Gezonde producten Voeding

Gezonde Producten: Alle Positieve Reviews #2

Door

Gezonde producten

Iets langer dan een jaar geleden, maakte ik een overzichtsartikel van alle positieve reviews die ik tot die tijd had geplaatst op optimavita.nl. Ik kreeg daar veel leuke reacties op, dus het leek me handig om dat nog eens te doen. Misschien heb je sommige artikelen gemist het afgelopen jaar, daarom hier alle producten waar ik enthousiast over was!

In dit artikel vind je dus alleen producten waar ik positief over dacht. Soms met een kleine ‘maar’, die lees je dan in het stukje hieronder. Ik begin met de meest recente producten en werk terug naar vorig jaar juli, de datum van het vorige overzichtsartikel.

sapje

Eind juli vertelde ik je over de sappen van ‘Sapje’. Ik was er heel enthousiast over. De sappen bestaan voornamelijk uit groenten, maar zijn evengoed lekker! Helaas worden ze alleen in de omgeving van Amsterdam bezorgd, dus zal ik ze voorlopig niet meer krijgen.

Gezonde producten van de Aldi

Ook bekeek ik in die maand verschillende producten van de Aldi. Ik was over sommigen erg te spreken, over anderen een stuk minder. Waar ik enthousiast van werd, waren de gemengde notenpasta, de granola repen, het kokoswater, de rijstwafels met appelsmaak en de speltmuesli.

Zonnatura Groentespread

Ook nog niet zo lang geleden, keek ik kritisch naar de groentenspreads van Zonnatura, op verzoek van een van jullie. Om heel eerlijk te zijn, verwachtte ik hier niet veel van. Ik bleek toch ontzettend enthousiast! Later keek ik ook naar de groentenspreads van het Albert Heijn huismerk, maar ik vond deze een stuk minder smaakvol. Je zult deze spreads zeker nog eens in mijn koelkast vinden!

Review cruesli balans

In juni schreef ik over Cruesli Balans van Quaker. Ook hiervan verwachtte ik niet veel. Meestal scheppen namen als ‘balans’ of ‘slank’ verkeerde verwachtingen. Deze keer vond ik dat niet het geval! De Cruesli bevat weinig suiker en veel vezels. Zeker een goede optie voor de knapperige-ontbijtgranen-fans onder ons. Al zijn er verderop nog gezondere ontbijtgranen te vinden…

Zonnatura spelt flakes

Zoals bijvoorbeeld deze spelt flakes van Zonnatura! Hier zit nog een heel stuk minder suiker in! Ze zijn vrij basic van smaak, maar dat maakt mij niet zoveel uit omdat ik toch altijd fruit door mijn ontbijtje meng. Ik zou dan persoonlijk ook voor de naturel flakes gaan.

Action shoplog

Ook bij de Action vond ik een aantal gezonde producten. Ik was vooral enthousiast over de muesli met moerbeien, de chips van gedroogd fruit, de on-the-go havermout en de notenpasta. In de review bespreek ik ook nog een heel aantal andere dingen.

mymuesli.nl

Ik werd in april van dit jaar erg enthousiast van de muesli van Mymuesli.nl. Specifiek van de havermout met gingerbread smaak en van de 40% proteïn muesli. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze nog niet weer heb besteld, maar dat ga ik zeker doen!

Fruit bowl flakes2

De fruit bowl flakes die ik vond bij de Albert Heijn, vind ik super leuk om kinderen mee te geven naar school. Of om in je eigen tas te gooien voor als je zoete trek krijgt. Persoonlijk kies ik liever voor een ander tussendoortje, ik krijg namelijk vaak juist nóg meer zoete trek. Maar voor velen is dit zeker een uitkomst!

Honig vezelrijk pasta 1

Honig vezelrijke pasta vind ik ideaal voor mensen die niet van de smaak en de structuur van volkorenpasta houden, maar toch meer een vol gevoel willen hebben door een grotere hoeveelheid vezels. Ook ideaal als jij de enige bent in je gezin die liever volkorenpasta eet trouwens ;).

Alpro kokos en amandel

Alweer aangekomen in januari, toen schreef ik een review over alpro yoghurt met de smaken kokosnoot en amandel. Ik was toen nog niet zo’n fan van de smaak van soja (inmiddels wel! Zo grappig). Ik vond deze dus echt een uitkomst voor veganisten. Ze hebben een iets andere smaak, maar bevatten niet meer suiker dan de naturel variant.

Body en fit1

Ik bestelde in november een aantal producten bij Body & Fitshop. Over een aantal was ik erg enthousiast. Ik heb die daarna ook een aantal keer opnieuw besteld. Dit zijn vloeibaar eiwit, questbars en de Walden Farms Pancake syrup (niet verstandig om vaak te eten ;)).

Quaker havermout granola

Ik was ook enthousiast over de Havermout Granola flakes van Quaker. Volgens mij zijn deze al heel snel weer uit de schappen gehaald. Ik kan tegenwoordig alleen nog maar de gewone granola vinden. Ik snap niet zo goed waarom….jammer!!

Dat waren de positieve reviews die ik sinds vorige jaar heb geschreven. Zoals ik hierboven al zei, heb ik de producten waar ik matig enthousiast over was weggelaten. Ik hoop dat je deze samenvatting weer leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Wat zijn gezonde producten die jij de afgelopen tijd hebt ontdekt?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Lilian 6 jaargeleden

  Leuk om alles bij elkaar te zien.
  De fruit bowl flakes gaan bij onze ah uit het assortiment. Jammer, want onze jongste dochter vindt ze lekkerder dan ‘echt’ snoep.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ah das indd jammer!!

   Reageer
 2. Rowan 6 jaargeleden

  Wat een leuk en fijn overzicht! Ik ben naar sommige producten erg nieuwsgierig geworden! Bedankt voor de leuke tips! 🙂

  Reageer
 3. Kelly 6 jaargeleden

  Leuk! Ik ga even wat artikeltjes terug lezen. 😉

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Leuk 🙂

   Reageer
 4. Demi 6 jaargeleden

  Ben erg benieuwd naar de Alpro yoghurt, lijken me in ieder geval ontzettend lekker!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ik vind ze heerlijk!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.