Gezond Ontbijten – 4 Lekkere Recepten

Ontbijten blijft een favoriet onderwerp op optimavita.nl, zowel voor jullie als voor mij. Ongeveer twee jaar geleden schreef ik een artikel over waarom ontbijten belangrijk voor je is. Sindsdien plaats ik regelmatig artikelen over een gezond ontbijt, maar ik maakte er eigenlijk nog nooit een video van. Mensen op YouTube vroegen me vaak of ik wilde uitleggen hoe je gezond kunt ontbijten. Ik geef daarom in deze video 4 voorbeelden!Je kunt natuurlijk ontzettend veel verschillende gezonde ontbijtjes bedenken. Naar mijn idee is er niet één die de perfecte keuze is, maar verschilt dat per persoon en per gelegenheid. Iedereen vind andere producten lekker en waar de een super veel trek heeft ‘s ochtends, krijgt de ander geen hap door de keel. Het leek me daarom leuk om verschillende voorbeelden te geven. In de video maak ik de volgende gezonde ontbijtjes:

1. Voor de lekkerbek – Magere kwark met zonnebloempitten, vijgen, kokoschips en druiven
250ml magere kwark met 15g zonnebloempitten, 2 vijgen, 7g kokoschips en 50g druiven

Kwark vijgen druiven

2. Voor het gemak – Magere yoghurt met banaan en muesli
300ml magere yoghurt met 1 banaan en 30g muesli

Yoghurt muesli banaan

3. Voor de moeilijke eter – Een smoothie met mango, bosbessen, melk, kwark en speltvlokken
75g mango met 75g bosbessen, 100ml melk, 100ml kwark en 20g speltvlokken

Smoothie bosbes kwark

4. Voor als je meer tijd hebt – Gezonde pannenkoeken van ei en banaan met kwark en kaneel
Een geprakte banaan gemengd met 2 eieren en een theelepel kaneel. Als topping 150ml kwark en kaneel.

Pannenkoeken ei en banaan

Omdat ik weet dat veel van jullie het fijn vinden om de voedingswaarde van hun gerechtjes te weten, ben ik voor jullie aan het rekenen geslagen. Hieronder zie je de waarden, waarbij ik uit ga van 1 portie met de hoeveelheid ingrediënten zoals ik ze hierboven aan geef.

Voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd of jullie het leuk vinden om op deze manier te zien hoe ik de verschillende ontbijtjes maak. Ik zou natuurlijk best vaker zo’n video kunnen maken!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete ontbijt?

14 reacties

  1. Heerlijke ontbijtjes, maar ik mis de hartige varianten. Ik ben in de ochtend geen zoetekauw. Maar veel verder dan gebakken/gekookt ei kom ik niet. Of het is weer standaard een boterham met hartig beleg, maar dat eet ik al zo vaak. Nog tips voor hartige ontbijtjes zonder brood?

  2. Ben helemaal aan de ongezoete havermoutpap. In plaats van melk neem ik alpro cocos, een snuf zout & de dag begint superfijn. De snelklaarvariant: in een kom havermout, snuf zout & alpro cocos, 2.5 minuut in de magnetron.

  3. Hoi Marloes,

    Ik heb een vraag. Wat is beter voor je, yoghurt of kwark? Ik lees overal dat kwark meer eiwitten bevat en daardoor meer calorieën bevat maar hierdoor ook beter vult dan yoghurt. Is het verstandig om af te wisselen of zeg je van kies voor de kwark in verband met de eiwitten? Ik vind het allebei lekker dus wat dat betreft maakt het niet uit 😉

    Alvast bedankt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram