Gezonde hapjes voor de feestdagen #2

Bovenaan2

Vorige week plaatste ik deel 1 van hapjes voor de feestdagen. Ook linkte ik naar artikelen van vorig jaar, met inspiratie voor hapjes. Ik beloofde er nog meer, die krijgen jullie vandaag! Op verzoek dit keer ook twee vegetarische varianten. Zoals jullie inmiddels wel weten, vind ik dat je tijdens feestdagen écht niet hoeft te letten op gezond eten. Ik vind het echter altijd wel een uitdaging om heerlijke gerechtjes te maken, die ook nog eens gezond zijn!

Vandaag dus weer drie andere gerechtjes! Er wordt me vaak gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal. Meestal start ik met een product dat ik ontzettend lekker vind en bedenk ik welke smaken daar goed mee zouden samen gaan. Durven experimenteren is denk ik dus het meest belangrijk!

1. Asperges met ham, mét een kleine twist!
Iedereen kent denk ik wel de asperge met ham. Ik vind het lekker, maar soms een beetje saai. Ik gaf er daarom in dit gerechtje wat extra smaak aan. Ik kocht grote asperges in pot bij de Lidl en scheurde gerookte ham in stukjes. De asperges bestrooide ik met tijm en een beetje peper, ik sneed ze in drie stukken. Natuurlijk kun je de stukken zo groot maken als je wilt. Rol ze in een stukje ham en steek er een prikkertje in. De tijm en de peper geven net een beetje iets extra’s aan die gerechtje!

Asperge ham

2. Appel met pindakaas of pure chocoladepasta
Het tweede hapje ziet er misschien niet zo heel mooi uit, maar is zo ontzettend lekker! Weer eens wat anders, heerlijk bij bijvoorbeeld een kop warme chocolademelk. Snijd een appel in dunne partjes. Besmeer deze met een laagje pindakaas, of een laagje pure chocoladepasta. Ik vind het lekker om in de pindakaas nog wat rozijntjes te duwen. Pure chocoladepasta is niet heel gezond, maar dat hoeft van mij ook niet tijdens de feestdagen. Omdat je maar een klein beetje gebruikt, vind ik het een perfect alternatief voor bonbons, kerstkransjes of gevulde speculaas.

Appel pindakaas chocopasta

3. Kaki met feta en tijm
De derde is absoluut mijn favoriet. Ik houd van kaki, een vrucht die nu heel goed verkrijgbaar is in supermarkten. Ik bedacht me dat deze zoete fruitsoort heerlijk zou combineren met zoute kaas, later voegde ik er een beetje tijm aan toe. Lovely! Zorg ervoor dat je een goed rijpe kaki hebt (hij moet een beetje zacht zijn). Schil de vrucht en snijd hem in stukjes. Snijd ook de feta in stukjes. Sprenkel wat tijm over de kaki en prik deze met een stukje feta aan een stokje. Genieten maar!

Kaki met feta

Ik hoop dat ik je weer wat inspiratie heb gegeven. Ik ga hard aan het nadenken over nieuwe hapjes en hoop jullie volgende week nog een derde editie te kunnen voorschotelen :).

In ieder geval alvast heel veel plezier met de voorpret van de kerstdagen!

Groetjes, Marloes

Welke van deze drie gerechtjes lijkt jou het lekkerst?

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram