| 5 november 2017

10 Gezonde producten die ik niet vaak eet…

Na het artikel over oefeningen die ik niet vaak doe, kreeg ik inspiratie om zo’n zelfde artikel te maken over gezonde producten die ik niet vaak eet. Jullie hebben honderden recepten voorbij zien komen in de afgelopen jaren, maar er zijn ook dingen die een beetje ontbreken op optimavita.nl. Ik ga je in dit artikel vertellen welke producten ik vrijwel altijd oversla, terwijl ze toch gezond zijn.

Hieronder dus 10 producten, gerechten of recepten die ik bewust vrijwel nooit eet. Ik zal je zo goed mogelijk proberen uit te leggen waarom ik ze oversla. Dat verschilt namelijk heel erg per product!

1. Boter – Zoals je misschien wel merkt, doe ik echt nóóit meer boter op mijn brood. Ik heb het jarenlang wel gedaan, maar ik ben ermee gestopt. De reden is dat ik mijn goede vetten liever uit andere producten haal. Bijvoorbeeld uit noten, pindakaas, pompoenpitten, vis of avocado. Ik merkte dat mijn voeding vaak heel vetrijk werd, doordat ik al deze producten heerlijk vind. Boter skip ik daarom liever :).

2. Knoflook en prei – Dit zijn twee ingrediënten die je vrijwel nooit voorbij ziet komen in een recept. Ik reageer er namelijk vrij snel op met mijn darmen (ik heb het Prikkelbaar Darm Syndroom). Ik eet het nog wel hoor! Maar ik probeer het vooral op dagen dat ik sport te vermijden, omdat mijn buik ervan opzwelt. Ik vind het wel super lekker, dus bij anderen en ik restaurants eet ik het heerlijk op. Vaak hoef ik dan toch niet meer te sporten!

smoothies

3. Smoothies – Ik heb in het verleden wel eens smoothie recepten geplaatst, maar om heel eerlijk te zijn was dat meer omdat ernaar gevraagd werd. Persoonlijk drink ik namelijk vrijwel nooit smoothies. Zoals je misschien weet ben ik best een vreetzakje. Ik houd van eten! Ik vind het daarom ontzettend zonde dat je met een smoothie al die lekkere dingen binnen een paar seconden weg drinkt. Bovendien heb ik op die manier binnen een uur weer trek! Ik geniet dan 100x liever van een lekkere fruitsalade. Als ik wel smoothies maak, dan combineer ik altijd fruit met kwark of yoghurt, voor extra eiwit en minder suiker.

4. Rode bietjes en spruitjes – Dit zijn producten die ik niet heel erg lekker vindt. Ik lust ze wel hoor! Maar het is niet mijn grootste voorkeur. Daarom eet ik ze thuis nooit en denk ik er niet aan om ze in recepten te verwerken. Rode biet vind ik nog wel lekker door een salade  (zie ook hierboven). Dat recept plaatste ik in december 2015, volgens mij heb ik sindsdien geen rode biet meer gegeten :). Sven is net als ik geen spruitjes fan, dus die eten we nooit.

5. Kokoswater – Dit is een tijdje heel erg populair geweest. Puur ongezoet kokoswater is dan ook een perfect drankje om te drinken tijdens het sporten. Door de samenstelling kan je lichaam het heel snel opnemen en voorkom je prestatieverlies door uitdroging. Ik houd alleen niet zo van de smaak! Ik vind puur kokoswater een beetje muffig. Je ziet het mij dus niet drinken. Om die reden heb ik ook nog nooit een verse kokosnoot durven drinken in een warm land…

biefstuk aardappelen salade

6. Biefstuk – Ik houd niet zo van een stuk vlees bij mijn maaltijd. Ik mix mijn vlees liever in stukjes door de maaltijd. Zeker biefstuk haal ik vrijwel nooit in huis. Ik vind het namelijk écht lastig om het op een goede manier klaar te maken. Bovendien is het best prijzig, dus vind ik het zonde als ik het niet echt lekker vind. Ik neem trouwens wel vaak een stuk kip of een stuk vis, maar een stuk vlees vind ik veel minder lekker.

7. Mosselen en oesters – Mosselen vind ik best lekker, maar ik eet ze eigenlijk nooit. Mijn moeder maakte ze vroeger wel eens, maar ik heb ze zelf nog nooit bereid. Bovendien vind ik het altijd zo raar om alleen mosselen te eten. Ik heb altijd ook behoefte aan groenten erbij, of een salade ofzo. Veel mensen eten mosselen alleen met stokbrood. Oesters heb ik 1x geprobeerd, ik vond het net een hap zeewater. Ik zou nog wel eens ECHT goede oesters willen proberen….maar voorlopig denk ik deze producten niet te eten. Ik ben wel benieuwd of jij wel eens mosselen eet en of je tips hebt!?

