Afvallen Trends Voeding Voedingstips

Gezond leven in de Zomer: Tips!

Door

Collage zomer

Er zijn nu toch echt steeds meer zonnige dagen, dus we krijgen allemaal de zomerkriebels. De barbecue en het picknickkleed worden uit de kasten getrokken en we gaan weer massaal de terrasjes op. In de zomer is gezond leven voor sommige mensen een extra uitdaging. Daarom geef ik jullie vandaag een aantal tips, sommigen met links naar artikelen die ik eerder schreef.

Persoonlijk vind ik gezond leven in de zomer eigenlijk helemaal niet moeilijker. Als het warm is, heb ik juist minder trek in eten en vind ik het heerlijk om een rondje te gaan hardlopen. Ik weet echter dat veel mensen wel worstelen met het houden van en goed lichaamsgewicht in de zomer, vandaar dit artikel! Je hoeft echt niet altijd de meest gezonde keuzes te maken, maar op sommige dingen kun je best een beetje letten. Hier mijn tips:

 • Let erop dat je regelmatig blijft bewegen! Het is heel verleidelijk om na een dag werken met je luie kont in de zon te ploffen, maar waarom ga je niet een heerlijk stuk wandelen met je partner of met een vriend(in). We merken in de sportschool dat sommige mensen hun abonnement in de zomer stop zetten omdat ze denken buiten te gaan sporten. Vervolgens doen ze dit niet en komen ze na de zomer terug omdat ze zich totaal niet meer fit voelen. Ik vind dit altijd zo zonde! Ook al ga je maar 1x per week sporten, dan houd je in ieder geval je conditieniveau in stand.

Butt lift

 • Een veelgehoord moeilijk moment in de zomer, is de barbecue. Ik schreef vorig jaar al een uitgebreid artikel met verschillende tips, dat vind je hier.
 • In de zomer ga je misschien ook wat vaker uit eten bij een restaurant. Je zit lekker op een terrasje en voor je het weet is het laat en heb je trek. Of je bent lekker op vakantie en hebt totaal geen zin om zelf te koken. Natuurlijk is het niet altijd nodig om de meest gezonde keuzes te maken, maar je kunt natuurlijk wel een paar dingen aanpassen. In dit artikel lees je een heel aantal tips.

aardbei, mango

 • Ijsjes zijn heerlijk in de zomer. Veel varianten zijn caloriebommen, maar sommige vallen best nog wel mee! Neem bijvoorbeeld eens een perenijsje, een raketje of een solero in plaats van een magnum. Of maak zelf ijs van ingevroren fruit (hoe? dat lees je hier). De calorieën in verschillende soorten ijs vind je hier op een rijtje.
 • Drink voldoende! Door het warme weer verlies je veel vocht. Vermijd het drinken van veel frisdrank, alcoholische dranken en vruchtensappen. Deze bevatten erg veel suiker. Waarom dit bij vruchtensap ook het geval is, leg ik je hier uit. Drink liever water, spa rood, koffie, thee of eventueel een glas light frisdrank, rivella of crystal clear. Van deze laatste moet je niet teveel drinken, in verband met de zoetstoffen. Af en toe een glas van de calorierijke dranken is natuurlijk geen enkel probleem! Je kunt ook kiezen voor varianten met minder calorieën, zoals bijvoorbeeld deze alcoholvrije cocktail. of deze zelfgemaakte Radler. Of probeer eens deze gezonde zomerse drankjes die Anneloes laatst plaatste. De hoeveelheid calorieën in alcoholische dranken kun je hier terugvinden.

Schermafbeelding 2015-05-26 om 12.13.39

 • Ik vind het heerlijk om met mooi weer te picknicken in het park. Heerlijk met vrienden of familie in het zonnetje in de tuin of in het park. Anneloes gaf je laatst in dit artikel tips voor gerechten die je gemakkelijk kunt maken om mee te nemen.
 • Durf af en toe ook even goed te genieten! Het is nou eenmaal heerlijk om een cocktail te drinken op een terras, een ijsje te eten in de zon of om een beweegmoment over te slaan als het heel warm is. Als je te streng voor jezelf bent, zul je dat nooit lang volhouden. Jullie weten ondertussen wel dat ik genieten een heel belangrijk punt vind in een gezonde leefstijl!

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn tips! Vinden jullie het leuk om binnenkort een artikel te lezen met daarin verschillende zomerse recepten? Ik merk namelijk dat ik zelf bij warm weer weinig zin heb om te koken, of juist behoefte heb aan bepaalde smaken. Let me know!

Groetjes, Marloes

Heb jij nog aanvullende zomertips? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Mieke 7 jaargeleden

  Leuk artikel! En ik zou graag een artikel willen over gezonde zomerse recepten.

  Reageer
 2. Marvin 7 jaargeleden

  Kan inderdaad wel wat zomerse inspiratie gebruiken! Als het warmer is heb ik gewoon minder zin om uitgebreid te koken of in een ‘standaard’ warme maaltijd.

  Reageer
 3. Bea 7 jaargeleden

  Terrasjesweer, ik hou er echt van. Zo lekker genieten met een cocktail en wat chipjes. Voor je het weet heb je weer te veel op, maar het is zo leuk genieten.

  Ik krijg gelukkig heel veel zin in salades in de zomer, dus op sommige dagen valt het dan wel weer mee 🙂

  Reageer
 4. Alia 7 jaargeleden

  Misschien een idee voor de buitensporters om bij het plannen van een sportweek ook een ‘slecht-weerprogramma’ ernaast te plannen. Wanneer het dan regent of juist 30 graden is ga je niet buiten hardlopen, maar binnen een video van Marloes doen of yoga vanaf Youtube.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.