| 22 april 2016

Gezond Aankomen – Mijn Tips over Voeding

Vandaag even een klein uitstapje van de Fit de Zomer in Challenge af. Als mensen problemen hebben met hun gewicht, gaan we er bijna gelijk van uit dat diegene wil afvallen. Er zijn echter ook heel veel mensen die juist willen aankomen, omdat ze zichzelf bijvoorbeeld te dun vinden, vaak moe zijn of heel vatbaar voor ziektes en verkoudheid. Het is heel lastig om meer te eten dan je eigenlijk zou willen, daarom geef ik je in deze video tips over hoe je op een gezonde manier kunt aankomen.Hier nog even de tips uit de video op een rijtje:

 • Eet regelmatig. Neem niet alleen je ontbijt, lunch en warme maaltijd maar probeer ook tussendoortjes te nemen.
 • Gebruik volvette producten in plaats van halfvolle of magere. Neem bijvoorbeeld volle kwark, volle yoghurt, volle melk, roomboter etc. Wees niet bang om wat extra vet en/of suiker binnen te krijgen, je lichaam heeft dit nu eenmaal even nodig!
 • Neem calorierijke tussendoortjes zoals bijvoorbeeld noten, pitten, zaden, pinda’s, gedroogd fruit, mueslirepen, eiwitrepen, havermoutpannenkoekjes met stroop, kaas of pindakaas, ei, volvette yoghurt met honing en noten etc.

Berry en Nuts

 • Als het eten je tegen staat, neem dan een calorierijke drank zoals bijvoorbeeld yoghurtdrink, drinkontbijt, chocolademelk of vruchtensap. Je kunt ook zelf een smoothie maken van fruit en volle melkproducten (of ijs!) en deze aanvullen met pitten, zaden of bijvoorbeeld brinta of havermout.
 • Stop niet met eten als je een klein beetje vol zit, maar probeer iets meer te eten dan normaal. Dit helpt je eetlust namelijk langzaam vergroten. Het voelt heel tegenstrijdig, maar vooral als je écht even wat moet aankomen is dit heel belangrijk.
 • Sport niet teveel, leg het accent vooral op krachttraining om de hoeveelheid spieren in je lichaam te vergroten.

Neem de tijd voor het aankomen! Houd je gewicht een beetje in de gaten. Het is goed om ongeveer een halve kilo in 1-2 weken aan te komen. In het begin zal het gewicht vooral rond je buik gaan zitten, maar dit verdeeld zich vanzelf!

Ik hoop van harte dat je iets aan mijn tips hebt gehad. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.

Groetjes, Marloes

Ken/ben jij iemand die graag wil aankomen?

17 reacties

 1. Ik hoef niet (meer) aan te komen. Ben van ondergewicht (door een eetstoornis) nu op gezond gewicht,
  Mijn broer daarentegen zat al járen op een vrij laag gewicht en at echt belachelijk veel. Ik ben zijn eetschema eens gaan bekijken en het viel mij op dat hij idd veel at, maar de verkeerde dingen koos. Ik heb voor hem een voedingsschema gemaakt en nu, na 6 weken, zit er al 2 kg aan.. terwijl hij al jaren op of onder een bepaald gewicht zat!

 2. Ik had wel nog een vraagje, want als je voor volvette producten kiest, dan zit je al snel aan een grote hoeveelheid verzadigd vet. Is dat niet erg?

  1. Nee hoor, want zoals ik al zei heeft je lichaam kennelijk wat extra energie nodig. Dit zal je dus gewoon gebruiken in de verbranding.

 3. Ik ben vanochtend begonnen met de mymuesli lebkuchen havermout. Lekkere tip!
  Het zag er eerst een beetje saai uit/ik zag weiinig vulling. maar echt in elk hapje had je wel een stukje noot te kauwen, dus je doet er lekker lang mee, en de kruiden smaken lekker sterk. Ook had ik veel meer melk nodig dan met goedkope basic havermout, het werd een grote portie dus, ik zit nu nog vol, 5 uur later.
  Ook heel fijn dat deze niet ze gauw overkookt! Dat gebeurd me elke week wel een keer. (dat heb je met de ochtendspits en kleine kinderen…
  Ik heb er wel een banaan in gedaan ik vond de smaak heerlijk maar miste wat zoet, ze hadden er iets meer abrikoos in kunnen doen.

 4. Hoi Marloes,
  Wat fijn dat je hier ook aandacht aan schenkt zeg!! Persoonlijk kan ik er (nu nog) niet heel veel mee, omdat mijn eetstoornis nog te erg in de weg zit en ik een eetlijst heb die ik moet volgen. Maar in de toekomst, als het beter gaat, kan ik dit zeker gebruiken! Ook omdat ik van mezelf weet dat ik écht niet snel aankom en een redelijk snelle stofwisseling heb.

  Ik kijk elke dag trouw op optimavita.nl, maar heb nog nooit een reactie achtergelaten, maar toch wou ik dit even melden.

  Ga zo door Marloes! Je bent een grote inspiratie voor velen! (waaronder mij hihi, je motiveert me elke dag weer om te werken aan m’n gezondheid).

 5. Goed artikel! Persoonlijk wil ik wat aankomen alleen vind ik het wel nog lastig hoeveel je meer zou moeten eten op een dag dan dat je eet (om op gewicht te blijven) tips hiervoor?

 6. Ben echt zo blij dat je dit artikel hebt geschreven, had ik echt nodig!
  Ik vroeg me af of het niet nodig is om ook te sporten (en dan krachttraining). Omdat anders alle kilo’s erbij komen als vet, en als je krachttraining doet, dat het er ook als spieren bijkomt?

 7. Heel fijne video! Ik ben zelf in korte tijd erg veel afgevallen en wil graaaag weer wat kilo’s erbij hebben! Ik ben al begonnen met een aantal van je tips te volgeb maar vind het nog wel lastig om zoveel extra te eten ook al weet ik dat mn lichaam het nodig heeft. Ik hou ook van sporten en ben sinds een tijd meer kracht training aan het doen dus ook daarvoor zal ik meer calorieen moet binnen krijgen.

  Super bedankt in ieder gevaal voor alle tips en hopelijk ga ik snel resultaat zien!

 8. Als ik probeer van alles om wat aan te komen. Mede door veel eten maar zou kunnen dat ik dan de verkeerde producten eet. Als ik meer Spiermassa wil kweken en ook aankomen zodat die spieren kunnen groeien. Wat kan ik dan het beste doen? Sport minimaal 2 keer per week.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram