Challenge Voeding

Gezond in Mei – Hoe gaat het? Mooi weer Tips!

Door

Schermafbeelding 2015-05-12 om 13.26.35

Door Anneloes: De ‘gezond in mei’ challenge is al een tijdje aan de gang en aan jullie reacties te lezen, vinden jullie het leuk de voorbeelddagmenu’s en de sportoefeningen te zien en te gebruiken! In dit artikel vertel ik je hoe het gaat met mijn challenge en geef ik tips met om de voeding gezond te houden met met het mooie weer op komst.

Ik vind het super leuk te lezen dat jullie zo enthousiast zijn over de challenge. Laatst heeft Marloes haar ervaring al geschreven in dit artikel over hoe het met haar ‘gezond in mei’ gaat en geeft zij tips om de motivatie vast te houden.

Mijn ervaring
Ik vond het leuk om mee te werken aan het opstellen van de challenge, maar bewust worden van mijn eigen aandachtspunten vind ik ook erg leuk. Voor mij zit de uitdaging voornamelijk in het bewust en regelmatig eten. Mijn ontbijt gaat altijd heel rustig en bewust, maar ik merk dat ik, vooral bij de warme maaltijd, veel te gehaast eet. Dit omdat er altijd nog zoveel op de planning staat en er te weinig tijd in mijn ogen is. Tijd om in de maand mei hier eens meer op te letten.

De eerste week van mei ging goed. Ik was op vakantie met mijn ouders en zusje en alle aanhang die daarbij hoort en we hadden afgesproken dat iedereen een keer zou koken. Omdat je met zo’n grote groep aan tafel zit, gaat het eten rustig en ook was er tijd voor heerlijk natafelen met een kopje koffie of thee. De tweede week van mei gaat zoals alle andere weken wel veel meer gehaast, maar tot nu toe lukt het goed om de wat meer tijd te nemen voor de warme maaltijd en de bereiding hiervan.

Daarnaast is mijn challenge in mei natuurlijk ook om voldoende te drinken, minder te snoepen en te matigen met “overbodige” calorieën zoals alcoholische dranken en frisdrank. Dit gaat tot nu toe ook erg goed! Ik vind het leuk er mee bezig te zijn en mij hier bewust van te zijn.

Ik ben ook heel benieuwd hoe het met jouw challenge gaat! Wat gaat goed en wat vind je lastig? Laat het ons weten bij de reacties!

Gezond eten met mooi weer
Met het mooie weer in aantocht wordt de challenge echt een uitdaging. De terrasjes lonken, een ijsje is heerlijk, we steken vaker de barbecue aan en een biertje of wijntje smaakt nog beter in het zonnetje. Zoals we al vaker beschreven hebben, hoef je je echt niet altijd te houden aan de voorbeelddagmenu’s die wekelijks gegeven worden. Zeker wanneer je met het mooie weer buiten gaat eten, is het opvolgen misschien wat lastig. Vandaar mijn tips om toch gezond te kunnen eten, ook buitenshuis. Als je van te voren weet dat er buitenshuis gegeten wordt, kun je in principe alles meemen wat je van plan bent om te eten op die dag. Toch is het ene meenemen makkelijker dan het andere, vandaar hier een paar voorbeelden hoe je lekkere dingen mee kunt nemen naar een plekje buiten.

Klaar-1024x634-4

Pannenkoeken
Pannenkoeken kan je heel goed meenemen wat koud zijn ze ook erg lekker. Je kunt bijvoorbeeld havermout pannenkoeken met blauwe bessen maken, of pannenkoeken van banaan. Doordat er al een zoete smaak van het fruit in de pannenkoeken verwerkt zit, hoeft er geen beleg meer op. Ideaal dus om mee te nemen als je ergens anders gaat heen gaat.

Salade
Een salade vind ik meestal ideaal in combinatie met het warme weer. Je kunt deze vaak in de ochtend al maken, zodat je niet met de warmte hoeft te koken en je kunt het super makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld het park, of gewoon thuis. Een salade met kikkererwten en hüttenkäse bijvoorbeeld. Of een heerlijke pasta salade.Het leuke van salades vind ik, dat je er van alles wat je lekker vind in kan doen en je telkens een andere salade hebt door bijvoorbeeld 1 ingrediënt te veranderen in de salade.

Fruitsalade
Wat ook lekker fris is voor met het warme weer, is een fruit salade met bijvoorbeeld ananas, magno, kokos en walnoot. Ook een salade met watermeloen en feta is lekker fris voor in de zomer om ergens bij te eten. Ook deze salades zijn makkelijk mee te nemen naar een plekje in de zon.

WM-klaar-1024x669-2

Tussendoortje
Ook je tussendoortje kan je meenemen. Dat gaat vaak wat makkelijker dan een complete maaltijd. Je kunt denken aan een stuk fruit, een kookt ei, een zakje nootjes of een paar rijstwafels.

Drinken
Zoals ik hierboven al zei, is het met mooi weer een stuk verleidelijker om voor alcoholische dranken te gaan. Gezelligheid vraagt om ‘gezellige’ drankjes. Water, thee en koffie zijn op zulke momenten misschien niet zo aantrekkelijk. Probeer dan eens een lekkere smoothie, of bijvoorbeeld deze heerlijke gezonde zomerse cocktail!

Klaar2

Ik hoop dat je zo wat handvatten hebt gekregen om ook wanneer het mooi weer is gezonde keuzes te maken. Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie gaat en of het lukt je eigen doelen na te streven met betrekking van de ‘gezond in mei’ challange. In ieder geval heel veel succes de komende periode en vergeet vooral ook niet te genieten van iets lekkers af en toe.

Groetjes, Anneloes

Hoe gaat het met jouw ‘gezond in mei’? Hoe doe jij dat met het mooie weer?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (4)
 1. Kim 7 jaargeleden

  Hoe mooier het weer, hoe meer zin ik heb in gezond eten! Voor mij is het mooie weer dus juist een “motivatie” of eigenlijk meer gewoon een soort duwtje in de rug om gezond te eten. 🙂

  Reageer
  • dio 7 jaargeleden

   Hier gaat het wel goed. Alleen met vrije dagen zoals vandaag en de zondag willen er nog wel eens wat cheatmeals insluipen…. dan gaan we vaak ff eruit en dan wordt er vaak een gebakje gegeten of een frietje…. maarrrr morgen weer op de gezonde tour :)…. nog 2 weken en dan gaan we op vakantie dus dat is ook nog wel een goed motivatie….

   Reageer
  • Anneloes Kon 7 jaargeleden

   Goed dat Je dat van jezelf weet.
   Succes!!

   Reageer
 2. Alia 7 jaargeleden

  Mijn vriend had resten gebakjes meegekregen van z’n werk. Normaal ban ik hier erg blij mee (zeker omdat er dan geen prima voedsel verspild wordt), maar nu kreeg ik een verbaasde blik van m’n vriend dat ik niet hoefde. Hoewel de verpakking open op de salontafel stond, heb ik er niets van genomen en heb een paar olijfjes gegeten. Ik bewaar mijn genietmoment liever voor een verjaardag zaterdagavond. Makkelijk was het niet!
  Ik ben vandaag voor het eerst op de fiets naar mijn werk, in plaats van met de scooter. Tot nu toe kon dit niet, omdat ik de hond in de lunchpauze even moest uitlaten, omdat de vaste uitlaat op vakantie is. Dus hoewel ik niet fietste, wandelde ik wel tijdens mijn lunchpauze.
  Bij mooi weer eet ik vooral graag ijsjes. Ik ben dan ook blij dat er nu steeds meer mini-varianten op de markt komen, die qua hoeveelheid een stuk verantwoordelijker zijn dan de normale porties. Ook doe ik mijn best om iets vaker voor water- en sorbetijs te kiezen, dan roomijs.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.