Gezonde producten Voeding

Gezonde Producten: Alle positieve reviews #3

Door

Op optimavita.nl schrijf ik regelmatig een beoordeling over verschillende producten die met gezond leven te maken hebben. Af en toe zie je een overzicht verschijnen van de gezonde producten waar ik écht enthousiast over was. Handig, zo hoef je niet alles te gaan terug zoeken :). De vorige overzichten van positieve reviews vind je hier en hier. Dit zijn de producten vanaf augustus vorig jaar.

Let’s go, hieronder de producten waar ik enthousiast over was. Ik begin met de nieuwste review en werk langzaam terug in de tijd.

1. Bolletje ovengebakken krokante ontbijtgranen
Deze is nog maar kort geleden. Ik ben mega enthousiast over deze ontbijtgranen. Ze zijn knapperig en lekker, maar bevatten weinig suiker in vergelijking tot soortgenoten. Bovendien zitten ze boordevol vezels. Vooral over de varianten met noten en zaden ben ik enthousiast. Hier vind je de review.

2. Hüttenkäse
Dat ik fan ben van hüttenkäse, kan je bijna niet zijn ontgaan. Ik besloot er een tijdje terug een volledig artikel aan te wijden. Ik vertel je precies waarom ik dit goedje zo fijn vindt. Ook geef ik je tips voor het gebruik.

3. Bloemkoolrijst en courgette spaghetti
Ik schreef er twee verschillende artikelen over, een recept met bloemkoolrijst en eentje met courgette spaghetti. Het zijn in mijn ogen ongeveer vergelijkbare producten, dus daarom zet ik ze hier bij elkaar. Ik ben enthousiast! Zeker voor mensen die minder koolhydraten willen eten of minder calorieën willen binnen krijgen, is het een hele goede vervanging voor normale pasta en rijst.

4. Alpro Go On en AH sojayoghurt
Ik vergeleek verschillende soorten plantaardige yoghurt en kwark en bepaalde mijn favoriet. Dat waren zonder twijfel Alpro Go On en de Albert Heijn sojayoghurt naturel. Vooral deze laatste verbaasde me, het is namelijk ook de meest voordelige keuze! Lees hier het volledige artikel.

5. Skyr drinkyoghurt voor sporters
Over de Skyr drinkyoghurt varianten was ik matig enthousiast. Toch zet ik hem in dit artikel, omdat ik het voor sporters een heel handig product vind. Je gooit het makkelijk in je tas voor na het sporten en krijgt dan een goede hoeveelheid eiwit en koolhydraten binnen voor een goed herstel. Wil jij afvallen? Dan zijn er betere keuzes op de markt.

6. 20g Protein kwark van Melkunie
Nog een melkproduct waar ik enthousiast over was, de 20g protein kwark van melkunie. Deze kleine portieverpakkingen zitten boordevol eiwit, bevatten relatief weinig suiker en zijn lactosevrij! Ideaal als snack of als toetje.

7. 100% fruit toetje
Over toetjes gesproken…ik beoordeelde een tijd terug deze 100% fruit bakjes van de Albert Heijn. Voor mij persoonlijk niet echt van toepassing, ik eet namelijk liever gewoon een stuk fruit. Ik vind het wél ideaal als toetje voor kinderen of voor mensen die eens iets anders willen meenemen als snack. Gewoon puur fruit dus!

8. Eve matras
Dan even heel iets anders, namelijk ons nieuwe matras van Eve. Sinds oktober vorig jaar slapen we erop en al vanaf nacht 1 ben ik er super blij mee! Ik schreef in het artikel ook een stuk over waarom goed slapen zo ontzettend belangrijk is voor je gezondheid. Wist je dat slapen je zelfs helpt bij het afvallen!?

9. Zonnatura soja knabbels
Tenslotte deze soja knabbels van Zonnatura. Ik liep er toevallig tegenaan in de Kruidvat een hele tijd terug. Ik vind het een heerlijke snack met een goede hoeveelheid calorieën per portie (+- 150kcal). Bovendien kun je er wat langer mee doen én bevatten ze een goede hoeveelheid eiwit. Helaas ben ik ze sindsdien nooit meer ergens tegen gekomen. Als jij weet waar ik ze kan krijgen…let me know!

Ik hoop dat je dit overzicht handig vindt. Ik zal het zo af en toe laten terugkomen op optimavita.nl. Ik ben natuurlijk heel benieuwd of jij deze producten al eens geprobeerd hebt.

Groetjes, Marloes

Heb jij nog leuke producten gevonden de laatste tijd?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Anna 5 jaargeleden

  Hey Marloes, zou je misschien een keer crackers willen vergelijken? Je hebt zoveel soorten dat het lastig is de beste te kiezen..

  Reageer
 2. Kim 5 jaargeleden

  Bij nr. 6 (proteïne kwark Melkunie) staat er geen woordje die doorklinkt naar het artikel 😉

  Reageer
 3. The O 5 jaargeleden

  Leuk, fijn zo’n overzicht.
  Die sojaknabbels kom ik nog steeds af en toe tegen bij de Kruidvat, maar dat is inderdaad de enige plek waar ik ze vind…

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.