum gesteld en volgens hen valt het allemaal wel mee, maar ben ook erg benieuwd naar jullie kijk hier op 🙂

  “je leest overal op internet dat het grootste gedeelte van de resultaten die je behaald 70% clean eten is en 30% training. Het gaat mij verder niet om te precieze cijfers, maar het idee is duidelijk: clean eten is heel belangrijk voor resultaat.

  Nu begrijp ik dat je niet te veel kcal in moet nemen, en dat je lichaam meer heeft aan gezonde voeding dan aan junk, maar als je verder voldoende eiwitten, koolhydraten etc binnen krijgt en niet over je kcal gaat zitten zodat je niet aan komt (of je gaat eronder zitten zodat je afvalt) maakt het dan zoveel uit als je langs die gezonde voeding (en binnen je kcal) bijv een boterham met hagelslag en een stroopwafel eet op een dag? dat het niet gezond is snap ik, maar doet dat echt iets af aan het resultaat? en zo ja, hoe kan dat dan?
  Je lichaam gaat toch niet ineens minder spieren aanmaken als je elke dag iets ongezonds eet? en als je niet boven je kcal komt, kom je in principe ook niet aan. Of bekijk ik het nu helemaal verkeerd?”

  Als je het internet moet geloven lijkt niemand ooit meer te ‘zondigen’ en kan je bij wijze van spreken je hele week weg gooien als je één hamburger hebt gegeten. En ik moet ook wel zeggen dat veel mensen die zeggen helemaal clean te eten ook mooie resultaten behalen. Maar komt dat voor een groot deel door de gezonde voeding die ze eten? En zouden ze als ze elke dag een roze koek naast die gezonde voeding eten een stuk minder resultaat zien aan hun lichaam?
  Gezonde voeding is belangrijk, ook als je niet traint. Maar als je niet of slecht traint ga je ook geen resultaat zien, toch? Hoe clean je ook eet.

  Ik ben benieuwd naar jullie mening! 🙂

  1. Hey Tara! Ik begrijp je punt. Nooit meer iets ongezonds eten, geeft sneller resultaten dan dat je het wel doet. Maaarrrr….het is, vinden wij, niet haalbaar! Vrijwel niemand lukt het om nooit meer te snoepen. Het is echter wel zo dat in bijvoorbeeld een grote koek (stroopwafel of roze koek) erg veel calorieën zitten. Om nog onder je caloriebehoefte te duiken voor die dag, zou je moeten gaan ‘besparen’ op gezonde producten en krijg je minder vitamines, mineralen en andere gezonde stoffen binnen. (Of je zou keihard moeten sporten)Bovendien wen je jezelf gemakkelijk aan iedere dag iets lekkers te nemen. Daarom raden wij je aan af en toe lekker te snoepen, maar het niet iedere dag te doen. Zoveel mogelijk gezond eten geeft toch echt de beste resultaten, maar af en toe snoepen kan prima!

 3. Inspirerend filmpje, dankjewel.
  Vraagje: ik ben dol op Cola (Light). Nu ik veel gezonder eet en meer sport (ben 12 kilo afgevallen en probeer mijn streefgewicht nu vast te houden), drink ik heel regelmatig een glas cola light om toch een ‘genietmomentje’ te hebben en niet naar suikers (chocolade…) te grijpen.
  Ik weet dat de aspartaam in cola light helemaal niet goed voor je is, maar ik merk dat als ik over ga naar alleen water en thee en soms spa rood (ik houd niet erg van sapjes), dat ik bij ‘terugval/dieptepuntje’ sneller naar suikers grijp als ik geen glas cola light mag nemen van mijzelf. Ik drink geen koffie, waardoor de cola met ook van caffeïne voorziet en het als opkikkertje werkt.
  Weet jij voor mij een alternatief? Hoe schadelijk is cola light als je het met mate gebruikt?
  Ik zie uit naar je reactie.
  Groetjes,
  Gerdine

  1. Hey Gerdine, de meningen over dit onderwerp zijn erg verdeeld. Veel voedingskundigen raden het gebruik helemaal af. Ik vind echter dat het voor veel mensen een goede manier kan zijn om hun suikerinname te verlagen. Ik raad je aan maximaal 4 producten met zoetstof per dag te gebruiken. Tel dus ook de zoetjes en bijvoorbeeld de optimelproducten mee. Als je deze niet gebruikt, geldt dus maximaal 4 glazen cola light. Je kunt ook een crystal clear, rivella of limonadesiroop zonder suiker nemen, ook deze producten bevatten echter zoetstof! Volgens recente onderzoeken is aspartaam niet schadelijk tot maximaal 17 (!!) glazen per dag, maar ik zou dit niet op de proef stellen als ik jou was!

  2. Hey Gerdine, de meningen over dit onderwerp zijn erg verdeeld. Veel voedingskundigen raden het gebruik helemaal af. Ik vind echter dat het voor veel mensen een goede manier kan zijn om hun suikerinname te verlagen. Ik raad je aan maximaal 4 producten met zoetstof per dag te gebruiken. Tel dus ook de zoetjes en bijvoorbeeld de optimelproducten mee. Als je deze niet gebruikt, geldt dus maximaal 4 glazen cola light. Je kunt ook een crystal clear, rivella of limonadesiroop zonder suiker nemen, ook deze producten bevatten echter zoetstof! Volgens recente onderzoeken is aspartaam niet schadelijk tot maximaal 17 (!!) glazen per dag, maar ik zou dit niet op de proef stellen als ik jou was!

 4. Hallo!

  Wat een leuke site! Ik ben hier gisteren per toeval terecht gekomen omdat ik vandaag (weer) begonnen ben met afvallen.
  Vanmiddag al de beginners workout gedaan voor de tv! De recepten en tips qua voeding zijn ook geweldig! Je kunt de lunch al veel lekkerder maken door sla, komkommer en tomaat e.d toe te voegen! Net als bij die tonijn salade bijvoorbeeld! Is het nu zo dat je dat gewoon onbeperkt overal aan toe kan voegen? Een boterham met 30+ kaas mét sla en komkommer vind ik lekkerder een voedzamer dan zonder..
  Ik zou het leuk vinden een reactie terug te krijgen.
  Ga vooral zo door! Ik neus hier nog even verder! Denk dat ik er veel aan ga hebben! Bedankt!

  Groetjes, Joyce.

  1. Welkom Joyce! Leuk dat je kijkt :-). Sla, komkommer en tomaat (en vrijwel alle andere groenten) kun je inderdaad vrijwel onbeperkt eten! Alleen met meer energierijke groenten zoals bijvoorbeeld avocado moet je een klein beetje oppassen. Maar in de anderen zitten zo weinig calorieën dat je er vrijwel niet teveel van kunt eten. Succes!

 5. Bedankt voor je leuke reactie Marloes!
  Ik ben nu de recepten aan het bekijken. Wat een ideeën! Voor mij wordt gezond eten nu inderdaad leuk! Mijn boodschappen briefje is in de maak 🙂
  Ik denk dat ik soms gewoon te “saai” eet waardoor ik snel weer trek heb. Juist op die momenten gaat het fout. Neem ook bijna nooit iets tussendoor. En wat ben ik blij te lezen dat niemand het volhoud nooit meer te snoepen! Zo héél héél af en toe moet dat kunnen anders houd ook ik het niet vol. Ik ben dol op chocolade. Erg.. Júist de witte.. Ik weet het.. Fout! Maar de hele pure.. Ik hoor dat die niet zo slecht is, klopt dat? En wat ik me nog af vroeg.. Ik ben een slechte water drinker. Heb jij toevallig een alternatief?
  Wat een uitkomst is deze site voor mij!
  Ik denk dat veel mensen er iets aan hebben, met mij hebben jullie er in ieder geval weer een fanatieke volgster bij! Met jullie recepten en workouts moet het bij mij dan misschien toch eens lukken! Jammer dat jullie zo ver weg zitten vanaf mij.. Dan had ik zeker een afspraak willen maken 😉
  Keep up the good work!

  Groetjes, Joyce.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram