Gezond eten met kinderen
Gezonde producten Voeding

Gezond eten met kinderen – 7 tips!

Door

Samen met Kelly van kellycaresse.nl, heb ik het over gezond eten met kinderen. Via instagram vroeg ik jullie waar jullie mee worstelen, daaruit kwamen 7 belangrijke gebieden. Ik geef je als diëtist mijn adviezen en Kelly geeft als mama van 3 haar ervaringen.

Tijdens de video hoor je af en toe Kelly’s dochters op de achtergrond, ik vind dit eigenlijk wel heel mooi passen bij het thema :).

Gezond eten met kinderen

De onderwerpen die we bespreken, zie je hier nog eens kort op een rijtje:

 1. Gezonde snacks
 2. Gezond drinken
 3. Wat als ze dingen niet lusten?
 4. Omgaan met druk van anderen
 5. Wat is een juiste portie?
 6. Hoe ga je om met verwenmomenten?
 7. Wat is een gezond gewicht?

Doe waar jij je goed bij voelt

Zoals we ook al aangeven in de video, onze tips en ervaringen zijn bedoeld om inspiratie uit te halen. We willen absoluut niet zeggen dat dit is hoe jij het zou moeten doen. Ik denk dat het heel goed is om als ouder(s) een weg te vinden die bij jullie/jou past!

Groetjes, Marloes

Heb jij kinderen? Zijn er nog andere dingen waar jij mee worstelt?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Karyn 3 jaargeleden

  Hoi Marloes en Kelly,
  Superleuke vlog van jullie samen en wat ben jij goed bezig Kelly echt de consequentie van jou echt top wij hebben een dochter van nu bijna 13 (in augustus) zij heeft dus Coeliaki en wat ook best storend is is dat er in de glutenvrije dingen zo vaak heel veel suiker in zit, ik maak ook alles zoveel mogelijk zelf ze drinkt veel water maar ook wel eens ranja dan pak ik de suikervrije en ice tea green vind ze heel lekker, die haal ik af en toe in huis frisdrank heb ik nooit in huis dus dat zijn ze bij ons gewend chips doen we in t weekend of feestje idd maar snoepen is wel een dingetje want al haar vriendinnen nemen of hebben snoep bij op school en daar pakt ze natuurlijk ook best (te)veel van helaas. We zijn vorige week bij de kinderarts geweest en haar uitslagen zagen er toch nog goed uit qua vitamines e.d waar ik toch best verbaasd over was, doe ik toch nog wel iets goed haha zou nog wel wat meer ideetjes op willen doen om nog gezonder eten te maken voor haar (en ons natuurlijk 😊)
  Bedankt voor jullie tips echt super fijn jullie hele fijne zonnige dag ☀️☀️😘😘

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Vaak valt het inderdaad echt wel mee :). Als moeder ben je al snel bezorgd om je kinderen. Wat super dat je heel veel zelf maakt! Heb je al eens op internet gekeken naar glutenvrije recepten? Bijvoorbeeld op glutenvrij.nl, missglutenvrij.nl en zelfs op de AH website staan glutenvrije recepten! Veel succes ♥

   Reageer
 2. Mar 3 jaargeleden

  Hoi Marloes en Kelly,

  Leuk onderwerp, keek er ook wel naar uit om te kijken! Maar vond het ergens wat kort door de bocht. En daar wil ik toch wat over kwijt 🙂

  Mijn kinderen zijn 3,5 en 2 en zij zitten in de bekende fase dat ze ‘s avonds niks willen eten. Hoe ga je daarmee om? Dit is namelijk geen fase van een paar weken, maar bij de oudste al zo’n 1,5 jaar. We werken nu met hapjes. Dus 3 hapjes groenten, want je bent 3 jaar. Maar bij de jongste werkt dit echt niet. Zij eet dus niks en het maakt haar ook niet uit. Ze krijgen geen ‘vervanging’ in vorm van koek, snoep of toetjes. Toetjes alleen als er gegeten wordt.

  Tussendoor groenten werkt ook niet, want ze vinden de structuur raar ofzo wordt in ieder geval goed gevoeld maar gegeten ho maar. Qua fruit ook alleen banaan of appel(moes). Ze krijgen tussendoor nu 1x koek en 1x banaan.

  Qua drinken water of light limo. Dus dat gaat wel ok gelukkig.

  Maar wat ik wil zeggen, de meeste kinderen zijn volgens mij geen ‘alles’eters en maken bijna allemaal een (lange) fase door dat ze niks willen eten buiten misschien die aardappels, friet en vlees om. Hoe pak je zo’n situatie aan? Tips om toch vitamientjes binnen te krijgen. Dat had ik graag willen horen.

  Verder vind ik jullie wel toppers hoor! Maar dit moest even van mijn hart 😉

  Groetjes Margit

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Hi Margit! Ik snap je helemaal hoor. Dank je wel voor je opbouwende feedback. De situatie van Kelly is er natuurlijk maar eentje, er zijn zo veel gezinnen waarbij het anders gaat! Vandaar ook mijn tips als: blijf ze laten proeven, houd de sfeer gezellig, laat ze meehelpen (of kijken!) in het kookproces en geef bijvoorbeeld 2 keuzes. Wil je bloemkool of wil je sperziebonen? Het kan zeker zo zijn dat kinderen maandenlang slecht(er) eten, maar met positiviteit en het goede voorbeeld geven komt het echt wel goed! Verwerk desnoods verse groenten in pastasauzen (keukenmachine is ideaal!) of in een soep. Lieve groetjes.

   Reageer
   • Mar 3 jaargeleden

    Hoi Marloes,
    Dank voor je reactie! We blijven stug volhouden 😉
    Groetjes en fijne avond!

    Reageer
    • M 3 jaargeleden

     Hoi Mar,

     Ik heb ook nog een tip. Mijn kinderen zijn nu 6 en 4 en ook wij hebben moeilijke lange fases gekend en af en toe ook nog wel eens.
     Wat bij ons heel goed helpt is iets grappigs maken van eten. Een gezichtje van groenten, een krokodil van fruit enz.
     Op Pinterest zijn veel voorbeelden te vinden.
     Ook laten “helpen” met koken zorgde wel eens voor een verrassend rustig diner 😉

     Succes!

     Groetjes,
     M

     Reageer
    • Tamara 3 jaargeleden

     Heel herkenbaar hoor! Inmiddels zijn mijn kinderen pubers, en kan wel zeggen dat ze NU pas nieuwe dingen willen proberen. En het nog lekker vinden ook. Inderdaad een hele lastige periode als ze bijna niks lusten. Ik vond vooral de ruzie en het gezeur aan tafel verschrikkelijk, ik heb toen jaren 2,3 of soms zelfs 4 verschillende groenten op tafel gezet, zodat iedereen mocht kiezen wat hij wilde. Ja, dat was dan soms een hele week broccoli bij de ene. Maar nu ze 15 is eet ze ineens toch ook die erwtjes, die ze altijd zo goor vond, en die rode kool…en….
     Dus mijn tip: maak er geen strijd van; dat werkt alleen maar averechts. Ooit komt het goed……..ooit……….

     Reageer
 3. Mar 3 jaargeleden

  Fijn dat jullie het herkennen!
  Zal de tips ook meenemen, hopelijk heeft het wat effect! Dank 🙂

  Reageer
 4. Puck 3 jaargeleden

  Hallo!
  In de feiten en fabels over afvallen staat dat kinderen niet mogen afvallen. Maar ik ben een kind en wil afvallen heb je tips?

  Reageer
  • Vera 3 jaargeleden

   Hallo Puck,
   Ik weet niet hoe oud je bent, maar voor kinderen Is er op school een schoolarts
   Vraag eens aan je ouders of je juf/meester/leraar of je daar een afspraak mee kunt maken. Die kan met je kijken naar je lengte, je gewicht, hoe het met je gezondheid Is en die kan je vast advies geven!
   Veel succes!

   Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Ja, focus je niet op afvallen maar op gezond leven! Veel succes!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.