Gezond broodbeleg
Gezonde producten Voeding

Gezond Broodbeleg – Tips van een diëtist!

Door

Ik heb al eens eerder video’s gemaakt over wat gezond broodbeleg is. Ik stond echter niet meer helemaal achter de informatie die ik toen heb gedeeld. Daarom is het tijd voor een nieuwe video! Vandaag vertel ik je welke soorten broodbeleg je het beste kunt kiezen en wat semi-gezonde alternatieven zijn.

Ik heb je een aantal links beloofd. Die vind je hieronder:

Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar wat jouw favoriete soorten gezond broodbeleg zijn. Heb jij misschien favoriete combinaties die je vaak gebruikt? Deel het dan vooral met ons.

Ik wil ook nogmaals benadrukken dat het écht niet allemaal gezond hoeft te zijn. Voel je niet bezwaard om regelmatig een boterham te eten met iets minder gezond beleg. Juist door die balans, houd je het langer vol.

De écht gezonde soorten lijken misschien beperkt, maar als je eraan gewend raakt dan zijn er écht wel veel mogelijkheden. Je moet alleen even andere dingen in huis halen dan je tot nu toe gewend was.

Mijn eigen ervaring

Ik was heel erg gewend om vleeswaren op brood te eten. Dat bevat lekker veel eiwit, waardoor ik lang een vol gevoel had en ik mijn spieren voor mijn gevoel gaf wat ze nodig hadden. Omschakelen naar brood zonder vlees wat best even een dingetje voor mij, geef ik eerlijk toe. Zeker in het begin, viel ik tijdens drukke werkweken toch soms weer terug op vleeswaren. Inmiddels gebruik ik het echter vrijwel niet meer, doordat het helemaal in mijn systeem zit om andere boodschappen te doen. Ook heb ik combinaties gevonden die ik heerlijk vind. Hier nog een paar van mijn favorieten op een rijtje:

 • Avocado met gekookt ei
 • Gebakken ei met kaas
 • Hummus met avocado
 • Huttenkase met avocado
 • Feta met rode biet
 • Geitenkaas met bosbessen
 • Pindakaas met banaan
 • Zalm met zuivelspread en komkommer

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete soort gezond broodbeleg? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (4)
 1. Lise 2 jaargeleden

  Huttekase combineer ik vaak andere dingen om op smaak te brengen. Tips: met een laagje pesto eronder, op smaak gebracht met wat kruiden Bijv peper, knoflook en ui poeder of met een drupje sweet chilisaus (ik gebruik die met 50% minder suiker, en ja nog steeds veel suiker!). Ik merk dat ik de laatste weken heel erg zoekende ben naar nieuwe gezonde dingen om mee naar werk te nemen. Dus ik sla vis en humus over ivm de geur Haha! en ben juf dus ik moet soms staand binnen een paar minuten eten dus het blijft vaak bij een boterham met smeerkaas/zuivelspread.

  Reageer
 2. Iris 2 jaargeleden

  Wat vind jij van céréal pure hagelslag? Ik vind dit erg lekker omdat het niet zo zoet smaakt. Vraag mij wel af of dit een gezonde keuze is.

  Reageer
 3. Saskia 2 jaargeleden

  Hoi Marloes, zou je ook eens een video willen maken omtrent voeding in de zwangerschap? Ik snap dat alcohol en rauw(e) vlees/vis niet slim is maar je leest ook over dat je geen chiazaad, droge worst of tonijn uit blik mag…….wat is nu meer een hype en wat is echt waar? Soms best verwarrend……

  Reageer
  • Nientje 2 jaargeleden

   Mooie video met veel tips, dankjewel!!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.