Gezond hapje of tussendoortje: Hartige Ei Muffins!

Ik liet jullie al eerder lekkere hapjes zien voor kerst (of andere speciale dagen), die vind je hier, hier, hier en hier . Vandaag een idee voor tijdens het ontbijt of de brunch, namelijk gezonde muffins van ei! Dit gerechtje is super simpel om te maken, gezond, het vult goed én het is erg lekker. Kijk mee hoe ik ze maak.

Ingrediënten (6 muffins)

  • 5-6 eieren
  • Peper
  • Zout
  • Eventueel een klein scheutje melk
  • Vulling naar keuze, ik ging voor paprika, tomaat, rucola, feta, zongedroogde tomaat, basilicum en gerookte ham.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een muffinvorm en vet deze licht in met een beetje olie op een stukje keukenrol (of gebruik muffincups). Breek de eieren in een kom of maatbeker en doe hier peper en zout naar smaak bij. Je kunt eventueel een klein scheutje melk toevoegen om het geheel iets romiger te maken. Kluts alles goed door elkaar met een garde, tot er luchtbelletjes ontstaan.

Doe vulling naar keuze in de muffinvorm. Giet hier het eimengsel overheen. Zet de vorm voor 20 minuten in de oven, houd goed in de gaten dat je muffins niet verbranden. Zet na 20 minuten de oven uit, maar haal de vorm niet uit de oven! Laat hem op deze manier afkoelen. Als het afgekoeld is, kun je je muffins uit de oven halen!

Hartig

Andere voorbeelden voor een lekkere vulling zijn gerookte zalm, maïs, spinazie, geitenkaas, normale kaas (let op, kaas is wel erg vet), olijven, rode ui of hamblokjes.

Ik raad je zeker aan om deze muffins eens te proberen. Ze zijn ook heerlijk als tussendoortje, op een doodgewone dag. Je kunt ze koud eten, dus gemakkelijk meenemen naar je werk.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Hoe zou jij jouw eimuffin vullen? Laat me weten hoe je ze vond! 🙂

27 reacties

  1. Hmm lekker!! Heb ze al eens 2 keer eerder gemaakt maar ik krijg ze maar niet goed gelukt! Ik heb ze dan wel met muffinvormpjes gemaakt en daarna zonder. Maar iedere keer zijn ze zeg maar ‘leeg’ van binnen. Als ik bijv. het muffinvormpje eraf haal dan hou ik alleen maar het topje over. Doet niks af aan de smaak natuurlijk maar maakt wel dat ik ze niet meer met plezier maak. Enig idee hoe dit kan en hoe ik dit kan voorkomen? Heb het trouwens ook al in 2 ovens geprobeerd (ingebouwde oven in de keuken en de combi/oven)

      1. Klopt inderdaad, jouwe lijken wel veeeel voller dan de mijne! En doe ze eigenlijk al erg vol.. Komt ook flink omhoog in de oven (boven de vormpjes uit) dus meer erin doen werkt denk ik niet. Jammer, want ze zijn wel lekker! (en gezond)

  2. Aaah dit vind ik leuk. Die ga ik zeker maken voor de komende dagen.
    Dankje voor dit makkelijke en volgens mij erg lekkere hapje.
    Hopelijk kan ik het geduld opbrengen om de deur van de oven dicht te laten ;-).

    1. De calorieën hangt af van wat je erin stopt!! Eentje met ham zal ongeveer op 100kcal zitten. Ik raad je aan om ze te combineren met andere producten als lunch en een hoeveelheid te nemen waar je voldoende aan hebt!

  3. Wat een inspiratie; Vanmiddag Ei-muffins gebakken; 6 eitjes, 1 uitje fijn gesneden, 6 champignons (ook zeer fijn gesneden), 50 gr rauwe ham (in kleine reepjes geknipt) en een beetje Philladeplia Bieslook (light).
    Eest de ui, champignons, rauwe ham gebakken in een beetje kokosolie, dan gas uit en de philladelphia erbij zodat het wat kon smelten.
    Eitjes met zout/peper/scheutje melk flink opgeklopt (met de mixer) en daarna eerst het eimengsel in de muffinvorm gegoten en daarin het afgekoelde ui-champignon-ham mengels geschept… (ik maakte er 9 ei-muffins van)

    HEERLIJK!!! Dank voor je inspiratie!

  4. Ja echt lekker! 😀
    Ik denk dat ze per stuk met alleen ei wat kruiden en groente zo’n 80 calorieën zijn. Want in elk muffin kuipje gaat ongeveer 1 ei en de groenten tellen bijna geen kcal. Alleen als je er nog wat kaas bij doet zal het denk ik op 100 kcal p.s. uitkomen.

  5. Wat een goed idee. Zo simpel, maar zo lekker!
    Ik had 6 muffins gemaakt met gerookte zalm, wat mosterd en dille en 6 muffins met hamblokjes, feta, spinazie en zongedroogde tomaten met provencaalse kruiden.
    M’n bezoek heeft er ook van genoten. Dank.

  6. Ik heb ze al een paar keer gemaakt met de silicone muffin cups van de action. Die zijn klein maar dan heb je des te meer muffins? Degene die nu in de oven zitten bevatten champignon, ui, knoflook, courgette, klein stukje kaas, cajun en Italiaanse kruiden. Ik eet ze als lunch met plakjes komkommer. Vult heerlijk en gezond.

  7. Ik heb ze gisteravond ook gemaakt met 6 eieren, redelijk wat melk, hamblokjes en genoeg paprika. Ze smaken lekker, bijna net zoals een hartige omelet! Hoelang zijn ze houdbaar?

  8. Zojuist de ei muffins gemaakt. Smaak was erg lekker. (Tomaat met bacon)
    Ik heb ze gemaakt in een metalen muffinvorm. Ondanks dat ik de vorm goed met olie had ingesmeerd kreeg ik de muffins er niet goed uit. Bleef ook wat zitten in vorm. Idee om dat te voorkomen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram