Gezond leven met een klein budget. Mijn tips!

Ik kreeg de laatste weken een aantal keer de vraag of ik wat budgettips wil geven over gezond eten. Gezonde producten kunnen soms best duur zijn, vooral de zogenoemde ‘superfoods’. Nu ben ik van mening dat je ook prima zonder die superfoods kunt leven, dus ik houd het bij ‘normale’ gezonde producten. In deze video mijn tips om goedkoop gezonde producten te kopen!Hier nog even de tips op een rijtje:

 • Kies voor seizoensproducten. Welke producten op dit moment beschikbaar zijn, vind je op de groente- en fruitkalender.
 • Houd de reclamefolders (papier of digitaal) van supermarkten in de gaten.
 • Een handige app vind ik ‘appie’ van de Albert Heijn. Hierin vind je alle bonusaanbiedingen van deze en volgende week.
 • Doe ook eens boodschappen bij ‘budgetsupermarkten’ als de Lidl en de Aldi. Mijn persoonlijke favoriet is de Lidl, vooral voor groenten en fruit.
 • Diepvriesgroenten en fruit zijn vaak goedkoper en ook nog simpel te bereiden! Bovendien zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar.
 • Neem eens vis uit blik, of gebruik gerookte zalm in plakjes in plaats van zalmmoten. Dit scheelt in de prijs!
 • Koop producten op de markt, hier zijn vaak goede aanbiedingen te vinden. Vooral op zaterdag rond 16:30 uur hebben de marktkooplieden goede deals, omdat ze anders veel producten moeten weggooien.
 • Haal je kruiden op de markt, of bij een buitenlandse winkel/toko. Dit is veel voordeliger dan de plastic bakjes bij de Nederlandse supermarkten.
 • Ga voor huismerkproducten of budgetmerken. Mix verschillende producten om meer smaak te krijgen (bijvoorbeeld muesli, fruit en rozijnen).

Ik hoop dat jullie iets met mijn tips kunnen! Als je nog vragen hebt, dan kun je ze hieronder stellen. Veel succes met je budget-shoptripjes!

Groetjes, Marloes

Heb jij nog aanvullende budgettips? Let jij op de prijs bij het boodschappen doen?

9 reacties

 1. Goede tips! Waar ik woon zit een groenteboer die alle groenten/fruit/kruiden tegen marktprijzen verkoopt, superfijn! Daar haal ik elke week voor rond de 20 euro voor 2 personen de hele week groenten en fruit. Ook hebben we een 2e vriezer aangeschaft die nu vol ligt met diepvriesgroente, diepvriesfruit, ingevroren verse soepen en vooruit: ook pizza’s en kant en klare maaltijden uit een zak (voor mijn vriend uiteraard haha). Zo’n vriezer is wel een investering maar op die manier kun je goede aanbiedingen voor vlees en diepvriesproducten wel optimaal benutten en heb je altijd wat te eten in huis!

 2. Ik heb zeker nog wel een vraag: hoe kan ik omgaan met slecht-eten cravings? Soms heb ik buien waarin ik vind dat ik iets lekkers ”verdiend” heb, en kan dan a la minute langs de supermarkt om iets slechts te kopen (vaak een grote zak paprikachips). Ik koop bij mijn standaard boodschappen bijna nooit chips, ga dus apart naar de supermarkt om dat te kopen (niet heel moeilijk want de supermarkt is 200 m verder…). Wat kan ik doen om te voorkomen dat ik dan daadwerkelijk die zak chips ga kopen?

  1. Dat is een hele lastige Maria, ik heb veel cliënten met hetzelfde probleem, daar ben ik vaak weken (soms zelfs maanden) mee bezig om langzaam hun gedrag te veranderen.

 3. Ik heb zelf geen vriezer. Maar wat ik wel leuk vind is om aan mensen te vragen of ze geen fruitboom hebben staan en dan moes maken om dan in bokalen te doen, blijft jaren goed 😉

 4. Leuk filmpje!
  Bij budget-shoppen hoort voor mij ook, dat ik niet te veel boodschappen tegelijk koop. Van sommige producten heb ik thuis natuurlijk een voorraadje. Verse producten koop ik niet graag vooruit. Ik ga daarom soms iedere dag of om de dag naar de supermarkt. Even na het werk langsrijden, kijken welke groente in de reclame is. Bij Albert Heijn hebben ze vaak producten die bijna over de datum zijn met een 35%-korting-sticker. Die kies ik dan en daar bedenk ik een gerechtje mee.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram