| 4 september 2013

Gepofte zoete aardappel

P1030602

Zoals ik jullie afgelopen zaterdag beloofde, deze week een recept met zoete aardappel! Zoals ik toen ook al vertelde, is de zoete aardappel een hele lekkere en gezonde variatie op de normale aardappel. Het geeft een totaal andere smaak aan een gerecht. Je kunt een zoete aardappel gewoon koken, maar dat vond ik te makkelijk als recept. Ik besloot de aardappels daarom te poffen, wat een heerlijk resultaat geeft. Dit gerecht is super simpel, maar kost wel even tijd. Het is ideaal voor als je visite krijgt, want je hebt er weinig omkijken naar en je zet toch iets speciaals op tafel. Ik laat je vandaag zien hoe ik dit deed, inclusief mager sausje voor nóg meer smaak.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 zoete aardappels. Ik nam één grote voor Albert en een wat kleinere voor mezelf
  • 2 eetlepels magere Franse kwark
  • Een mini teentje knoflook
  • Kruiden naar keuze, ik nam tijm, peterselie en komijnzaad
  • Een snufje zout

Bereiding
Verwarm de over voor op 180 graden. Boen de aardappels schoon onder de kraan. Je eet de schil niet op, maar toch vind ik het fijn als ze lekker schoon de oven in gaan. Prik rondom gaatjes in de aardappel met een vork.

1

Pak de aardappels in een stuk aluminiumfolie. Vouw het pakketje netjes in een paar keer goed dicht. Zet ze voor 60 minuten in de oven.

2

Ondertussen maak je het magere sausje: meng twee eetlepels magere kwark met wat tijm, peterselie, komijnzaad, een beetje zout en pers het teentje knoflook erbij. Laat het even staan zodat de smaken goed mengen. Deze zure kwark smaakt straks heerlijk bij de zoete aardappel.

3

Haal de aardappels uit de oven, open het pakketje en snijd met en scherp mes een kruis in iedere aardappel. Duw de aardappel een beetje open en schep een flinke lepel van de kruidenkwark erin.

4

Je kunt dit serveren met vlees en groenten naar keuze. Wij aten het met kipspiesjes en gemengde gewokte groenten. Wij eten de schil nooit op, omdat deze toch altijd een beetje modderig blijft.

P1030607

We hebben gesmuld van dit gerecht! Ik hoop dat het jullie wat inspiratie oplevert.

Groetjes, Marloes

Ga je dit gerecht maken? Laat dan zeker even weten wat je ervan vond!

Eén reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram