Video: Gezonde Havermoutpannenkoeken

Mijn video over havermoutpap en die over pannenkoeken van ei en banaan zijn beiden een hit, het leek me daarom leuk om deze twee te combineren tot gezonde pannenkoeken met havermout! Kijk maar mee…


Deze pannenkoeken zijn heerlijk als lunch. Je kunt ze ook als avondmaaltijd eten, dan zou ik er echter wel een salade bij maken of andere groenten bij eten. Je kunt ook een kleinere portie maken en een pannenkoek als tussendoortje nemen. Wij aten het als lunch, de hoeveelheid hieronder is voor 6 kleine pannenkoeken.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g havermout
  • 300ml melk (of sojamelk!)
  • 2 eieren
  • Beleg naar keuze. Wij kozen voor oude kaas, gerookte ham, mango en banaan.

Bereiding
Doe de melk, de havermout en de eieren in een kom. Mix dit door elkaar met de staafmixer, het is niet erg als de havermoutvlokken nog een beetje in tact blijven. Doe een beetje olie in de pan en giet wat van het beslag erop. Bak de pannenkoek tot hij bruin is aan de onderkant en draai hem om. Na ongeveer 1 minuut zal ook de andere kant bruin zijn. Bak op deze manier alle pannenkoeken.

Havermoutpannenkoeken

Dan is het tijd om te beleggen! Wees creatief, denk ook eens aan andere soorten fruit, jam, rozijnen, kipfilet, champignons, ui, paprika, avocado etc.

En klaar zijn je heerlijke gezonde pannenkoeken! Havermout is van nature glutenvrij, dus ook voor mensen met coeliakie is dit recept een goede tip. Controleer wel even of jouw havermout niet in een fabriek bewerkt is waar wel gluten in voorkomen.

Geniet van deze heerlijke pannenkoeken!

Groetjes, Marloes

Heb jij ze gemaakt? Laat me dan even weten wat je ervan vond! Hoe heb je ze belegd?

78 reacties

    1. Heeeeerlijk! Vanochtend als ontbijt gemaakt met aardbeien en een heel klein beetje yoghurt, jumm!

      Bedankt voor dit heerlijke recept Marloes!

  1. Goed idee! Zo maak ik mijn pannenkoeken ook regelmatig. Alleen gebruik ik nooit een staafmixer. Vaak voeg ik nog wat kaneel en/of rozijnen aan het beslag toe voor een zoete pannenkoek of wat cacao voor een chocolade pannenkoek.

  2. Net gemaakt. Ze waren heerlijk en erg voedzaam! Daar kom ik de middag wel mee door. Ik heb wat kaneel en rozijnen door het beslag gedaan. Verder als beleg: eentje met kipfilet en een zoete met appelstroop. Fijn! Super recept Marloes!

  3. Wat een recept! Heerlijk! En voor mijn zoontje met allergie een heerlijk alternatief! Wij hebben gesmuld vanmiddag!

  4. Wow Marloes! Wat een heerlijk gerecht, heb het vanmiddag gemaakt zit er nog vol van, echt een topper!! Thanks voor het delen!

  5. Vandaag gingen we 7 km wandelen en voor onderweg voor onze lunch had ik 2 grote pannenkoeken gemaakt voor elk . ééntje met gerookte ham en ééntje met banaan . Weer een verzadigd gevoel na 1,5 pannenkoek en ze smaakte heel lekker . Bedankt Marloes je tips zijn een verandering in mijn eetpatroon , ik heb meer een verzadigd gevoel en dan grijp je niet zo vlug meer naar tussendoortjes hé.

  6. Vandaag voor het eerst gemaakt. Zoonlief (16) leek het niet wat, dus hij bakte gewone pannekoeken en ik heb de helft van het recept genomen voor 3 pannekoeken.
    Nu eet ik graag pannekoeken met suiker, maar deze keer heb ik er één met een mengsel van champignons, ui, bieslook/peterselie,knoflook genomen. Ja, en toch ook 2 met suiker, maar wel de helft minder dan normaal.
    Ik vond ze superlekker. Ga ik de volgende keer zeker weer doen als goed alternatief op de pannekoeken van de rest hier thuis 🙂

  7. Heerlijk, en gezond! Ik heb ze belegd met zelfgemaakte spread van avocado, n klein beetje creme fraiche en groene kidneybonen. Door het beslag heb ik wat citroengras, chilipeper, kerrie, en n vleugje gemberpoeder gedaan. Heerlijk als lunch, smakelijk eten! 🙂

  8. Pannenkoeken waren heerlijk! Kids vonden het ook heerlijk !!! Wij hebben ze belegd met een schepje Griekse yoghurt, plakjes banaan en rode besjes!!!

  9. Net de pannekoekjes gemaakt voor mezelf en de kinderen (2 & 3 jaar) en voor hen belegd met appelstroop en rozijntjes. Het was een dikke hit!! Voor mezelf heb ik er uitgebakken champignons met ham op gedaan. Heerlijk!! Dank je wel voor dit recept.

  10. Hoi Marloes,

    Als ik deze pannenkoekjes voor mij alleen wil maken, dan kan ik de aantalen delen?
    Dus 75 gr havermout, 150 gr melk en 1 ei?
    Mag ik daar bijvoorbeeld ook iets zoets op doen, zoals kokosbloesemsuiker?
    Ik heb begrepen dat dat de meest gezonde suiker is!
    Ik hoor het graag.

    1. Delen is prima Ilse! Je hebt dan een flinke lunch. Voor een kleine eter zal iets minder voldoende zijn. Suiker blijft suiker…kokosbloesemsuiker is iets minder bewerkt dan normale suiker, maar het neemt nog steeds vrij snel op in je lichaam. Af en toe iets zoets is helemaal niet erg, maar niet te vaak.