8. Gezonde koekjes of cakes – Ik schreef hier laatst al een heel uitgebreid artikel over, dus ik ga er niet te uitgebreid op in. Laten we het er op houden dat ik liever voor ‘the real deal’ gaat wat betreft zoetigheden. Bovendien kan ik het nooit bij één gezond koekje houden en eet ik gelijk een hele stapel, waardoor het niet zo gezond meer is.

bolletje ovengebakken ontbijtgranen

9. Gezonde krokante muesli’s – De meeste krokante muesli’s zijn niet zo gezond en bevatten veel suiker. Er zijn echter meer gezonde opties op de markt! Bijvoorbeeld Cruesli volvezel en Bolletje ovengebakken ontbijtgranen. Ik merk echter dat ik van deze producten te veel eet als ik ze in huis haal! Vooral omdat ze nog steeds vrij zoet zijn. Ik vind het gewoon TE lekker en kan me niet inhouden.

10. Bulgur – Dit is een heel gezond tarweproduct, dat je kunt gebruiken als variant op rijst of quinoa. Ik heb het gewoon nog nooit gegeten! Zonder reden… Ik vind dus eigenlijk dat het op mijn lijstje moet komen om te gaan experimenteren en misschien tot een leuk recept te komen om met jullie te delen! Lijkt dat je wat? Of vind je het niet zo nodig?

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd of jij ook gezonde producten hebt die je nooit gebruikt en wat de reden daarachter is.

Groetjes, Marloes

Wat zijn gezonde producten die jij nooit of niet vaak eet?

14 reacties

 1. Mosselen heerlijk.. in de aanbieding haal ik vaak een groot pak. Maak ze dan allemaal meteen (de “levenden” kun je niet bewaren). Vaak eet ik dan een deel net klaar lekker op met wat frietjes en een salade. De overige haal ik afgekoeld uit de schelp en vries ze in porties in (ong. 125g) en kan ik het zo eruit halen als een stukje vis erbij of door salade. Heerlijk!!

  Bietjes eet ik vaak door de havermout pap met basilicum en geitenkaas. Heerlijk en voel me er super op!

 2. Een paar maanden geleden schreef je een artikel wat hier erg op lijkt. Ook met 10 gezonde producten die je niet vaak eet en bovenstaand artikel beschrijft veel dezelfde voedingsmiddelen. Kan dat kloppen? 🙂

  1. Kan ik me niet herinneren….maar zal misschien best zo zijn. Er staan meer dan 1000 artikelen online., dus ik herinner me soms ook niet meer wat ik al gedaan heb.

 3. Bulgur is echt mijn favoriete tarwe product (op brood na haha). Zo veel meer smaak dan rijst en couscous vind ik! Ik raad je zeker aan om het te proberen en je zou me dolgelukkig maken met wat nieuwe receptjes! 🙂

 4. Ik maak zelf nooit mosselen en eet ze dus als mijn moeder ze gaat maken. Zij kookt ze in een grote pan met veel soepgroenten. Wanneer ze gaar zijn,giet ze het water af en heb je dus mosselen met soepgroenten. Heel simpel en erg lekker vinden wij.
  Ik eet nooit peultjes of sugar snaps, gewoon omdat ik de smaak niet lekker vind.
  Een recept met bulgar is zeer welkom. Ik heb namelijk al een tijdje een pak staan, maar weet niet wat daar lekker bij is.

 5. Leuk artikel! Spruitjes kan je heel lekker wokken met pecannoten en zachte geitenkaas (eventueel peer erbij).

  Maareeehm: ” Ik neem trouwens wel vaak een stuk kip of een stuk vis, maar een stuk vlees vind ik veel minder lekker”…. Kip is ook echt gewoon vlees hoor haha

 6. Wat leuk om te lezen! Ik houd absoluut niet van gekookte aardappelen en van stamppotten, en ook spruitjes vind ik niet lekker. Verder eet ik nooit andijvie. Meer kan ik niet bedenken, maar er zijn vast andere gezonde producten die ik niet eet.
  Fijne avond!!

 7. We komen aardig overeen qua lijstje. Ik eet echter altijd wel boter om mijn brood. Ik vind dat er gewoon bij horen. Als je van couscous houdt, zou ik bulgur ook zeker eens proberen. Het is erg lekker o.a. door salades 🙂 Ik eet zelf verder nooit gekookte aardappelen, dat vind ik echt niet lekker. Verder eet ik nooit avocado. Ik vind dat qua smaak niet erg lekker en aangezien het nogal calorierijk is, skip ik dat dan liever.

 8. Mosselen kun je ook met andere dingen klaarmaken!

  Wij maken ze altijd met mosselgroenten (te koop in een zak bij de AH), gebakken aardappeltjes en sausjes om de mosselen in te dippen. Dat laatste is iets minder gezond natuurlijk, haha. Maar probeer het eens :-)!

 9. Mosselen kun je ook met andere dingen klaarmaken!

  Wij maken ze altijd met mosselgroenten (te koop in een zak bij de AH), gebakken aardappeltjes en sausjes om de mosselen in te dippen. Dat laatste is iets minder gezond natuurlijk, haha. Maar probeer het eens :-)!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram