Gezond ontbijt challenge
Challenge Voeding

Gezond Ontbijt Challenge, dit eet ik normaal niet…

Door

In de video van vandaag daag ik mezelf uit om een hele week lang andere gezonde ontbijtjes te nemen dan ik normaal gesproken doe. Als je me volgt dan weet je dat ik echt áltijd kwark met fruit en noten en/of muesli eet, of heel soms een keer havermoutpap. Die twee ontbijtgerechten zijn in deze week verboden. Ik ben bang dat ik heel veel honger ga leiden…

Ik hoop dat je het leuk vindt om te zien! De afgelopen week was voor mij dus erg verrassend :).

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gezonde ontbijt?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (12)
 1. Sanne 3 jarengeleden

  Haha alsof ik mijzelf hoor praten! Je hebt mij zeker geïnspireerd om dit ook een keer te proberen: wat jij hebt met kwark, heb ik met havermout…. Vind het bijna “eng” soms om iets anders te nemen. Volgens mij heeft het ook veel met de samenwerking met je hersenen te maken. Heel interessant dus eigenlijk! Leuke video!!

  Reageer
 2. Cindie 3 jarengeleden

  Ik eet doordeweeks ook altijd kwark, fruit en zelf gemaakt granola en heb ook dat ik bang ben om snel honger te krijgen als ik wat anders eet. In het weekend maak ik wel vaak gezonde ‘verwen’ ontbijtjes waar dan ook wel havermout en kwark bij zitten. Ik ontbijt meestal wel later.
  Bedankt voor je leuk video’s, ik heb nu een paar keer een workout gedaan, heel fijn om thuis te doen. Helemaal nu de kinderen thuis zitten.
  Fijne dag.

  Reageer
 3. Vera 3 jarengeleden

  Leuke uitdaging voor je!!
  Ik herkende je opmerking over het zoet-hartig-ontbijten zooooo!! Vandaag ontbeet ik met crackers met kaas….zo niet m’n ding…qua smaak….maar eigenlijk….viel het heel erg mee. Als gezondheid er niet toe deed, ontbeet ik elke dag met brood + hagelslag….of crunchy choco-cruesli met melk ofzo…..zo niet goed….dus dat doe ik niet….maar dan is het vaak brood + stroop of jam….semi-okee….(ik lunch met kwark en fruit….heel handig als juf in een korte pauze)…maar de kaas viel vandaag prima…..EN minder zoete trek daarna….dus hey….dat kan ik best vaker doen!

  Reageer
 4. M. 3 jarengeleden

  Leuk om te zien dat je buiten je eigen comfort zone durft te gaan. Wat me heel erg intresseert aan deze experiment zijn de voedingswaardes van de ontbijtjes die je hebt gegeten. Vooral de hoeveelheid eiwitten / vezels van ieder ontbijtje. Heb sterk het gevoel dat de verzadigings gevoel daar heel erg van af hangt. Zou je die nog een keertje kunnen weergeven? En erbij vertellen hoe vullend het was? (Ik ben zelf ook heel theoretisch ingesteld)

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Hi Maci! Grappig dat je dit opgooit, want ik heb serieus getwijfeld om die bij te voegen. Uiteindelijk heb ik bewust besloten dit niet te doen. Vooral omdat ik wil stimuleren om gezond te eten en niet teveel calorieën te tellen (vooral voor de jonge doelgroep :)). Aangezien ik de hoeveelheden die ik gebruik noem, kan iedereen relatief makkelijk uitrekenen wat de voedingswaarden zijn, als ze dat waardevolle informatie vinden. Ik hoop dat je mijn besluit begrijpt!

   Reageer
 5. Wivineke 3 jarengeleden

  Zooo herkenbaar dit! Ik ontbijt al jaren met brinta of havermout.. Ik heb ook een tijdje kwark in de ochtend geprobeerd, maar ik merk dat ik van de warme ontbijtjes ben. En ik vind kwark met granola en fruit ook te veel kauwen in de ochtend😅 daar ben ik dan bog te lui voor!
  In het weekend wil ik ook nog wel eens een boterhammetje roosteren, ook lekker!

  Reageer
 6. Wendy 3 jarengeleden

  Hé Marloes, as we speak staat er een chia pudding te wachten in de koelkast voor morgenvroeg. Heel benieuwd naar!
  Ik at tot voor drie maand elke ochtend brood met zaad en pitten met zoet beleg. Nu probeer ik op m’n lijn te letten en eet ik havermout, dan met een banaan, dan met diepvriesfruit, rozijnen, noten…
  Ik merk dat ik altijd voor de middag weer honger heb, heel vervelend. Dit is wel vaker wanneer ik op het werk achter m’n pc zit dan wanneer ik In het weekend tussen ontbijt en middagmaal actief bezig ben. Gek vind ik dat!

  Reageer
 7. Marise 3 jarengeleden

  Super leuke video.
  En inspirerende ontbijtjes!
  Leuk dat je jezelf zo uitdaagt!

  Reageer
 8. Francisca 3 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Wat een leuke challenge! erg leuk om die variatie te zien! Ik eet in de ochtend ook kwark met fruit en nootjes. eerder ontbeet ik nooit….zo slecht, maar heb het door jou leren eten, en nu zo gewend, het zit nu in mijn systeem het gaat snel en makkelijk!
  Ik heb voor mijn gevoel ook geen tijd voor die uitgebreide ontbijtjes, alles moet vlug..smile..
  Maar voor een weekend wil ik ook best eens iets anders proberen- gezond en verantwoord-
  Maar dat laatste gerechtje!!!!! oei oei dat zag er echt vies , klodderig uit zeg.brrrrr
  Je had op zijn minst even voor ons als kijkers kunnen laten zien wat Sven zijn beeld bij dit ontbijtje was, of proeven!
  Marloes Bedankt!
  Blijf gezond!
  lieve groet,
  Francisca

  Reageer
 9. Katleen 3 jarengeleden

  Ik denk niet dat je kwark verkiest uit gewoonte. Is eerder wat je reuzelekker vindt en dit komt dan uiteraard vaker aan bod, steeds vaker tot het een dagelijks moment wordt om naar uit te kijken. Ontbijten met kwark doe ik regelmatig maar het allerlekkerste is een grote, dampende kom havermoutpap met diepvriesfruit of chocoladestukjes én … geitenmelk of havermelk als basis !

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: