Gezonde hapjes voor de feestdagen #3

Hapjes klaar

Vandaag de derde en laatste editie van gezonde hapjes voor tijdens de feestdagen. Ik ben weer gaan nadenken over lekkere en gezonde combinaties. De vorige twee edities vind je hier en hier. Zoals ik in een eerder artikel al zei, kun je ook deze gezonde hapjes niet onbeperkt eten. Wél zijn ze een stuk gezonder dan de gemiddelde snack, bitterbal of oliebol :).

Jullie weten ondertussen wel dat ik vind dat je met de kerstdagen lekker moet genieten, zonder aan gezond leven te denken. Deze hapjes zijn echter ontzettend lekker en daarnaast ook nog relatief gezond! Gewoon, als insiratie :). Ik ga snel verder met de receptjes:

Komkommer zalm

1. Komkommer met kruidenkaas en gerookte zalm.
Snijd komkommer in plakjes en besmeer deze met een klein beetje light zuivelspread met kruiden (Philadelphia light of iets dergelijks). Snijd gerookte zalm in stukjes en leg dit op de plakjes komkommer. Ik strooide hier nog een beetje peterselie overheen. Andere kruiden zijn ook lekker, bijvoorbeeld bieslook, oregano of tijm.

Ei magentron

2. Ei uit de magnetron
Ik liet als een vergelijkbaar gerechtje zien als snack. Van dit recept maak je echter in een handomdraai een lekker hapje. Breek een ei in een magnetronbestendig kopje. Snijd daarna vulling naar keuze in kleine stukjes. Ik nam lente-ui en gegrilde paprika. Je kunt ook bijvoorbeeld kaas, ham of champignon toevoegen. Ik deed er ook een beetje Italiaanse kruiden bij en mengde dit geheel goed door. Zet het vervolgens 30 seconden in de magnetron op vol vermogen. Roer daarna even door en doe dit nog 30 seconden. Waarschijnlijk is je ei nu bijna gestold, mijne moest daarna nog 20 seconden hebben, maar dit verschilt per magnetron. Je hebt nu een ei-bol. Snijd deze in stukjes. Je kunt het serveren aan een prikker, of op een plakje komkommer.

Paprika rucola

3. Gegrilde paprika met rucola
Dan het laatste gerechtje. Koop een pot gegrilde paprika’s of gril ze zelf. Snijd de paprika in repen. Besmeer ze met een klein beetje light zuivelspread (zie receptje 1) en verdeel er wat rucola over. Rol de strookjes op en prik er een cocktailprikker doorheen. Klaar is je lekkere gezonde hapje!

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze artikelen! Laat me zeker even weten als je een van de hapjes hebt geprobeerd.

Groetjes, Marloes

Maak jij gezonde hapjes tijdens de feestdagen? Of doe je gewoon lekker ongezond?

4 reacties

  1. Die eerste en die laatste lijken me heel lekker. Ik ben jarig tussen kerst en oudjaar dus ik denk dat ik dit ga maken om alle ongezonde dingen af te wisselen 🙂

  2. Leuke recepten.. Helaas maakt schoonmoeder allemaal lekkers en kom je er niet tussen met iets anders.. dus wij moeten dit maar een andere keer eten…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram