Afvallen Gezonde producten Voeding Voedingstips

Gezond Sinterklaas Snoepgoed!? – Mijn Tips

Door

Het Sinterklaas snoepgoed ligt alweer een hele tijd in de winkel. Nu de goedheiligman in ons land is aangekomen, leek het me leuk er een video aan te wijden! Ik geef je vandaag informatie over de hoeveelheid calorieën in verschillende soorten snoepgoed. Ook geef ik je mijn tips en vertel ik hoe ik omga met al deze heerlijkheden.Zoals beloofd zie je hieronder een overzicht van de hoeveelheid calorieën in de verschillende soorten sinterklaas snoepgoed.

calorieen-sinterklaas-snoepgoed

Besef je goed dat je snel meer eet dan de hoeveelheid die ik hierboven aangeef. Ook merk ik zelf dat ik meer trek krijg in zoete dingen, als ik een paar pepernoten neem. Tenslotte zijn het calorieën waar je lichaam niet veel aan heeft, omdat er nauwelijks tot geen goede voedingsstoffen in zitten.

sinterklaas-snoepgoed

Nog even mijn ultieme tips voor het omgaan met Sinterklaas snoepgoed:

 • Haal niet teveel in huis
 • Kies voor kleine verpakkingen in plaats voor budget kilo zakken
 • Verbied jezelf niet alles, maar gun jezelf af en toe (2-3x per week) een genietmomentje.
 • Let tijdens dit genietmomentje niet op de calorieën, maar neem gewoon datgene waar je heel veel zin in hebt.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan mijn tips! Mocht je je afvragen wat ik met al het snoep in de video heb gedaan, ik heb het meegenomen naar mijn werk (de sportschool) en op de balie gezet voor de sporters om te pakken!

Als je nog vragen hebt, kun je die zoals altijd hieronder stellen.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete Sinterklaas snoepgoed?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. Sandra 6 jaargeleden

  Vooral die tip van de kleine zakjes is supergoed!! Ik koop alleen snoepgoed voor speciale gelegenheden en verder haal ik het eigenlijk niet in huis. Klinkt saai maar dat werkt het best:)

  Reageer
  • Sandra 6 jaargeleden

   Oh en mijn favoriete snoepgoed blijven toch wel pepernoten! Met gevulde speculaas als tweede 😀

   Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Zeker weten!

   Reageer
 2. Henriette 6 jaargeleden

  Hoi,Marloes.Wanneer doe je de bananen door het deeg van de pepernoten muffins?Ik wil er nu mee beginnen.Ik denk tegelijk met de havermout.Ben benieuwd.

  Reageer
 3. Vera 6 jaargeleden

  Ik hou echt enorm van die chocolade-pepernoten. Ze liggen hier…in een grote zak…afgesloten en de sleutel heeft mijn vriend!! En er passen zo’n 14 pepernoten in een bakje dat ik heb…Hahaha…zo houd ik het binnen de perken.
  Maar die pepernoten-muffins waren een lekker alternatief: wel het lekkere winter-speculaas-smaakje voor bij een kop thee en toch heel wat minder suiker en vet.
  Ik verheug me op een lekker bad op zondag met mijn bakje pepernoten…..hmmmmmmmm

  Reageer
 4. Marijke 6 jaargeleden

  Ik heb ook nog wel een tip, verdeel van te voren een zak vast in kleinere bakjes. Als je dan trek in dat spul krijgt is het makkelijker om het bij die normale portie te houden dan waneer je de hele zak bij je op de bank heb liggen! Een ander tip is om er altijd iets gezonds bij te eten (bv een appel) of een groot glas drinken, ik heb als gewoonte om overal een kop thee bij te nemen. Dan zit je ook sneller vol van een normale portie!

  Reageer
 5. Anna 6 jaargeleden

  Zijn koek en speculaas kruiden gezond? Net als bijvoorbeeld kaneel? Of niet en kan ik het meer vergelijken met suiker/zout?

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ik zou het inderdaad vergelijken met kaneel, prima dus!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.