  11. nog 1 vraagje: als ik in de ochtend al havermout als ontbijt neem, is het dan beter om niet ook havermoutpannenkoekjes als lunch te nemen? of maakt dat niks uit?

  12. Ze smaakten heerlijk! Doordat ik wat havermout tekort kwam, wel aangevuld met meel. De volgende keer helemaal met havermout, nog voedzamer!

  13. Echt een super recept! Het smaakt hetzelfde als ‘normale’ pannenkoeken, maar veel meer vezels! En met fruit erop als beleg maakt het helemaal gezond en lekker:) Bedankt! Morgen ga ik de gezonde mueslirepen uitproberen 🙂

  14. Hoi Marloes!

    Op Youtube kwam ik een tijdje geleden je filmpje tegen. Sinds die tijd maak ik deze havermoutpannenkoekjes af en toe voor het ontbijt. Ik spring (in hoeverre dat kan om 6.30) dan mijn bed uit als ik weet dat de pannenkoekjes op me liggen te wachten 🙂 Ik wist eerst niet dat je ook een blog had en volgde je alleen maar op Youtube. Toen ik je blog tegen kwam, wilde ik je even bedanken voor het recept. Dus bij deze! 🙂

  15. Hoi Marloes,

    Ik heb genoten van de pannekoeken! Ik ben alleen benieuwd, heb je een overzicht van de voedingswaarden van deze pannekoeken…?

    Groetjes!

    Nienke

  16. Voor de lunch met dit miezerige weer deze pannenkoeken gemaakt.
    Van alle ingrediënten de helft genomen (voor 1 persoon) maar wel 2 eieren anders “plakt”het niet aan elkaar.
    Lekker met een beetje geraspte kaas en appelstroop!

  17. Ik denk dat ik al zie wat de “oorzaak” was,ik heb de havermout er gewoon doorheen geroerd met een vork.
    Volgens je recept moet je het even met de staafmixer wat fijner maken.
    Geen straf om het binnenkort weer te maken 🙂

    Dankjewel Marloes.

  18. Voor de eerste keer je havermout pannenkoeken gemaakt,
    En ik vind ze heerlijk !
    Waarom zijn ze gezonder als de normale pannenkoeken?
    En heb je hier ook een voedingstabel van ?
    In vergelijking met de normale.

  19. Heb deze pannenkoekjes net gemaakt, heerlijk is het ik had er 1 met kaas! ik moet even wennen aan de smaak ben erg van het zoette! maar dit is voor herhaling vatbaar!

  20. Leuk recept! Wil het morgen eten als lunch 🙂
    Maar ik heb geen staafmjxer thuis. Kan het ook met een gewone “deeg” mixer? Of lukt het in mijn geval dan beter Door alles in de blender te gooien?

    Kim

  21. Heb het eens een keer rijk alleen, de kinderen gaan met opa en oma frietjes eten.
    Ben deze keer voor de havermoutpannenkoeken gegaan, met eitjes van onze eigen kippen, en honing.
    Wat waren ze lekker! Zeker voor herhaling vatbaar.

  22. Ik heb het receptje iets aangepast, omdat mijn beslag iets te dik was. Dus heb 450 ml amandelmelk gebruikt in plaats van 300 en ik heb dadels mee gemixed met een snuf kaneel. Heerlijk opgegeten met wat vers fruit ??

  23. Wil ze vanmiddag graag proberen, maar kan je me misschien vertellen wat de voedingswaarden zijn?
    Alvast bedankt!

  24. Hoi Marloes, heb je de voedingswaarde in zo’n tabelletje van dit recept, zoals je bij andere blog berichten soms ook wel eens hebt? Dat zou ik super handig vinden! Groetjes!

  25. Hoi Marloes, en andere pannenkoek eters!
    Net samen met mijn dochtertje van 8 jaar het beslag gemaakt en gebakken, dat was al gezellig!
    Wij hebben een kleine proeverij er van gemaakt!
    Wij hebben de pannenkoeken belegt met: appelstroop, jam light, Milner kaas, choco pasta, en suiker.
    Ik vond met kaas iets smaakloos, de jam light was lekker, en met appelstroop super lekker , dat was mijn favoriet!
    Mijn dochter vond de choco pasta het lekkerst, maar jammer dat het van mama maar een dun laagje mocht zijn….
    we hebben er elk 4 kleine als lunch gebruikt, en zijn voldaan!
    Er zijn er nog 2 over, en die gaan morgen bij mijn dochter in de brood trommel mee naar school, ze verheugt zich er nu al op!

    Bedankt voor het recept! (miste wel het zout, maar dat was ook vast de bedoeling, geen zout!)
    Groet,
    Francisca en dochtertje

  26. Kun je mij vertellen of die pannenkoekjes gezonder zijn dan brood?
    Ik wil graag gezonder gaan leven en afvallen en de pannenkoekjes lijken me daarbij een heel goed alternatief alleen weet ik niet echt of het zoveel minder calorien bevat.

    1. Ze bevatten niet perse minder calorieën, maar daar gaat het ook niet om vind ik! Ze zijn gewoon gezond, maar ik vind volkorenbrood ook gewoon gezond! Afwisselen is naar mijn idee het beste.

  27. Vandaag 1 met zalm en 1 met 20+ kaasen de rest van het beslag dadels door gedaan met blender. Toen hoefde er ook niks meer als beleg op want ze waren zo al zoet genoeg!

  28. Vanavond gemaakt met soja melk, heerlijk.
    Nu nog puzzelen hoe en wat qua voedingswaarde om in te vullen in eetdagboek.
    Dankje voor je heerlijke recepten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram