Gezond ijs proeven
Trends Voeding

(Gezond?) IJs Proeven met Rasheeda!

Door

Van dit warme weer krijgt deze ijsfreak ontzettend veel zin in ijsjes. Toen ik aan het brainstormen was over een nieuwe video, was ik er dan ook al snel uit: ik ga aparte soorten ijs proeven! Ik trommelde vriendin Rasheeda op, die direct enthousiast was om mee te doen. Samen beoordelen we verschillende soorten ijs, waarvan sommigen op het eerste oog een gezonde keuze lijken te zijn.

De soorten ijs die wij proeven

In deze video zie je verschillende soorten ijs voorbij komen die we kochten bij de Jumbo en de Albert Heijn. We gingen dus voor varianten die niet zo heel bekend zijn. Je ziet de volgende soorten ijs voorbij komen:

Albert Heijn

 • Light vanille ijs
 • Frozzies komkommer-ananas waterijs
 • Professor Grunschnabel caramel ocean vegan ijs

Jumbo

 • Sprice wortel-sinaasappel waterijs
 • Jumbo mango sorbetijs
 • N’ice strawberry daiquiri 18+ ijs met alcohol

Onze mening

Het light vanille ijs is van ons beiden een favoriet. Daarnaast vond Rasheeda het mango sorbetijs heel erg lekker. Bij mij staat het vegan ijs op nummer twee. Een aantal van deze soorten zijn een iets minder ongezonde variant dan de meeste soorten ijs. Echt gezond kan je het echter naar mijn idee niet noemen.

Mijn advies zou zijn om bij een genietmomentje gewoon het ijs te nemen dat jij het allerlekkerst vindt, ongeacht de hoeveelheid calorieën en suiker. Wil je in de zomer vaker in de week een ijsje eten? Ga dan voor bijvoorbeeld kleine waterijsjes of het light vanille ijs. Deze bevatten aanzienlijk minder calorieën, vet en suiker, waardoor je er minder snel van zult aankomen.

Ik hoop dat je deze video leuk vond om te zien! Dank je wel Rasheeda, voor het meedoen. Ik vind het altijd zo super gezellig om samen video’s op te nemen :).

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete soort ijs? Zou je een van deze varianten proberen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (4)
 1. Sandra CH 4 jaargeleden

  Bedankt dat jullie deze zware taak op jullie hebben genomen ? Ik moet altijd wel lachen als mensen denken dat vegan==gezond…frietjes zijn ook vegan 🙂 ben&jerrys heeft ook vegan smaken, trouwens.

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Ja daar ben ik ook heel benieuwd naar! ?

   Reageer
 2. Lise 4 jaargeleden

  Leuke video 🙂
  Als ik voor ijs ga, ga ik het liefst voor Breyers ijs met cookies and cream(mede onder dankzij jou). Ik vind die echt erg lekker en nog gezonder ook, mooi meegenomen dus!

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Snap ik helemaal! Ook een van mijn favorieten. Net als oppo chocolade ijs ?

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.