Afgelopen donderdag plaatste ik een recept voor hartige ei muffins, vandaag is de zoete variant aan de beurt! Het is altijd een uitdaging om lekkere zoete snacks te maken, die ook nog eens gezond zijn. Met deze muffins gaat je dat zeker lukken! Ze zijn heerlijk bij het ontbijt of bij de lunch, maar ook als tussendoortje. Ben je op zoek naar een gezonde kindertraktatie? Dan vallen deze muffins vast goed in de smaak!
Ingrediënten (6 muffins)
- 4 eieren
- 2 goed rijpe bananen
- Een klein scheutje melk
- Vulling naar keuze, ik gebruikte bosbessen, stukjes appel, rozijnen, walnoten en kaneel.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen zo fijn mogelijk met een vork. Doe dit in een kom of in een maatbeker. Voeg hier de eieren aan toe (zonder schaal :-)) en doe er als je dat wilt een klein scheutje melk bij. Dit laatste hoeft niet, maar ik vind dat het een lekker romig smaakje geeft. Kluts alles goed door elkaar met een garde.
Vet een muffinvorm in met een stukje keukenrol met een beetje olie erop, of gebruik muffincups. Doe in elk muffinvormpje een beetje van je vulling naar keuze. Ik maakte er 2 met bosbessen, 2 met appel, rozijnen en kaneel en 2 met walnoten. Voeg hier vervolgens het eimengsel aan toe, roer dit nog even goed door voordat je gaat schenken. Roer met een theelepel de vulling door de hele muffin, dan kunnen ze in de oven!
Plaats de muffinvorm middenin de oven voor 20 minuten. Blijf af en toe checken of ze niet te bruin worden. Als de 20 minuten over zijn, zet je de oven uit, maar je laat de muffins erin staan! Laat ze in de oven afkoelen.
Omdat ik de muffins in kersttijd maak, vind ik het leuk om het bord te versieren. Ik knipte de vorm van een kerstboom uit een papiertje, plaatste dit papier op het bord en strooide er kaneel over. Zo verschijnt er een schattig kerstboompje op je bord. Ik zetten de muffins op het bord, en bestrooide ze met kokosrasp. Klaar is je heerlijke healthy snack!
Dit was het laatste gezonde recept voor kerst, ik hoop dat ik jullie inspiratie heb kunnen geven! De andere recepten vind je vind je hier, hier, hier, hier en hier. Natuurlijk hoef je tijdens de feestdagen niet teveel te denken aan gezond eten, maar deze recepten zijn naast gezond, ook nog eens super lekker. Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Welke hapjes ga jij maken met kerst?
Lekker!!! Deze ga ik deze kerst zeker proberen te maken!!
Yeah! Wij vinden ze heel lekker. Vooral die met bosbessen en die met appel, rozijnen en kaneel. Het fruit houdt ze lekker sappig!
Kunnen deze ook gewoon in papieren vormpjes of moet deze echt in zoeen harde vorm?
Groetjes Kim
Papieren vormpjes kan ook wel, maar ik denk dat ze dan niet zo mooi van vorm worden! Dan zakt het in. Of je moet die papiertjes in een harde vorm doen…
kan ik de banaan ook vervangen door iets anders?
In principe door ieder soort zoet fruit, alleen ik weet niet zeker hoe ze dan worden…want dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd!
Hoe raden jullie aan deze muffins (voor een paar dagen) te bewaren ?
In een zo klein mogelijk luchtdicht bakje (a la tupperware)
Ze staan in de oven! Ik heb ze gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoot. Van het overgebleven beslag heb ik een pannenkoeken gebakken die heerlijk is. Dank voor het recept.
Klinkt goed!! Eet smakelijk
Hoeveel calorieën zit er in 1 muffin? Gr.
De zoete ongeveer 100, de hartige 80-90 (schat ik).
Ze zagen er tijdens het bakken super uit. Daarna ook nog in de oven laten staan, maar toen ze afgekoelt waren, waren ze helemaal ingezakt!! Wat doe ik verkeerd?
Ze zakken sowieso iets in, daar kun je helaas niets aan doen.
Ze staan nu in de oven, ben erg benieuwd of het gaat lukken. M’n grootste uitdaging was de flexibele vorm in de oven zetten zonder dat alles uit de cupjes liep, dat is overigens ook niet gelukt zonder te knoeien! Haha dus nu maar afwachten wat er zo uit de oven komt.
Mijn tip: zet de vorm alvast op de ovenschaal voordat je gaat vullen! ?
hahaha, dat is inderdaad lastig! Goede tip 🙂
Kun je ze ook invriezen?
Ja hoor!
Dit ga ik sowieso maken!!!
Dankjewel voor het recept!
Graag gedaan!
Mijn muffins kropen net zo hard als dat ze groeiden 🙁 hopen dat ze wel lekker zijn.
Hoi 🙂
Ze gaan zo de oven in!!
Wat is een goed recept voor ‘ appeltaartmuffins , in combinatie met de appelcrumble die je ook eens hebt gemaakt? Lijkt me een heerlijke combinatie!!
Hoelang en hoe (in de koelkast of op kamertemperatuur) kan ik ze het beste bewaren?
Ik zou in de koelkast doen, maximaal 2 dagen.